Cînd eram înrolat soldat în oastea PLDM-ului din 2009-2010, toţi ştiau că partidul monseniorului Filat e opera financiară a lui Sturza.

Şi nimeni nu se întreba: de ce?

Сa să-l aflăm pe acest miliardar moldovenesc după căderea comuniştilor pe post de prim-oracol al R Moldova, el, cel care pe timpul guvernării lui Voronin era, bine-merci, consilier economic principal al preşedintelui Băncii „Fincombank”, al cărei patron a fost şi-a rămas numai Aleco Voronin.

Tot pe atunci şi nestingherit de nimeni, în duet cu autoproclamatul prinţ al românilor D.Sturza din Helvetia, are permanente relaţii şi întrevederi cu Urechean la sediul AMN şi în Primărie, şi cu Voronin—în celelalte ipostaze vacante.

De la schimbarea Puterii e omniprezent în biroul prim-vice-preşedintelui Parlamentului, acelaşi Urechean şi în Guvern—la Filat.

Remarcăm faptul indubitabil că prinţul de păianjen e şi el multimiliardar şi n-are rivali pe piaţa de cosmetice şi uleiuri eterice din ţara visată de Şelin, un clown anonim din gubernie, iar datorită prieteniilor sale împletite cu Urechean şi Voronin şi, chipurile, a rubedeniei pe cale nobilă cu Jean Sturza de Talpa-Gîştii, devine pe viaţă consul onorific al R Moldova în Helvetia cu centrul la Zurich.

Sub patronajul său şi-a lui Iaakov Tichman, pe vremea comuniştilor se organiza anual la Chişinău Campionatul veteranilor la tenis din cîteva ţări ex-sovietice.

Şi Voronin, şi Urechean erau de nelipsit şi la campionat, şi la zaiafeturile dinaintea, de la mijlocul şi OF-F-F, de la sfîrşitul competiţiei.

–Pentru România regală!—ridica, sughiţînd, paharul Voronin.

–Pentru România princiară de mîine!—arunca ulciorul pe gît Urechean.

Iar Jean, şarmant ca un sturz în colivie, îi tot aplauda în picioare.

Fundaţia ce-i poartă numele nu se implica în sponsorizarea acestui „fenomenal” eveniment sportiv, unic pe glob prin grandoare.

Fiindcă Sturza, ca şi magnatul Patriciu, cel pe care l-a ajutat, absolut interesat, Sturza, să cîştige piaţa de petrol a Kazahstanului, este cel mai zgîrcit sponsor din împărăţie, asta cu excepţia a 3 burse oferite anual studenţilor de ochii lumii şi-a presei, mai ales,+ finanţarea unei Asociaţii masonice de politică externă, de fapt, o pepinieră de cadre pentru viitoarele ministere de externe, ambasade, centre de gb-işti infiltraţi prin toate structurile de stat din R Moldova şi de peste hotare, prin care cel cu sînge de nobil basarabean va culege profit peste profit şi relaţii privilegiate peste relaţii privilegiate oricînd.

Încă pe cînd era preşedintele “Incon”-ului s-a evidenţiat ca “businessman al tuturor anilor” în Chişinăul arhicondus de Urechean, şi în repubclica lui Lucinski şi Voronin, iar celor de-l rugau să-i ajute la editarea unei cărţi ori la organizarea unui festival important le răspundea, enervat, că dînsul moare de foame, fiindcă de mult nu mai e prim-ministru.

În perioada-i de guvernare, Alteţea Sa, practic declanşase cele mai antipopulare măsuri economice, fapt fără precedent pîna la el.

După aterizarea liberal-democraţilor preferaţi la Putere, Sturza îmbracă togă nouă, de prim-oracol de stat, şi săptămînă de săptămînă, lună de lună, tot prezice zile ce sunt nopţi şi adevăruri certe ce nu-s decît veritabile minciuni.

Ultima şi cea mai proaspătă gogoaşă înghiţită de moldoveni prin intermediul presei finanţate şi, evident, controlate de Filat, e cea referitoare la alegerile parlamentare anticipate, care sunt iminente, după Sturza.

Auzi, lele Matroană?

Vezi, bade Fotache?

Săriţi urgent de pe cuptor şi notaţi  că la 9 mai 2012 vor avea loc alegerile parlamentare, în urma cărora comuniştii vor prelua Puterea pentru 100 de ani înainte, după Sturza, nu după Christos, să trăiţi!

La aşa ţară, aşa miliardari inimoşi şi oracoli depreciaţi de propria lor impostură.

O, ei cu voi, dragi şi creduli alegători, joacă tenis şi extrag zilnic milioane de tone de încredere şi răbdare, ca să vă dea în schimb preziceri de care este în căutare generală Hollywood-ul.