Eroul muncii capitaliste, lordul  Vladimir Kremlinovici  Filat  este  geniu.

Ocazional  sau invizibil–vedeți și Dvs.

Important e că  Republica  Moldova  are în sfîrșit un monument în pantaloni, căruia  spre a fi instalat în fața saunei din bd. Gagarin îi  mai lipsește în mîini un pașaport diplomatic, acordat pe viață, bineînțeles.

Eroul muncii capitaliste, lordul  Vladimir Kremlinovici  Filat e viteaz.

În numele poporului, pe care pretinde că-l și conduce, acesta declară cît  îl țin miliardele depozitate săptămînal în Elveția cu avionul privat al umbrei sale fidele Elan Sor, că gubernia lui va deschide consulate rusești și la Tiraspol, și la Orhei, și la Glodeni, și la Bălți, și la Sărăteni, și la Grozești, și la Pitușca și la Colonița.

Așa să nu-l ajute Dumnezeu!

Asta o zic eu, pe cînd LuLeanca sa,  plăpînd unduitoare ca o trestie în vînt, are menirea cea  permanentă, ca după declarațiile trăsnite  și belicoase ale superiorului pldm-ist  să dreagă cumva busuiocul, afirmînd că, de fapt, Vladimir Kremlinovici  Filat a rostit niște metafore, ce nu sunt pe înțelesul prostimii moldovenești  și pe care le pot analiza, accepta și aplauda doar noii membri ai consiliului unei  uniuni scriitoricești   de pe Bîc.

Ce l-au și cooptat  ieri  în calitate de președinte de onoare al Uniunii.

Așa să nu-l ajute Dumnezeu!

Asta o zic tot eu, fiindcă ceilalți poeti,  pldm-izați cu totul, nepuși  la vreun zid,  se prostituiază în fața Iptehozaurului de la Lăpușna  fără picuț de curaj.

Între Kotovski și Filat să existe numai asemănări și nici o deosebire, cîtuși de mică?

Pe asta chiar că o știe numai și numai  Streleț, un alt geniu invizibil, național, cel puțin, despre care vom vorbi mai tîrziu.

“Foaie verde de rogozin”, cîntă un țăran la intersecția trecutului cu viitorul, ocolind liberalul prezent.

Trece Vladimir  Kremlinovici   Filat pe lîngă el cu tot cu cei  99 de bodyguarzi, rîde ca un frate geamăn de nerozie   cu El Baghirov, carele după ce-a împușcat în Basarabia cu tiruri de gloanțe își permite să ne mitralieze cu injurii și scabrozități de mai mare nedragul.

Așa  să nu-l ajute Dumnezeu!

Verde pentru  Baghirov?

Rogozin pentru Filat?

“Urmaș DESTOINIC al lui Sangheli, Voronin, Braghiș, Ciubuc, Tarlev și alți notorii conducători  istorici moldoveni, Filat ne vinde la pachet  mai marilor Rusiei, care îl șantajează pentru miliardele făcute dispărute din R. Moldova , de la aburcarea  acestuia în fruntea Guvernului  și pînă în prezent”.

Așa  trombonează la intrarea în Piața Centrală  un băboi.

“Dus cu sorcova în toamnă, trebuie urgent de făcut ceva cu el”, mă tachinează un acordeonist la ieșirea din  restaurantul, unde-i  place să ne mănînce Glavnîi, adică Primul, cum îl preamăresc  slugile sale.

Eu  sunt apolitic.

Mi-i  în offshorul mîinii stîngi că vouă nu vă pasă de statutul de robi acceptat benevol  pentru cît timp  va  dori craiul Moldovei.

Sunt deja la gară, cu bagaj cu tot.

Am fost sfătuit de o mierlă pe post de stewardesă  șarmantă să nu spun nici  direcția, pînă ajung măcar…

Nu de alta, dar băieții  lui Vladimir Kremlinovici  Filat lucrează non-stop,  iar telefonul meu doar la pronunțarea  numelui   “Filat”  brusc  se  întrerupe, semn că cineva  mă ascultă, semn că  cineva  e bolnav de sonoritatea glasului meu, mai mult decît  virtuos.

În această clipă  mai  pot să vă spun doar   că  s-au închis ușile, avionul și-a luat zborul, încît nu-mi rămîne decît să  strig la megafonul lui Roșca :” Fii fericită , RepubClica Moldova lui Filat! Noapte bună, plantații de  șerbi  ai haiducului fără măsură la miliardele Patriei!

Așa să nu-l ajute Dumnezeu!”