Ieri a fost o zi mare.

L-am admirat  în Parlament pe Ghimpu, i-am ascultat cu atenție pe Godea, Candu, Munteanu, Ghilețchi, Dodon și …Voronin.

Fiecare cu partea lui de Adevăr.

Discursuri excelente.

Ghimpu ne-a prezentat, poate, cel mai excelent discurs nescris al său de pînă acum.

O șefuță de la „Adevărul lui Filat” se tot întreba, înlăcrimată, printre cei cîteva sute de susținători ai lăpușneanului: „Ce va face de mîine  KGB-ul  fără de-un nesimțit?”

„Să  și-l ia Filat ca amintire în lada de zestre a Mirelui”, i-am răspuns.

Și cînd i se vor  redeschide dosarele de la DNA București acesta șă-i țină de urît.

Doar Băsescu, prietenul lui, nu e veșnic în post, ca și Filat, de altfel.

Tot ieri  deputatul Candu a declarat că  “deputații PD vor vota contra guvernului Filat ca să  dăm o nouă șansă Visului european”.

“Să dea Domnul să fie ANUME așa!” mi-am zis.

Și brusc mi-am amintit de comentatorul și publicistul meu preferat Bogatu, care zilele trecute ne asigura că “în PD există  grupul rebel Diacov, format din 5(!) deputați, care nu vor vota contra lui Filat pentru că l-ar iubi”.

“Ce a fost aceasta?

Zvon  sau diversiune mediatică NORMALĂ la moldoveni, difuzată de toată presa, scrisă și cea electronică?”-am întrebat și mi-a răspuns în schimb Tăcerea lui Țăranu, alt comentator  angajat cu ziua la ex-Primul.

Acesta turuia  de pocneau  capacele de bere” Raslablenie” că  “cei care au votat  contra  lui  Filat și-au  tras  un glonte în picior”.

“Dar  cel care a denunțat Acordul Alianței  la 13.02.2013, ora 13.00,  nu s-a împuscat, oare, de bună voie în cap?”-îl întreb, însă  dînsul n-are timp de întrebări, el e capabil să dea numai soluții inatacabile.

Doar cu o zi înainte de prăbușirea lui Glavnîi din post acesta se jura  că “Filat nu poate cădea și că șansele sale de supraviețuire ar fi, în cel mai rău caz, 50: 50.”

Un Croitor scria  și el că Filat nu are cum să pice, fiindcă-l plătește din gros.

Ce prooroci exacți!

Ce Nostradamuși vizionari și  nefalși!

Ca și Baba Vanga-Sturza, care i-a dus oala lui Filat din 1999 și pînă azi, cînd a zis-o că “tot Plahotniuc e vinovat de marile insuccese” ale copilului său politic și că  numai poporul nu i-a permis derbedeului demis să plece de bună voie.

Această babă cu chip de mascul, ce comite o tonă de greșeli gramaticale în doar 4 propoziții înșirate pe facebook,  își permite tupeul să dea sfaturi și să pună note tuturor, uitînd, cu toate milioanele de euro, de care dispune, să se mai  înscrie  odată în clasa I a vreunei școli.

Fie și la seral.

În aceeași ședință deputatul Ghilețchi a pronunțat ceea ce nu a  catadicsit  să spună nici Papa Filat.

A afirmat că a fost o greșeală (capitală!) ideea cu denunțul AIE-2.

Numai că nu știu cine i-a băgat-o pe gît lui Filat?

L-am felicitat  pe  dl Ghilețchi pentru că a rostit, în sfîrșit, și un deputat PLDM Adevărul.

Tot acolo madama Polihovici  a citit un text patetic, jalnic, cu  parfum de flori scuturate la porțile vremii, etalînd  toate calitățile lipsă din palmaresul șefului ei, pe care numai cucoana  le vede cu ochiul liber  prin pantaloni.

“Filat și-a îndeplinit toate obligațiunile”, a triluit  ea, ca și profesorul Osmochescu la un post TV.

Extratereștri, nu altceva.

Farfurii zburătoare pe tidvele noastre, ale tuturor.

Despre același  Prim-mafiot al republicii  birjarul  Streleț n-a găsit în tolba cu amintiri decît cuvinte de laudă.

“Filat și-a exercitat cu demnitate mandatul”, ne trăsnește acesta drept în sentimentul profund național, convingîndu-ne de faptul că superiorul său n-a avut nici măcar un motiv, cît de cît serios, să-și ceară scuze de la nimeni și nici învinuit de furtul miliardelor de la BEM, de abuzul telefonic, și de 400 000 euro dăruiți sieși, nu poate fi.

Bietul clown de circ politic Filat!

Care mai are și amnezie.

El  a condus un guvern și  tot n-a știut  cîte ministere a avut PL în executiv.

Zice că  5!

PL-ul nu-l contrazice că  au fost 4.

Care o fi atunci cel de-al 5-lea?

Ghimpu?

Vorbesc  de la tribuna Parlamentului și  Voronin, și Ghimpu, și  Dodon etc., despre toate mîrșăviile săvîrșite de Filat în circa 4 ani de guvernare, iar nesimțitul aproape demis rîde cu capul pe umerii lui LuLeancă, se prăpădește de rîs…ca un coțcar  ordinar.

Spre seară Filat  deja  voia  demisia lui Lupu.

Dar cînd Lupu i-a propus să-și dea demisia Filat mai  întîi, ex-Primul  ce a făcut?

Aducea  la Chișinău oamenii  cu suta  de lei din raioane, care nici nu știau pentru ce au venit.

Și  mai declara că el dispune de foarte multă onoare, de aia nu va satisface dorința dușmanilor săi.

Dezonorabilă  nu poate fi, pînă la urmă,  decît lipsa de demnitate și bun-simț din partea lui Filat.

Chiar să te ții cu dinții de post?

Curat derbedeu politic, care de ieri  arată ca o hienă rănită de 54 de gloanțe.

Dar care  încă trăiește.

Și speră.

Și depune eforturi turbate să ne muște de cap.

O Mariană Cazac de la un Jurnal  își permite neobrăzarea de a-i cataloga pe toți votanții din 5 martie 2013, în număr de 54, drept idioți.

“De ce să numim toți oamenii idioti?”-îi zic. Să inteleg că Mocanii și Topii nu mai vor, precum doreau pînă  Ieri, demisia lui Filat? Parcă turbau vreme de 3 ani Jurnalurile toate că Filat e diabolic, e mare contrabandist, bandit, hoț, mafiot de Prim rang  și trebuie demis la pachet cu Plahotniuc? Nu?

 ACUM ÎL DEPLÎNG, CA NIȘTE CURVE, DOAR PE…FILAT!

Să înțelegem că Filat de azi nu mai e “o apă și-un pămînt” pentru un post TV, pentru un ziar, pentru un post radio și pentru un portal de știri,  unde dînsul e cofondator, cu Mișcare  rebelă  cu tot?

HALAL DE-AȘA LUPTĂTORI ANTIMAFIE!

O Irină Frăsuneac, specialist principal în Direcția Comunicare și Relații cu Presa din Guvern, îi beștelește prin rețeaua de socializare Facebook  pe  toți cei de nu-s din PLDM.

Ca si Alaiba, Gavrilița și alți nerușinati.

Pe Banii  cui? Ai statului și-ai donatorilor externi!

Nu înteleg cum poți să lucrezi în Guvern și să-i  terfelești  în public pe neprietenii lui Filat? Sau după cei doi bloggerași  trebuia să fie  aruncat și un sex mai frumos în atac?

Ce cuvinte mieroase vor ejacula verbal  de acum  filatelistii la adresa demolatorilor multicolori: Idioți, boi, prorusi, Iuda, nebuni, vînduți etc.

Altfel cum? Precum li-i tata, așa-s și puradeii…

Ajunși aici, nu ne rămîne decît să-l rugăm pe Prea Bunul Dumnezeu să ne ierte, pe noi, cei de l-am suportat la piept pe șarpele boa Filat, ce ne-a înveninat destinul  timp de aproape un mandat  de aflare la guvernare în semiMoldova.

Și pe el, de-i  posibil, să-l  ierte.

Și  să  mai trăim.

Și să-l  mai pomenim.

Că a fost.

Anunțuri