Există înviere, inclusiv pentru foștii Secretari Generali ai Partidului Comunist al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste.

Născut la 24 septembrie 1911 în Siberia, tovarășul Konstantin Ustinovici Cernenko  a studiat la facultatea de Istorie a Universității Pedagogice „Ion Creangă” din…Chișinău și vreme de 28 de ani Moskova ne-a tot mințit că acesta ar fi murit la 10 martie 1985.

Imensă  mi-a fost mirarea să-l zăresc aseară la un post public de televiziune, sprijinit, ca să nu se prăvală, între dealul Juc și muntele Nantoi.

Toți, Doamne, și toți 3 soratnici de idei și de angajament pro Filat!

Se uită Cernenko la Nantoi în sus și-l aude buciumînd: “Nici un partid din Alianță nu trebuie să accepte ca liderul său să rămînă fără o funcție importantă în stat!”

Și tov. Cernenko, deoarece e din aceeași listă de comentatori,  uită pe loc că Lupu, apoi și Ghimpu, ani buni n-au dispus și nu dispun de o asemenea funcție, și prinse a-l  aplauda pe Nantoi  cu pleoapele vreme de 2 minute.

Nantoi rîde de Ghimpu, îl ia peste picior pe Plahotniuc, Lupu, Diacov și Focșa, jurîndu-se pe tot ce are mai scump(dacă are!)că numai Filat este perfecțiunea întruchipată a civilizației europene din mileniul 3 și că numai el, pînă la sufocarea ultimului cetățean, TREBUIE să fie  prim-ministru peste moldoveni.

Tot el ciripește, pe-un ton poruncitor, că dacă vor fi evitate alegerile anticipate  Filat va fi prim-ministru!

Juc încuviințează.

Juc afirmă că  marea majoritate(a cui?) consideră  că Filat TREBUIE să rămînă în post.

Și nimeni nu taxează măcar  abuzul telefonic al necoruptului  haiduc de la Lăpușna, nici nu-și mai amintește nimeni despre dispariția a 1, 5 miliarde lei din banca poporului, nici despre cei 400 000 euro donați de Filat prin Negruța  și Sandulachi tot lui Filat.

Ba mai mult, Konstantin Ustinovici Cernenko vrea să ne convingă cu de-a sila că nu contează defel conținutul convorbirilor telefonice interceptate, iar poporul acesta prostit de lichelele mediatice ale prim-mafiotului n-are prea multe de ales.

Ori Filat prim-ministru ori alegeri anticipate!

A 3-a opțiune nu i s-a permis s-o declare valabilă.

Reîncarnat  într-un șef de catedră, dar tot la o facultate de Istorie, tov. Cernenko la acea oră nu uitase încă limba lui Stati și ne convingea că “practic se primește carevai succesuri la dl Filat, deși așa nu e mulțămit Ghimpu și Lupu din prezidium că nu i-a ieșit nimic!”

Genial, nu?

Vedeți dacă în viața anterioară  a fost și Președinte al Prezidiului  Sovietului Suprem din 11 aprilie 1984  pînă la moartea sa?

Dorul de “prezidium”  îl macină și-acum, cînd nu e decît un profesor privat, care concomitent  mai e și lucrător cu ziua la lustruit  fețele(sau fesele?) făra de obraz ale unui  lider  filat.

Ah, Cernenko, Cernenko…

Kgb-ist din tinerețe.

„Care după un stagiu scurt în trupele de grăniceri de la frontiera chino–sovietică a ajuns un politician comunist  de carieră.

În 1965, Cernenco a devenit Director de Personal în Partid. Și-a continuat munca fără să aibă o funcție importantă. Era informat despre toate persoanele importante din partid și le monitoriza activitatea prin ascultarea convorbirilor telefonice și prin alte dispozitive de supraveghere montate în birouri, dar sarcina sa principală era aceea de a semna sute de documente zilnic. A făcut acest lucru timp de 20 de ani!”

Ați înțeles acum de ce reîncarnatul de astăzi Cernenko nu e împotriva conținutului convorbirilor telefonice ale lui Filat, Streleț, Recean, Vicol, Gavrilița, Cecan etc?

Fiindcă el și numai el în viața anterioară se ocupa cu așa ceva.

Tot istoria ne spune că „Represiunea KGB-ului împotriva disidenților politici s-a înăsprit în  perioada de guvernare a lui Cernenko”, întîiul.

Fapt ce încet, dar sigur, se reinstalează în mileniul 3 și pe Bîc.

Fapt ce nu vor să-l recunoască nici Nantoi, nici Juc, nici Țăranu, nici Cibotaru.

Nici Gurău, care declara și el aseară o frază  foarte sinceră, la o fabrică remorcată de Filat, unde, cel puțin, 2 din cei  4 comentatori ai ediției TREBUIE să fie în mod obligatoriu  din lista Filat.

Excelența Sa Gurău  vuia că el “se atîrnă cu stimă și respect de liderii Alianței, deși Moldova se află într-o situație genantă(poate poză? Poate poziție?) de tot.”

“Eu nu Vrau așa poziție”, i-a tăiat-o din start Cibotaru, “eu VRAU să-l susțin numai și numai pe Ghimpu”, a culminat  acesta, și la auzul acestei destăinuiri mai mult decît literare, Boțan brusc și-a regăsit conștiința pierdută și, în consecință, l-a confundat pe Șalaru cu Hadîrcă și l-a rugat frumos pe Lupu “să-și aminteascCĂ CĂ” Filat a existat, există și va exista atît cît va exista și omniexistentul popor moldovenesc inexistent.

„Aproape toată lumea, inclusiv oponenții săi, au recunoscut  că a fost un act de cruzime împotriva lui Cernenko, fapta lui Victor   Grișin, membru al Politbiuro-ului, de a-l aduce din spital pe Secretarul General bolnav de moarte ca  să voteze în alegerile de la sfîrșitul anului 1984.

După moartea unui lider sovietic  era obiceiul ca succesorul  său să deschidă și să treacă în revistă obiectele din seiful personal al răposatului. Cînd Gorbaciov a deschis seiful, a fost găsit un dosar cu acte personale și un ghemotoc mare de bani înghesuit înăuntru. Și mai mulți bani au fost găsiți în biroul său. Nimeni  însă nu a descoperit ce a dorit să facă  Cernenko cu banii.

Datorită perioadei foarte scurte pe care a petrecut-o la conducerea Uniunii Sovietice, există foarte puține fotografii ale lui. Marea majoritate a fotografiilor sunt alb-negru. O pictură care reprezintă portretul său oficial este considerată cea mai bună imagine care a rămas de la el.

A fost înmormântat lîngă zidul Kremlinului”.

Și-a înviat apoi la Chișinău!

Și de atunci aleargă pe la toate posturile de televiziune, în căutarea banilor  furați de Gorbaciov, mare prieten cu tovarășul Lucinski, mare prieten cu “proeuropeanul” și proPutinistul   Filat.

Aleargă  Konstantin Ustinovici  Cernenko, aleargă, gîfîind, cu propriu-i  portret imens  în mîini, de la Jurnal TV la M1, de la Publika TV la Euro TV, de la Pro TV la  N4, aleargă peste tot, unde-l trimite Filat, Secretarul lui General de acum.

(sursă de informații: http://ro.wikipedia.org/wiki/Konstantin_Cernenko)

http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://1.bp.blogspot.com/_eg4RyNmPMYM/SruG4KG7jgI/AAAAAAAACgk/P5YHYOpkl3g/s400/cernenko.jpg&imgrefurl=http://istoriculzilei.blogspot.com/2009/09/24-septembrie-2009.html&h=400&w=300&sz=16&tbnid=kyp3VtmaSfF1FM:&tbnh=186&tbnw=139&prev=/search%3Fq%3Dconstantin%2BUstinovici%2BCernenko,%2Bfoto%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=constantin+Ustinovici+Cernenko,+foto&usg=__ULzQ24e_kKzpHwPL4rN24iSU06w=&docid=MBiBN4bCwKL2TM&itg=1&hl=ro&sa=X&ei=_bNBUcriDYOM7AaakYCwCw&ved=0CCkQ9QEwAA&dur=1785

 

Reclame