La plecarea comunistului  de neagră faimă Ivan Ivanovici Bodiul, cînd a fost trezit cu noaptea-n cap de Filat, a fost întrebat: „Semnezi?”
Şi Timofti, fără a se mai gîndi, a trîntit-o pe loc : „Da, Şăfu!”
Fiind întrebat de ce a semnat, Timofti a zis că DOAR din Raţiuni CREŞTINE!
La plecarea a doi artişti autentici basarabeni l-am rugat în public, dar şi prin consilierul său de presă, să repare o greşeală a ex-preşedinţilor acestei gubernii şi în ziua înmormîntării cîntăreţilor  să anunţe măcar de la vreo televiziune că-i va înnobila cu o medalie, titlu sau ordin, fapt ce nu-l costă nimic, decît o doză sigură de bun-simţ şi credinţă strămoşească.
Şi preşedintele Timofti, bineînţeles, n-a reacţionat sub nici o formă.
Fiindcă n-a fost trezit cu noaptea în cap de Filat, ca să-l întrebe: „Semnezi?”, încît Timofti, fără se se mai şi gîndească, să mormăie  pe loc:  „Da, Şăfu!”
Spuneţi-mi dar cînd a fost creştin cu adevărat  Timofti şi a acţionat din Raţiuni, exclusiv Creştine: atunci sau acum?
La căpătîiul antinaţionalului, comunistului şi anticreştinului Bodiul sau, totuşi, în cazul naţionalilor şi creştinilor  noştri artişti, uitaţi chiar de toţi preşedinţii?

P.S. Referitor la Frică. Era cu puţini ani în urmă. Căzuse demult URSS-ul.  Un om prefera să mănînce la prînz în cantina din strada Cogălniceanu, în spatele Curţii Supreme de Justiţie(de atunci).
În drum mai trecea pe la unii colegi-judecători. Iar cînd aceştea îi adresau vreo întrebare, uşor incomodă, despre colaborarea vreunui jude cu  partidul lui Bodiul şi KGB-ul sovietic, omul cu pricina brusc le arăta cu degetul spre priza din perete, semn că discuţiile se interceptează.
Adică era un om curajos.
Precum e şi acum. Plin de Adevăr. Adevăr care este Iisus.
Şi care nu-l trezeşte  niciodată cu noaptea în cap să-l întrebe dacă semnează pentru Lenin, Stalin, Beria, Bodiul, Brejnev, Gromîko, Kosîghin, Andropov, Cernenko şi alţi Idoli preferaţi de-ai lui Filat!

P.P.S. Despre acest om spuneaţi, dle Ghimpu, că ne-a fost dat de Dumnezeu?

Reclame