Locuiesc într-un stat interimar, interimar de la 1940, cel puțin și faptul că imposibilul numai aici e posibil nu mai miră pe nimeni.

Dar absolut pe nimeni!

Doar aici  există un partid ÎNVERZIT în orice anotimp, partid cu oameni corupți, dar care sunt de neînlocuit.

Doar aici contrabanda e la guvernare, iar mai marele pe Vămi din șofer de microbuz s-a trezit peste noapte general.

Și chiar dacă bloggerul Veaceslav Balacci aduce zilnic dovezi cu totptanul că, în afara schemelor vamale înfloritoare, șeful ZăBalițki, în stare de maximă ebrietate fiind, a mai și călcat cu mașina un om, rămas invalid pe viață, presa afiliată lui Filat și nu numai ea, tace și nu cîrtește, fără ordin scris  de la Primul să tragă vreun clopot.

În caz contrar, pentru neascultare cineva ar putea să fie tras  de tiran.

Asta nu vi-i Pădurea Domnească, scandal din care Filat a crezut că poate să ne pape pe toți și a poruncit să tăbărască  urgent  toată armata de mercenari peste PD și PL.

…Locuiesc într-un stat interimar, cu guvern interimar, condus de un om…interimar, dar care se consideră Extraordinar și Plenipotențiar, chiar EXCELENȚĂ!

Doar aici un BARANiuc  estorchează prin abuz de putere milioane de la agenții economici ai guberniei, iar atunci  cînd e prins în 2013 cu 600 000 lei în geantă acesta minte că numerarul e  de la o cumătrie, apoi că e de la nunta din …mai 2012, iar peste o zi fluieră de-acum că banii  sunt din donațiile prietenilor pentru mama lui bolnavă.

Ieri  l-am văzut rîzînd, declarînd că e totalmente nevinovat și că banii erau strînși pentru niște nevoi mai speciale ale unei ființe apropiate.

De-acum să fie vorba de altcineva decît mama acestuia?

Și tot ieri l-am văzut pe același  derbedeu pervers sub aspect moral cum se bîlbîia afirmînd că Filat ar fi donat  în nume personal în 2011 un microbuz de 36 000 euro unei familii sărace, constituită din 15 copii, dar că donația ar fi fost făcută, în realitate, de agenții economici obligați la telefon  de corigentul clasei de bun-simț Filat prin vocea învățătorului de educație fizică BARANiuk.

Nu știu ce  credeți voi despre acești doi gangsteri de stat, care au cîte-un CV de boschetar la activ, în care  faptul că  au strîns banii arendașilor  lui Filat de la  IPTEH a devenit factorul esențial în promovarea acestora la Vamă și în Cancelaria de stat.

Cînd eram elev ni se spunea să învățăm bine, să citim mult, fiindcă “cine știe carte  are 4 ochi!”

Filat, de cînd a ajuns țarul absolut al acestei republici, prin sine, dar și prin toate cadrele propulsate în posturi de conducere  demonstrează contrariul, care  pre limba sa ar însemna  că “cine știe carte n-are nici un ochi!”

În concluzie, trebuie să  spun că locuiesc într-un stat interimar, interimar de la 1940, cel puțin, unde niște mufloni politici  au orbit cu pățania lor de success toată prostimea și, după ce fost-au demiși din fruntea guvernului, ca prin absurd, sunt convinși că basarabenii n-au oameni de înlocuit doar  pentru Filat, ZăBalițki, BARANiuc și alte paricopitate de pe cîmpiile non-stop ÎNVERZITE ale plaiului.

Prin care minciuna la cravată  ne are de boi și de vaci!

Chiar așa?

Anunțuri