Natalia Gherman, prim-vice-ministru de externe și integrare cică europeană, în sfîrșit, a fost impusă de… europeni să declare că Filat și Fleancă mint  de îngheață toate oceanele lumii  despre un fel de  acceptare a  Moldovei la Vilnius, despre care madam Europa nu știe nici cu dosul.

Iată cu ce au rîvnit PLDM-iștii să mai ia odată 30 de procente din voturile electoratului hrănit cu resturile de la masa lor, resturi  date drept fazani tăvăliți în  sos de ciuperci.

Iată cu ce ne servesc  nesimțiții vreme de 4 ani:  cu minciuni  alterate demult.

Cu ce au și venit la guvernare!

Azi am fost în satul de origine al lui Vladimir(ca-n pașaportul diplomatic) Filat.

Cu lordul  Russu, cel care pune laba pe toate licitațiile organizate de Agenția specializată  și ministerele conduse de valeții prim-mafiotului.

Cu lordul Russu, cel care e cumnatul lui Vladimir Vasilievici, cel care   diriguiește  afacerile coțcarului  de la Holdingul “Dosoftei” din Iași.

Cu lordul  Russu, cel care  CONVINGE orice organizator de concerte din gubernie să o includă în ele și pe fata acestuia. Cu trimitere la Primul, evident.

Atunci cînd nu se gîndește la bani și nu e terorizat la telefon de Filat, Russu e om bun, chiar simpatic.

La umba unui stejar secular nu știu de ce mi s-a destăinuit ca unui frate.

Zice că tot ce face la ordinele nesăbuite ale șefului său sunt niște crime comise contra rațiunii și sufletului din el și că abia visează să cadă din tron insațiabilul prim-gangster nici liberal și nici democrat ca să nu se ruineze cu totul în fața lui Dumnezeu.

Tot el mi-a spus  despre faptul că nici Filat nu speră să mai fie revotat Prim-ministru de actualul Parlament.

Planul cel mai veridic e ca  după ce rubedenia sa nu va fi înscăunată în fruntea guvernului, preșul Timofti va fi nevoit să-l propună pe LuLeancă mai-marele pe  tezaurul  statului.

Deși tot Filat va fi, de facto, prim-ministru, chiar dacă oficial  va fi   doar prim-vice-prim-ministru.

Însă cu biroul în biroul lui Luleancă.

În doi vor lucra, în doi vor apare la televiziuni, în doi  se vor distra  cînd și cît vor dori.

Pentru că Vladimir(conform actelor sale de identitate, domnilor ziariști și conducători de orice rang) Filat nu are decît două opțiuni: ori în  guvern, ori în infern, adică după zăbrele.

Pentru că  Vladimir Filat nu poate fi concomitent și victimă și criminal.

Cum nu poate să se bălăcească și a doua oară în aceeași apă.

Și în același stat, al naibii guvernat de LuLenci!

Anunțuri