Dl Ion Sturdza de 4 ani proorocește  lunar.

O face pe Unimedia, la  Pro TV, Radio Europa Liberă și la Adevărul.

Lumea zice că și acesta o fi  de-al lui Gabar.

Kantovici.

Filat.

Dar cîte nu spune lumea?

Altceva e că din tot ce proorocește cel care-a condus deloc triumfal guvernul semiMoldovei  vreme  îndelungată de…8 luni nu se împlinește nici o iotă.

Adică ni-mic.

Dar acesta nu e un motiv serios ca Excelența Sa  să nu mai investească bani pentru diverse interviuri, care costă un pic.

Azi am aflat că o fi și kgb-ist cu acte în regulă.

Zăcămintele de informații ale poporului sunt  inepuizabile.

Chiar dacă el, poporul adică, nu are nici o acțiune pe la “Munai Gaz”, pe la Patriciu@ Sturdza și alți miliardari.

Treaba lor cu averile lor.

Noi vrem să știm doar de ce toți agramații nu știu că sunt astfel  și nu le e rușine să apară în public, adică scriind pe facebook.

Cînd cineva îl acuză pe Sturdza de colaboraționism, Altețea Sa scrie: “Iurii Ivanovici & Co las-o balta , mai plictisit!”

Apoi ne somează: „divulga”! Este un adevar, care nu este cunoscut in afara, inclusiv in Roamania…”

Apoi ne mîngîie, în stilul agramat al fratelui său de necărturărie,V. Cibotaru: “Am facut aceste afirmatii astazi la prima ora. Sa consumat sedinta Parlamentului. Cred(sper), ca lucrurile merg spre bine…”

Apoi o ia cu mîna stîngă…și scrie:“Cineva a spus, ca Guvernul se afla la citeva zile de foame de la revolutie. Parafrazind, Guvernul se afla la citeva zile de frig de la revolutie. Deci, problema energetica este de interes firesc pentru orice Guvern, mai putin pentru  unul populist.”

Apoi : “Dragi Prieteni, am primit sute(!) de mesaje dupa emisiunile de la TV.Va multumec, asa cum le multumesc si celor care me-au spus,ca m-au rabdat 2,5 ani si” hvatit”! Cine esti tu?!,CE-ai facut in veata?! Ai furat si tu!Pleaca in …Antarctida!.Asai, poti sa te ascinizi de lume, nici o data de sine, stimatilor. Sarbatori Fericite

Dar așa ceva ați mai întîlnit? Poftiți: „Dupa 50 900 km parcursi cu avionul, trenul, automobilul, vaporul, calul ect., 3 continente, sud, nord, vest, est, temperaturi -20 +40 C, pustiu,stepa,savana,jungla, ocian, mare, lacuri,, ecuator, polar, vint, furtuna, valuri 12 m,cutremur,scufundari in ocian, catarari in munti, observatii naturale a mii de animale , pasari , plante, rau de mare, rau de munte, rabdare, tenacitate,fascinatie, emailuri necitite, telefoane neascultate, 4000 foto, ore de filmari – am revenit acasa!

Cracun Fericit! La Multi Ani!

Dar acest început de roman polițist:” Multi ma intreaba, de ce investesc in econom digitala?! Ultimii 60 de prieteni pe facebuk e-am confirmat din Antarctida! Satelitul a mers cam incet, dar a mers!Tehnologiile permit sati faci prieteni si de la capatul pamintului! Salutari la toti prietenii de pe continentul alb! si superb..”?

Și : “O experienta extraordinara! Mai mult de 400 de aplicanti, fiecare cu povestea lui. majoritatea merita. Din pacate, nu putem sai ajutam pe toti. Dar muncim mult, sa putem cit mai mult… Si  am multe proecte economice. Acesta este mai de suflet.
Virginia este un bun „pastor” pentru cei interesati de carte si nu numia.
Va recomand. Si astept opninii si propuneri.”

Mamă, zic, e imposibil să nu vomiți la lectura acestor agramații de fost prim-ministru al R Moldova, care are ca reședință pe facebook  Bucharest, Romania.

Fiți buni și ghiciți cîte greșeli sunt în propozițiile  ex-prim-ministrului.

Dar cîte or fi și de gîndire.

Or, cum gîndești  așa scrii.

Și spuneți-mi cam ce notă și-a cumpărat la limba română/moldovenească acest sturdz?

Dl deputat PLDM Ghilețki are altă părere.

El scrie așa: “Suntem la o bocitoares sau la o emisiune care incearca sa transmita un mesaj si sa formuleze o solutie, a intrebat Sturza pe moderatorii emisiunii Politica ca replica la toate of-rile lor… No comment si respect pt dl Sturza!”

Fiți buni  de  numărați cîte greșeli a comis și  purtătorul de cuvînt al PLDM-ului.

În popor se spune că precum  ți-s prietenii așa ești  și tu, adică agramat, nu?

Sau “Denghi esti– uma ne nado?”(La ce bun cuget să ai cînd banii curg gîrlă?)

Știam că falsa babă Vanga-Sturdza   n-a prea fost dus pe la școală, dar să mai și mintă în cel mai cinic mod nu credeam.

Iată că Ieri am aflat și lucruri departe de a fi divulgate de structura arhiplină de sturzi.

De KGB, este vorba, evident.

Băboiul cu pricina afrimă sus și tare că Majestatea Sa a fost pe timpul lui Voronin presat, șantajat și  îngropat în dosare.

Cel care a închis ochii la toate privatizările dubioase, comise de Filat  în cele 8 luni cît el a fost prim-ministru, minte cu nerușinare.

El  turuie că Voronin mai nu l-a pus la zid  din 2001-2009 pentru  ingratul fapt de a fi fost consilierul direct  al lui Oleg Voronin la FinkomBank!”

Pe cine vreți să duceți de nas, aleasă Babă?

Pe cine vreți să potopiți cu sfaturile Dvs  inutile?

La ce bun și cu ce drept ne purtați atîta de grijă?

Și ce valoare reprezentați, în general?

Ați fost producător de conserve la „Incon”, înainte de-a deveni prim-ministru–-rămîneți, vă rugăm, profesionist producător de murături  în continuare, iar la secția fără frecvență a vreunei facultăți din București  puteți  lesne studia  gramatica limbii române sau cu profesor la purtător, adică acasă.

Nu de alta, dar dacă Doamne, Ferește, ajungeți  cumva-cîndva președinte sau prim-ministru al semiMoldovei , sau senator/deputat de București, în cel mai rău caz, ce va zice lumea despre nivelul dvs absolut primitiv de cunoaștere a limbii de stat?

Chiar ce va zice???

Că foștii prim-miniștri Sangheli, Druc, Muravschi, Tarlev, Greceanîi, Ciubuc etc., nu mai au bani să-și plătească  escapadele în presă și, clar lucru, nu mai zic ni-mic!!!

Reclame