A venit vacanţa cu trenul din Franţa şi cu ea bagajul plin de promisiuni deşarte al unei găini  Luleancă de beată.

Cică prima sa  nobilă  izvodire  e cea cu deschiderea a 4, 5 milioane de locuri pentru munca tuturor locuitorilor Moldovei, inclusiv pentru cei nenăscuţi.

Păi cum să nu o facă, odată ce 200.000 locuri promise în campaniile electorale din 2009-2010 aşa şi nu s-au mai abătut peste minţita de lume?

Mărgica, scuzaţi, gogoaşa a doua, se referă, bineînţeles, la Centrul Naţional AntiCorupţie, care deşi are guvernare responsabilă comună, adică se va supune şi lui Iurie, şi lui Igor, şi lui Ion, tot va trebui să nu se mai atingă nici în vis de oamenii lui Gabar Kantovici Filat.

Da, da, Filat, Păpuşarul luLencii  aflate pe post de actor ocazional la un teatru de păpuşi ambulant din capitalie.

Eu, unul, din ziua învestirii noului-străvechiului  guvern, nu prea găsesc răspuns la fireasca de tot întrebare: „Moldova are CNA sau ba?”

„Sau ba-sau ba-sau ba?”-răsună ecoul  în urma alegătorilor celor 3 partide victorioase.

„Șeful CNA deocamdată rămîne în funcție, dar urmează să punem în aplicare prevederile din Legea cu privire la numirea directorului acestei instituții. Acum este un mecanism mai complex. Candidatul este ales prin concurs de Comisia Juridică a Parlamentului, iar ulterior, la propunerea premierului, este numit prin decret prezidențial”, a menționat șeful Executivului.

Adică GOGOŞarul republicii vrea să ne convingă de faptul că războiul abia începe, iar pacea despre care trombonea presa din slipii verzi de alge ai lui Gabar, Luleancă şi Palithovici, a fost şi ea o gogoaşă bună de îngurgitat pentru proşti.

„Ceea ce contează este ca această instituție să nu își piardă autonomia și să nu facă abuz, așa cum s-a întâmplat în perioada precedentă. Ambasadorii europeni au numit acest proces: justiție selectivă și nu cred că ar trebui să ne facem anumite iluzii că așa ceva nu s-a întâmplat. Despre asta am discutat foarte candid(AOLEU, taică!)și cu domnul Chetraru”, a mai adăugat șeful Cabinetului de miniștri.

Aici chiar nu  mai înţelegem nimic: Cum să descifrăm noi acea discuţie candidă fără candidoză a celor doi foarte …candizi demnitari de guvern???

Ca să nu fiu acuzat de uzurparea puterii executive în statul condus de luLenci anexez, conform DEX-ului, sensul cuvîntului Candid.

Poftiţi:CANDÍD, -Ă, candizi, -de, adj. Plin de candoare; curat, nevinovat, pur, neprihănit. – Din fr. candide, lat. candidus.

Aţi înţeles măcar acum, în cel de-al doisprezecelea ceas, cine sunt NEPRIHĂNIŢII ce vă conduc de vă rup???

Gogoaşa a treia fabricată de găina din ograda Lulencii liberal-democrate e alterată din start. Ea poartă nume de vector european, şi e soră de prostie cu gogoaşa debitată de acelaşi minciunos de profesie încă în anul 2011, referitor la jurămîntul acestuia cu privire la liberalizarea regimului de vize între Uniunea Europeană şi Moldova, care aşa şi nu s-a mai produs, iar cel de a jurat cu mîna pe nu se ştie care organ aşa şi n-a mai avut bun-simţ elementar să demisioneze.

Precum promisese.

Ba din contra: a luat şi s-a cocoţat prim-ministru într-un stat furat şi răsfurat de toţi soratnicii lui de partid.

„Haită” ar fi cuvîntul mai potrivit.

La locul şi timpul potrivit, evident.

E vară şi lumea hipnotizată de-o ingratitudine în pantaloni, nu se mai întreabă: Ce se mai aude despe Bodiu, Banariuc, Negruţa, Usatîi, Sandulachi, Baliţki, Vicol, Filat, Mafia autobuzelor scolare şi tot aşa…?

Nimic? Chiar nimic, domnii mei???

Nuuuuu-i adevărat că nu se va întîmpla nimic, vrea să mă convingă în piaţă o babă fără dinţi , însă una  a naibii de informată.

De  mîine, triluie ea, CNA-ul la comanda guvernării responsabile comune, va deschide dosare doar pe numele lui Movilă, Tupilă, Gorilă, Ochilă, Zebrilă, Senilă, Lăţilă, Lungilă, Prostilă…

Cine sunt ei mă întrebaţi? Da nişte amărîţi de moldoveni, care au călcat într-un ou clocit de LuLeancă, al cărui proprietar s-a adresat la CNA, fiindcă îi era pereclitat vectorul european şi viitorul.

Cel personal, confundat în mod intenţionat cu cel naţional, şi din cauza căruia poporul era în detenţie pentru o…viaţă!

Anunțuri