Colecția „Strigăte din popor”

––––––––

Sabatul din 29.06.2013 nu prevestea rele pâraie cu mâl și gunoaie

…Stă un ”kaghebist”, cu obligații față de 11 copii, la ultimul etaj al unui bloc în care locuiesc părinții primarului general de Chișinău. Să știe stimatul cititor că unii ”kaghebiști” se pârjolesc-bronzează, vara, pe gratis, sub acoperișul incandescent, …când nu plouă. E-e-i, când plouă, are, tipul, niște lighene ”cadonate” lui (în loc de distincții guvernamentale) de lichelele komuniste moskălești; și aceste lighene, ca și lichelele, îl ajută, cum pot, când în apartamentul lui cu o cameră toarnă nemiluit, îndeosebi prin acoperișul logiei de-e-e-mult subțiat de atâtea promisiuni ale inginerului IMGFL-14…

Voi preciza că sâmbătă, 29.06.2013, la Chișinău nu ploua, așa că nici părinții domnului primar general, nici chiar Domnia Sa, capul capitalei basarabene, nu-și făceau griji pluviale. Ci, mai degrabă, …politico-sociale: cum să vină cât mai multă lume la conferința ”extraordinară” a Organizației Teritoriale P.L. a sectorului Buiucani, preconizată pentru duminică, 30 iunie 2013. …La urma urmei, de ce să nu fie invitat, în mod oficial, și ”kaghebistul R.M.” (expresia lui Iura-”Messia”)? Zis și făcut: la ora 16:02 e telefonat și prăpăditul de ”kaghebist” (nekaghebiștii la sigur pot fi mai puțin disciplinați și chiar pot chiuli sau chili)…

         Sună Vlad, sunteți în bazele noastre de date, ale P.L., așa că vă informăm: mâine, ora 10:00, la Pretura Buiucani, va avea loc conferința Organizației Teritoriale P.L. a sectorului  Buiucani…

         Mulțumesc! Vin! …Dacă puteți, precizați, Vă rog, despre care P.L. e vorba: nou sau vechi?

         Noi suntem împotriva ”reformatorilor”, îi dăm afară, cu votul nostru, al tuturor; înțeleg că și dumneata?..

          Sigur, problema e arhiactuală, decidem, sper, argumentat și concertat, la conferință!..

”Kaghebistul R.M.” se scărpină la ceafa-goală-traistă-ușoară, notându-și, ca un dzerjineț, numărul de telefon 022-59-41-87, zicând în sinea sa: ”Tocino, e numărul responsabilului de la P.L.!”. He-he, să fi știut el, pe lângă faptul că punga i-i goală, că și ceafa nu i-i pătrată, iar că în ziua preconizatei conferințe va ploua de s-or umplea străzile capitalei cu ape de netrecut-neplutit, ba și cu mâl și deșeuri puturoase… Apoi, de bucuria sunetului primit de la responsabilul lui badea Mihai Ghimpu, nu s-ar fi dus în acea zi de Sabat, dis-de-dimineață, nici la tradiționala întâlnire de spirit cu frații și surorile de …credință ”kaghebistă”!.. E-e-i, dar se călăuzește el consecvent de expresia în ruseasca lui ”pocită”: «Человек предполагает, а Бог располагает»! (Asemănătoare 100% cu latineasca ”Homo proponit, sed Deus disponit”). 

Conferință extraordinară sau ”soveșceanie troiki”?

Putem sta și strâmb, dar numai judecând drept. Și de la stilul cam deșucheat, pentru un preambul, să tre-cem la unul prozaic. Ca să spun cititorului serios că nu e vorba de vreun pamflet, ci de fapte și atitudini dintre cele mai reale, chiar cu tentă politică-juridică-penală. Deci, să fiu, ca autor, cât mai explicit, ”scurt” și …nițel biografic.

Sunt chiar etichetatul de Iurii Ivanovici, mai recent, de Mihail Fiodorovici și Dorin Ivanovici ”kaghebist”. Mă numesc Anatol. Arhiva noastră națională menționează numele meu de familie în forma Grabar, cealaltă arhivă – Grobari. În Lăpușna, unde am copilărit (nicidecum cu Vova Filat!..), mi se spunea Tolea al Sofiicăi lui moș Andrii Antohi, presbiterul baptiștilor creștini din sat. Înainte de cătănie absolvit-am o școală profesională, devenind (tot din pricina gurii…) lăcătuș de tehnică sanitară (”koroce – gamnocist”!.., cum glumeau …neakaghebiștii), deși în diploma cu note bune și foarte bune era specificat ”armaturșcik”… În arma-tă limba mi-a fost băgată, pe-un an, în șapte ca-zane ale ”kotel`noi v/c 63002”, pentru funcționarea căror cazane (construite încă de prizonieri germani) purtam ră-spundere, alături de alți limbuți, ca pe timp de război. Moskalii aveau impetuoasă nevoie să asigurăm rachetelor din această ”v/c 63002” condiții mai călduțe ca sufletelor încan(r)cerate în cazarme. Oricum, în tânăr ”zampolit”, proas-păt absolvent al unei instituții militare superioare din Leningrad, a contribuit la scoaterea mea, pe jumate, din caza-nele alimentate cu cel mai puturos cărbune din URSS – ”moskovskii”. Dorea ”zampolit”-ul să devin membru PKUS, care la sigur știam (cu ajutorul Bibliei citite mie de bunelul baptist încă cănd mă deprindeam să înghit boțul de măli-gă amară) că nu mai este acel partid nici ”um”, nici ”cest`”, nici ”sovest` nașei epohi”. Faptul însă rămăne fapt: în ju-mătatea de an de neocnă absolvit-am cu mențiune ”odnogodicinuiu partiinuiu șkolu pri politotdele v/c”. La un an după eliberarea din armată devin, fără vreun protégé, student la Litere rusești de la ”Kișiniovskii gosuniversitet im. V.Lenina”, secția de zi; isprăvesc Literele (în paralel asigurând existența familiei cu păznicie istovitoare) cu note bu-ne și foarte bune, mai însușind și ”jurnalistika na obșcestvennyh nacialah”, adesea predată de ma-a-a-arele șovin de pe ambele maluri ale Nistrului Piotr Șornikov…

Dar s-o las mai moale cu ”bune și foarte bune”, căci nu ăsta e subiectul opusului meu, iar cât sunt de …bu-nișor (la gură și litere) o știu eu personal cel mai bine dintre toți ne- și kaghebiștii. Ca să continui, însă, firul poves-tirii despre ”kaghebistul R.M.”, nu-mi rămâne decât să menționez și fapta lăudabilă a tânărului jurist Mihai Ghimpu, care, în 1992 (pe atunci eu fiind căpitan de poliție, care refuzase executarea ordinelor ilegale&hoțești ale comisaru-lui de Ungheni, referitoare la scoaterea ilegală prin vama Sculeni a ”businessului” negru), oarecum contribuí la eli-berarea mea  din celula în care fusese, anterior, încătușat- descătușat snegurește separatistul-șef Smirnov I.N.

––––––––

…Așadar, înfruntând, duminică, apele tulburi și gunoaiele puse în fața edilului capitalei drept în străzi, de ploaia care mai spălase Chișinăul de unele rele, ”kaghebistul” punctual deschide, la ora fixată de P.L., ușa sălii pe-ntru ședințe cinovnicești (nesfințită de fețe bisericești…) de la etajul 1 al Preturii Buiucani (cheltuind pentru trans-port …pluvial o sumă frumușică din ultimul lui salariu (până la o altă angajare) de 991 lei, primit de la Liceul Teoretic Constantin Negruzzi (”kaghebistul” deținând funcția ”conducătorul cercului Tânărul Ziarist”). În lista celor prezenți la conferința Organizației Teritoriale P.L. s-a înscris, spionul, sub numărul 24. S-a așezat la spatele unui controlor de troleibuz, cu care lucrase împreună ani buni, și, mai comentând cu vecinii spusele celor din sală și din prezidiu, care așteptau încetarea ploii și …asigurarea cvorumului, începu să înregistreze cu telefonul mobil, după cum înregistrau și alți invitați evenimentul public. Dar iată că primarul general șoptește ceva moșului, iar acesta străfulgeră hâd:

         Scotéțî-l afarî sî nu mai filmezî!..

Apoi comanda președintelului P.L. fu repejor repetată de primul vice P.L., acesta adăugând sarcastic-euristic:

         …kaghebistul R.M.!!!

Cel de-al treilea membru al prezidiului rămase, incognito, mut de tot…

Cât ai zice ”colți”, înhățat-au voinicești, din trei părți, mâini tinere, parcă …liberale, și scos a fost  ”kaghebistul” dintre ”ai noștri” (cum ar merita adevărații promoskali), chiar dacă sala asurzea de strigătul lui la cer (nu și la CEDO, că-i chestie de partid, ce mai, do-o-o-mnilor!):

         Sunt membru P.L.! Sunt membru P.L.!..

Când ”kaghebistul” folosi metoda de nesupunere pasivă (cum o deprinsese el de-a lungul tranziției intermi-nabile de la mișcarea de eliberare națională spre antipodul ei și iarși înapoi, ca în cel mai vicios cerc – basarabean), anevoie se lăsă jos la podea cu cei 174 cm înălțime și 74 kg greutate neto. N-a fost însă să fie ca la manifestările an-tikomuniste, căci tinerii liberălași, îndrumați de …înțelepciunea ordinelor date de moșul și nepotul (”De picioare – afară!”), ridicat-au amatorul de filmat cu picioarele în sus, că ceafa lui nepătrată să nu poată face vajnică opoziție treptelor: capul neaplecat sărea, pe treptele încovorate, ca ”…harbuzul verde-roșu”, vorba ghimpoasă, de!..

Câți liberali ”responsabili” făceau treaba asta …antikaghebistă, deocamdată nu se știe, căci după ușa sălii de …conferințe se mai înhămase o duzină de mari doritori de răzbunare efemeră liberalghimpoasă… În schimb, pe cori-dorul de după ușa sălii, prin care făcea plimbări în Pretură liberă ex-procurorul de Buiucani Nemerenco împreună cu paznicul Mitrean, nici nu mai puteau fi numărați cei cu Dorul Răzbunării Mari, acum ei …lucrând atent și avan cu pu-mnii și genunchii asupra trupului aproape neînsuflețit al ”kaghebistului”, căruia i se astupase gura și nasul ca să nu strige ”Poliția!”, ”Sunați la 902”etc.; ca să  nu mai sufle alt imn, decat cel ghimpos-chirtoacos …nereformator!!!

Cățărați peste fiecare palmă de corp al celui tăvălit la picioarele rău mirositoare ale dlor Nemerenco&Mit-rean și K°, tinerii ”responsabili” la comanda unuia cam de vârsta celui tăvălit  – vreo 60 de ani – buzunăreau ”kaghe-bistul” de săreau nasturii și crăpa croiala de la costumul lui de 1320 lei, dar îndeosebi trosnea capul cu ceafă nepăt-rată și pocneau încheieturile de la mâinile sucite …liberalicește în scopul sus declarat de cel de vreo 60 de ani:

         Luațî-i telefonu` cu care filma! Rupețî-i șî capu`, la mama draculu`, da` luațî-i-l!!! Ia` uitațî-vî, ari lejitimații di jurnalis` șî di război, spurcășiunea di kăhăbîst!!!

…Treaba principală a fost dusă la …bun sfârșit, iar Nemerenco&Mitrean și K° nici în gând nu aveau încă să informeze Poliția-Securitatea despre …isprăvile ”kaghebiste” (ca să rămână întâietatea inițiativei …leberale pe sea-ma moșului și a nepotului, fără ca și alți sus-puși să mai pretindă la potențialele decorații gen ”Pentru vitejie la stâr-pirea legală a kaghebismului în R.M.”). Așa că trupul, încetul cu încetul, își reveni până la a putea să se ridice de pe covorul din Pretura nemernică. Apoi a mai lansat linșatul câteva rugăminți, din străfundul gâtlejului lui strangulat:

         Chemați, Vă rog, Poliția; sunați, Vă rog, la 902!..

Dar se vede că strangulații în asemenea hal nicidecum nu pot fi înțeleși de un ex-procuror, actualmente bine-merci pretor de Buiucani cu paznic Mitrean la cherem, așa că ce să mai vorbim de iresponsabilii juni nereformatori?

Unica întrebare care l-a …încurajat pe ”kaghebist”, înainte de a ieși, cătinel, din clădirea unde poporu`  și-a pus la cârmă un Nemerenco, a fost una – indiscutabil, pe deplin – logică: ”Ai mei, invitatu-m-au la conferință sau la soveșceanie troiki?!?” Un înger negru însă la descurajat, când în memoria-i afectată de lovituri atente se întrezări o frază, ca o lumină lu-u-u-uu-u-u-ngă, cât un veac stricat, însușită, cum însușesc actualii spioni, ca întradins, în rusă: ”Власть портит людей, а абсолютная власть портит абсолютно. (Джон Актон, английский историк конца 19 века) 
Вопрос сей сложный. Несмотря на распространенность подобного мнения,  дело, на мой взгляд, не в степени изменений, а
  в  векторе  изменений. Большинство людей воспринимает любую власть как увеличение возможностей. Тогда власть затягивает, и человек в итоге – портится, становясь все сильнее зависимым от власти, вплоть до рабства, когда ради  сохранения этой самой власти индивид идет на любое преступление. Редкое же меньшинство, которое понимает власть как увеличение ответственности, выдерживает это самое испытание с честью и остается свободным. Власть для таких людей, прежде всего возможность делать больше не для себя, а для других.Причем особенно явственно власть меняет личность в, когда в ней накапливаются  гнильцы. Нравственного человека маленькая власть практически не изменит – просто добавится обязанностей. А вот те, у кого «комплекс маленького человечка», те любую возможность стать даже на ступеньку выше воспринимают как возможность наступить кому-то на голову. Это по-настоящему са-а-мый пробныйкамень! Особенно власть опасна возможностью карать. И наличие альтернативы карать или миловать – тоже сложная вещь. Держать в руках чужую судьбу – заманчиво, и если человек входит во вкус – дело плохо. Что движет людьми, стремящимися к власти? Теми, кто сознательно к ней стремится, движет, как правило, честолюбие и амбиции, а частенько и желание наживы, «кормушки». Редко кто стремится к власти, чтобы «сделать мир лучше», если же альтруисты, рис-куя,«всплывают» во власть, то не всегда их представления совпадают с мнением большинства «народа» и, нередко, с реальностью. Тогда душегубы разных типов – от коммунистов до либералов – приступают к репрессии с применением са-а-мого демагогического лозунга века сего:: «Не умеете, сволочи, счастье коватьнароду – научим, не хотите – заставим!.. 

…Unica întrebare care îl încurajase pe ”kaghebist”, înainte de a ieși, cătinel, din clădirea unde poporu`  își puse la cârmă un Nemerenco, a pus în mare încurcătură soția …spionomană, dumneaei aterizând, la Pretura buima-că, ceva mai târziu, pe loc reformulând întrebarea: ”Liberalii tăi ghimpoși te-au invitat la conferință sau la soveșcea-nie stalinskoi troiki?!?” Nefiind satisfăcută de falca încleștată,privirea tulbure și ”smoching-ul” băltăcit al soțului, Ludmila Grobari-Racu (căci ăsta e numele doamnei …kaghebizate) începu o depeșă, adresată organului principal îm-puternicit de Parlament să efectueze supravegherea necesară asupra respectării legislației și să asigure aplicarea în-tocmai a actelor legislative și normative – naționale și internaționale – pe întreg teritoriul R.M.:

Domnului Corneliu Gurin, procuror general al R. Moldova

de la cet. Ludmila Grobari-Racu, bd. Calea Ieşilor 55/2 apt. 29, MD-2069; tel. 078254077

Petiţie din 30 iunie 2013

privind măsurile legale în scopul apărării drepturilor elimentare ale soţului meu, Grobari Anatol

Stimate domnule Corneliu Gurin!

                Anume Dumneavoastră şi numai Dumneavoastră mă adresez cu prezenta petiţie, fiindcă alţi procurori ai Procuraturii Generale pe parcursul a mai multor ani nu întreprind măsurile ce se impun atunci  când cetăţeanul de rând este lipsit, în parte de poliţie, în mod premeditat, de drepturi elementare referitoare la apărarea vieţii, sănătăţii şi bunurilor materiale personale. Astfel, soţul meu, Grobari Anatol, doar în perioada 15 septembrie2012 – 30 iunie 2013 a fost maltratat pe nedrept de către oameni ai legii şi nu numai, fără ca cineva dintre făptaşi să fie traşi la răspundere.

Cel mai strigător la cer caz în acest sens a avut loc la 30.06.3013, între orele 11-30–14-00, când soţul meu a fost atacat şi bătut mişeleşte de către persoane identificate şi neidentificate, aceştea scoţându-l în modul cel mai ilegal de la conferinţa Partidului Liberal, la care fusese invitat în mod oficial, persoanele menţionate târându-l cu capul pe podea din sala de şedinţe până în vestibulul Preturii Boiucani, acolo aplicându-i lovituri cu pumnii şi genunchii, astupându-i gura să nu strige”Poliţia!”, deposedându-l fără careva temei de telefonul mobil ”Samsung Sg102” (cu 3 cartele: ”Orange”, „Moldcell”, „MTC” şi flăş-memorie de 16 Gb.), de paşaportul pentru străinătate cu patru sute dolari în el, de legitimaţia de jurna-list, de cea de membru al P.L., rupându-i-se brăţara de la ceas, fiind percheziţionat prin buzunare, apoi urmărit de aceleaşi persoane până la bd. Ştefan cel Mare intersecţie cu str. Mihai Viteazul, acolo trântin-du-l jos într-o băltoacă de ploaie şi lovindu-l iarăşi peste tot corpul, îndeosebi peste cap, ca soţul meu să nu poată telefona la serviciul „902” de la un alt telefon mobil, „Nokia-6080”, cu ajutorul căruia înregist-rase și câteva secvenţe de la acest masacru pus la cale de liderii P.L. Ghimpu Mihai  şi Chirtoacă Dorin.

 Am scris din spusele soţului; alte detalii le va oferi dumnealui când îşi revine.

SOLICIT să fie luate toate măsurile legale ce se impun. /Semnătura/

……………………………………………….………………………………………………………………………………………………………………………………….

Adnotare: la petiția soției anexez ultima mea adresare Porcuraturii Generale (din multiplele înaintate în 1992–2013)

PROCURATURA  GENERALĂ  A REPUBLICII MOLDOVA

 

C o p i e :   P A R L A M E N T U L U I   REPUBLICII  MOLDOVA

                                                                 PREȘEDINNTELUI     REPUBLICII    MOLDOVA

de la  cetățeanul  Grobari  Anatol, domiciliat în Chișinău, bd. Ca-

lea Ieșilor nr.55/2, apt.29, MD-2069; tel. 069503249, 079033438

 

P E T I Ț I E – A V E R TI Z A R E (RECLAMAȚIE ADMINISTRATIVĂ) 

R E P E T A T Ă ce derivă din acțiunile și inacțiunile ilegale ale unor oameni ”ai Legii”

 

 În baza legislației naționale și internaționale, la care R.Moldova este parte, DE LA PROCURATURA      

GENERALĂ SOLICIT respectuos, în mod răs- și răsrepetat,  următoatele :

 

 

1.      A obliga PROCURATURA BUIUCANI  să prezinte Centrului de Expertiză Medico-Legală (Chișinău, str. Korolenko 8) ”Fișa pacientului de ambulator Grobari Anatol”, pe 35 foi, eliberată de Centrul Medicilor de Familie nr.6 din Chișinău  (pe lângă mica documentație medicală pe numele meu eliberată de Spitalul de Urgență), exact cum este clar și univoc specificat în ”Raportul de constatare medico-legală Nr.4949” din 25.09.2012(acest ”Raport… Nr.4949”, ca și ”Fișa…”, fiind remise de mine procurorului din Buiucani, Ion ROȘCA, încă cu 7,5 luni în urmă!):”Gradul de gravitate a vătămării corporale va fi supus aprecierii medico-legale la prezentarea documentelor medicale în original  (fișa medicală din staționar, cartela  medicală d e  ambulator  în original)  în  s e c ț i a    c l i n i c ă    a   C M L

 

2.      După prezentarea ”Fișei pacientului de ambulator Grobari Anatol” (conform rigorilor expuse în ”Raportul…” nominalizat), a fi returnată ”Fișa pacientului de ambulator…” Centrului Medicilor de Familie nr.6 (Chișinău, str. Petru Movilă 6), în scopul perfectării documentației referitoare la finali-tatea concediului meu medical, continuării tratamentului și realizării eficiente a prescripțiilor medicale, termenul cărora deja cu mult a expirat din vina Procuraturii Buiucani;

 

3.       A remite la adresa domiciliului meu răspunsuri adecvate la TOATE adresările mele – LA FIECARE ÎN PARTE (cereri, petiții, demersuri, plângeri-explicații),  înaintate – verbal, telefonic și în scris – Procuraturii Generale (aceste adresări fost-au transmise după competență celei de Buiucani), precum – și la nenumăratele solicitări telefonice-verbale-în-scris adresate procurorilor sect. Buiucani (Ion ROȘCA, Elena NEAGA, Radion BORDIAN etc.), în perioada 18.09.201201.04.2013, în aceste multiple adresări (strigătoare la cer și la CEDO!)  fiind vorba despre acțiuni absolut ilegale, inclusiv de tortu-ră, din partea unor pretinși oameni ai Legii, față de mine, jurnalist în exercițiul funcțiunii și cetățean cu drepturi depline, la Sărbătoarea etniilor conlocuitoare din 15.09.2012;

 

4.      A mă familiariza în scris – cât se poate de  detaliat  și   d o a r   la subiectul  cererilor    m e l e, a n e x â n d   toate xerocopiile autentificate ale materialelor INVESTIGAȚIONALE acumulate de organele de supraveghere  – rezultate concrete, bazate pe Lege și bun-simț, referitoare la SANCȚIONAREA ACȚIUNILOR  I L E G A L E ale unor bodyguarzi, polițiști și securiști identificați  de minede martori oculari  și de surse de informare în masă, de stat și particulare, SURP-RINȘI ÎN FLAGRANT – FORMAT AUDIO-VIDEO – CA INFRACTORI-CRIMINALI SADEA”oamei ai Legii” (deocamdată…) ce și-au permis să încalce cu bună știință Legea, în ultimă instanță recurgând la crime prevăzute de Codul Penal al R.Moldova, de Declarația Universală a Dreptu-rilor Omului și de Convenţia Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor Fundamentale, inclusiv – dar nu numailezarea demnității umane, persecutare și tortură cra-să în spațiu public, la o sărbătoare menită să consolideze conlocuitorii și nicidecum să-i dezbi-ne pe criterii ce nu au absolut nimic comun cu statul de drept –  R. Moldova…

 

 

    Cu stimă față de oamenii Legii ce respectă prevederile legale întocmai, Anatol Grobari. /s e m n ăt u r a/ 08.05.2013

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Cum funcționa ”Serviciul 902” și I.P. Buiucani în amiaza zilei de 30.06.2013?

…Întrebarea aceasta pare retorică acum, la două zile după gravele și groaznicele fărădelegi comise, în flagrant, de persoane care mai sunt încă mult stimate de către lume bună, ba chiar – până mai ieri  – și de ”kaghebistul R.M.”. Însă la acel moment, când trupul mototolit se îndrepta, clătinindu-se grăbit, spre ”T.Ciorbă”, pentru a telefona la 902 din aparatul public, iar haita tânără a celor cu colți ghimpoși rămânea pe urme ”kaghebiste”, întrebarea avea – și contunuă să aibă – importanță majoră, fiind vorba de prevenirea urgentă a unor acțiuni criminale prevăzute de Codul Penal. Tocmai de aceea și încropesc în acest articol solicitarea necesară:

Domnului Ion BODRUG,

șef  al  I.G.P.  al  M.A.I.

P   E    T   I   Ț   I  E

în baza legislației referitoare la accesul la informație și la apărarea drepturilor cetățenești

 

Subsemnatul, cetățean doar al R.Moldova, cu drepturi depline, SOLICIT respectuos remiterea la domiciliu a informației, în scris, privind acțiunile concrete ale colaboratorilor aflați în exercițiul funcțiunii la ”Serviciul 902” în ziua de 30.06.2013, îndeosebi în intervalul 11:30–12:30, cu anexarea descifrărilor telefonice (cel puțin, în intervalul 11:57:11–12:01:30), precum și a conținutului ordinelor transmise ierarhic după înregistrarea apelului meu ce conți-nea rugămintea de a curma de urgență un atac criminal în grup, cu grave consecințe.

ROG să contribuiți și la examinarea minuțioasă, în volum deplin și în timp rezonabil a cererii adresate șefului I.P. Buiucani, dl Grigore COPIIMULȚI (textul urmează).

 

               Cu stimă, Anatol Grobari; bd. Calea Ieșilor 55/2, apt.29, MD-2069. /semnătura/  02.07.2013.

 

Domnului  Grigore  COPIIMULȚI,

                                                                                                                                    șef Inspectorat Poliție  Buiucani

C  E  R  E  R  E

privind remiterea informației veridice despre logica  acțiunilor/inacțiunilor colaboratorilor de poliție ca-re, la 30.06.2013, au participat, direct sau indirect, la identificarea atacatorilor din Pretura Buiucani și la investigarea obiectivă a cauzelor și circumstanțelor declanșării abuzurilor criminale cu grave  consecințe

 

Subsemnatul, cetățean cu drepturi depline al R.Moldova, călăuzindu-mă de bunul simț și de prevederile Constituției (art.34), ale Legii Nr.982 privind accesul la informație (art.2-6, 10-18),   

SOLICIT respectuos remiterea la domiciliul meu a informației, în scris, privind acțiunile concrete și inacțiunile colaboratorilor I.P. Buiucani, aflați în exercițiul funcțiunii la 30.06.2013 și  împuterniciți, în acea duminică, să investigheze, în baza actelor legislative-normative, tot ce era legat de atacul banditesc asupra cetățeanului în sediul Preturii Buiucani, pe str. Mihai Viteazul și în bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, atac efectuat de persoane ce puteau fi lesne identificate, reținute și interogate, întrucât ele s-au aflat în sediul Preturii până după ora 14:00; CER respectuos și în-formații referitoare la îndeplinirea de către colaboratorii respectivi a cerințelor legale înaintate, în mod argumentat, de cetățeanul agresat și jefuit, tâlhărește, de lucruri personale (costisitoare și de valoare social-politică inestimabilă), bătut cu bestialitate și înjosit, fie și doar în calitate de ex-căpitan al Poliției Naționale a R.M., participant la războiul de pe Nistru; precum SOLICIT ȘI in-formații despre măsurile adoptate de I.P. Buiucani privind tragerea la răspundere penală a tutu-ror făptașilor – persoane fizice și juridice (în conformitate cu procedura stabilită), inclusiv a demnitarilor de stat și a polițiștilor care nu și-au făcut, legal și onest, datoria la 30.06.2013.

Totodată, ROG să-mi fie remise la domiciliu și xerocopiile documentelor investigaționale autentificate, referitoare la atac (în primul rând, a proceselor verbale și a explicațiilor/mărturiilor alcătuite la fața locului), dar, îndeosebi, SĂ-MI FIE RESTITUITE INTEGRAL ȘI ÎN STARE PERFECTĂ toate lucrurile mele personale necesare de urgență, unele fiind preluate de polițiști de la ataca-tori, altele nepreluate – nu se știe din ce cauză – în ziua de 30.06.2013, dar, posibil, preluate as-tăzi, 02.07.2013 (în al 509-lea an de la trecerea marelui Ștefan în eternitate).   

Sper să am pentru ce Vă mulțumi din suflet.          

 

                            Cu stimă, Anatol Grobari; bd. Calea Ieșilor 55/2, apt.29, MD-2069. /semnătura/

(Continuare, după părăsirea Spitalului municipal Nr.2, dacă…

–Un strigăt de Anatol GROBARI-GRABAR”KAGHEBISTUL”––––(02.07.2013) ___________________

 

 P.S. Dacă e așa cum scrie dl Grobari-Grabar atunci e foarte grav.

Avem parte de niște partide înarmate  de-a binelea care dau la bot tuturor celor ce nu sunt de acord cu părerea  Șefului?

Să fi luat președinții de partide exemplu de la altcineva?

În numele interesului național românesc, drept marcă  super comercială,  înregistrată deja de cei la care cu toții gîndiți???

TV

Anunțuri