Fotografie

(Despre ziua nebună din 23 august 2013)

 

De la o vreme a început să plouă cu toți killerii tandemului Țopa-Filat peste capul meu.

La început mă pîndea la colțul unui ziar  doar cîte-un Cazac de sex feminin.

Apoi  m-au dorit spumă de ras Cleianu și Turbală.

După aia n-au mai încăput de mine pe lume Kozer, Negru, Costandachi, Gavrilov, Galbur, Alaiba, Gavrilița, Mardare, Panuș, Tsîrdea, Lupianiuk, un Grigorii(?) Bezu și încă vreo 3, ca să deschidă  zilele astea ușa inimii mele cu piciorul murdar unul Konțiu, de la ziarul Guvernului R. Moldova, menit să încununeze opera mercenarilor cu ziua la mirmidonul Filat.

Trebuie să vă spun că în apărarea acestui exponat rar al fosilelor epocii sovietice au sărit la 23 august  2013, ca de pe focul încins al cameleonismului,  și Filat, și Țopa, și mai tinerii reprezentanți de presă  ai generației Pro Libertate și Anticomunism.

Nefiind decît niște  valeți ai tandemului menționat, dușmanii mei mediatici m-au pîndit de la  intersecția Prezentului cu Viitorul, înarmați pînă-n dinți  cu pistoale Makarov și obuze cu moaca unui ex-prim-ministru incrustat pe ele.

Vladimir Vasilievici Filat era cu degetul mare pe panoul de comandă!

Era mai sigur ca niciodată de victorie!

Era un telegar aproape fericit.

El, cel care turba după orice pamflet de-al meu publicat pe site-urile blogosferei moldovenești, acum, în sfîrșit, jubila!

Înainte de termen, evident, așa precum procedează mai tot timpul și pînă la urmă nu se trezește decît cu propria-i moarte în brațe.

Eu nu puteam decît să remarc cu nețărmurit entuziasm faptul că Filat mă citește în permanență și mai ales că nu rămîne indiferent nicicînd, ci turbă de fiecare dată, ca un leu încuiat în vizuina trecutului său, neglorios, evident.

 Despre reacția deosebit de nervoasă a prim-mafiotului de Lăpușna și de Nicăieri aflam în doi timpi și trei mișcări,  deoarece  publicam un pamflet și peste doar 5 minute de la prima postare imediat apărea un pupăfund să m-atace cu ce produce el mai de preț într-o viață.

Cu scîrnăvie și nebun-simț, bineînțeles.

Ce mi s-a întîmplat însă ieri, 23 august 2013, a întrecut orice limită.

Se vede că mafioții coaliției proeuropene de guvernare au doar un inamic înveterat pe lumea aceasta, ce le strică pacea împărțirii  la doi a tot ce-a mai rămas neîmpărțit în semiMoldova.

Ieri seara, după ce mi-a fost șters de pe-un site vreme de opt ore un pamflet despre Filat și-o canalie de-a sa legendară, m-a telefonat de la un număr necunoscut un cetățînc, rugîndu-mă frumos  în numele lui Vlad…Plahotniuc să nu mai atac de azi înainte slăvitul de PLDM  și pe strategul de carton al acestuia, marele vostru Filat.

A încercat să mă convingă de faptul că “acum, ca niciodată, Moldova are nevoie de liniște deplină și conlucrare sănătoasă în noua coaliție proeuropeană, că de dragul parafării nu știu cărui acord la Vilnius Filat și Plahotniuc au depășit orice animozități și ambiții personale numai ca noi să nu ratăm șansa șanselor dintr-un milion pentru Moldova, din toamnă”.

La final, trimisul mafiotului de la guvernare Plahotniuc, mi-a dat un sfat că „ar fi mai bine și pentru sănătatea mea, dar și pentru viitorul meu artistic de mai departe să aplec urechea la cele transmise  de adevăratul proprietar  al republicii și să-i dau pace lui Filat ca să-mi dea și el vreo două în schimb”.

Asta e culmea ipocriziei la moldoveni, dragii mei!!!

Nici în cele mai devastatoare coșmare nu credeam să mi se întîmple așa ceva.

Iată că cei doi diavoli de pe Bîc s-au înfrățit într-atîta, încît le stă în gît pînă și un biet scriitor, care își permite luxul de-a nu tăcea nici sub țeava ultimatumului emis de Plahotniuc.

La distanță de nici un minut, cînd încă nu-mi revenisem din starea de șoc, zbîrnîi iar telefonul, la care de astă dată un ins de la PLDM  mă rugă  “să nu devin factorul destabilizator al noii coaliții proeuropene de guvernămînt și s-o las mai moale cu critica fiindcă nici nervii lui Filat nu sunt făcuți din oțel!”

Mama lor de bandiți cununați cu Banul fără măsură!!! am vrut să-i strig acestuia drept răspuns.

Pușlamale ordinare, voi, ce în spatele nenorocitului de Vilnius furați milioane de euro pe mică pe ceas! mă pregătisem să le-arunc amîndurora în cap la plecare.

Dar n-aveam cui…

Trimisul banditului Filat, la braț cu emisarul criminalului Plahotniuc, se bucurau, probabil, de intimidarea la care fusesem supus prin telefon și uitau, pentru a cîta oară, că eu nu pot să fiu decît un Liber cugetător, care scrie ce vede cu ochii lui proprii, indiferent de presiunea telefoanelor din nu știu care palate, contrar rugăminților și amenințărilor pe care le primește fără-ncetare.

Într-un stat cu pretenții de țară, condus de doi mafioți fără seamăn, pe care-i unește doar furtul inimaginabil al proprietății de stat și  care se tem de Europa, tot mai mult, ca un drac de tămîie!

P.S. CE VOR MAI ZICE ACUM CEI MULŢI, CARE TRILUIAU PESTE TOT CA SUNT FINUL LUI VLAD PLAHOTNIUC?