I. DE CE ANUME  ACUM S-A  DAT STARTUL ATACURILOR  PLDM-ISTE CONTRA JUDECĂTORILOR?

În ultima perioadă asistăm la atacuri permanente, sub diferite forme, îndreptate spre judecătorii Moldovei. Să nu ne spună nimeni cum sunt aceștia, dar mai ales nu cred că sunt Leancă și Filat cei mai indicați  în a pune note și a preda lecții despre calitatea actului justițiar în R.Moldova.

Cu tot PLDM-ul lor în spate  și cu Ministerul Justiției, aflat în subordinea directă a celor 2.

Care-s 1, de fapt.

Ghici, Filate, ce-i!

Deloc întîmplător a fost ales și momentul cînd Leancă și Filat brusc și-au amintit, ca după-o moarte clinică, despre existența corupției printre judecătorii  moldoveni și—ceea ce este mai grav—să-i amenințe pe judecători cu pușcăria!

 Vezi aici: http://ziarulnational.md/?p=20988

Nu era mult mai simplu ca în interviul din zilele trecute, oferit la comanda lui Filat, contra plată, mass-mediei de buzunar a ex-prim-ministrului, înscăunatul fără voce personală în guvern, Leancă, să fi spus: “ Judecătorilor, vreau să vă atenționez că dacă Vicol, Usatîi, Negruța, Banariuc și Filat vor face MĂCAR o singură zi pușcărie atunci, cu certitudine, veți merge și  voi cu ei în detenție.  Vine Recean în sala de judecată și-n clipa pronunțării sentinței vă dă imediat cu capul de asfalt, iar Efrim vă reformează pe toți, fără excepții, în Penitenciarele conduse pînă mai ieri de cumătrul său, vice-ministrul Internelor, unul Ceban.”

Daca zicea așa, Leancă putea fi lesne numit profesor universitar de Sinceritate politică la Universitatea din Puțuntica și mesajul său ajungea direct la cugetul judecătorilor într-o clipită.

Astfel la întrebarea: “De ce credeți că anume acum s-a dat startul atacurilor PLDM-iste contra judecătorilor?” trebuie să răspundem așa:” Pentru că dosarele fruntașilor menționați din PLDM au ajuns, în sfîrșit, de la CNA  și Procuratură pe mesele judecătorilor, care urmează din septembrie 2013  să se pronunțe și să-i bage, evident, la dubă pe toți!”

II. Cît de prost poate fi, totuși, LuLeancă?

 Primul ministru LuLeancă, cel fără dosar penal, DEOCAMDATĂ, face, din păcate, aceleași greșeli ca și Filat.

Le repetă pe bandă rulantă,  fără-a gîndi.

Filat a călcat pe greblă, încercînd  să arate întregii Moldove  că mafia și corupția e peste tot, numai în PLDM și-n El însuși Nu, NU și iar Nu.

Ca în scurt timp să afle toți cetățenii cu drept de vot că Filat, de fapt, era Păpușarul Fiscului, al Vămilor și-al Achizițiilor toate RăsPublice.

În doar 3 ani de aflare la cîrma Guvernului, Prim-ministrul  Vladimir Vasilievici Filat  din marele luptător contra Mafiei s-a transformat în Primul Mare Corupt al republicii, iar PLDM-ul–-în partidul hoților fără Obraz.

Leancă, cel care calcă pe aceeași greblă ca și Filat, riscă să repete drama superiorului său pe linie de partid și să se prăbușească definitiv  în hăul politic autohton.

Acum Leancă, precum mafiotul de la Lăpușna, ne spune basme despre corupția din justiție, de parcă aceasta s-a născut în august 2013 și nu pe timpul guvernării comuniștilor, fiind dezvoltată și protejată pe timpul guvernării lui Filat.

Dar nu vor cînta cocoșii de trei ori că Leancă se va și dezice de ce a spus, uitînd care corupție trebuia lichidată și din care tribunal.

Astfel interesele PLDM-ului, cele adevărate, vor ieși la iveală foarte curînd.

Între timp Leancă nu va reuși să învețe NIMIC din greșelile lui Filat, arătîndu-ne cu cărțile pe față  cît de prost poate fi un prim-ministru pretins European și Democratic, dar în realitate nefiind decît un bufon politic în spectacolul regizat alandala de Filat, în care actorii principali care TREBUIE cu orice preț salvați de pușcărie se numesc Vicol, Usatîi, Negruța, Banariuc și… Filat.

Numele celor 5 prinși cu Corupția-n Gură!

Ale căror dosare începe-vor din toamnă să se deschidă în fața Adevărului fără culoare politică și fără apartenență de partid.

III. FRICA DE PUȘCĂRIE A BURTĂVERZIMII MOLDOVENEȘTI

PLDM, se vede că nu are altceva de făcut decît să amenințe judecătorii prin șantaj și diverse presiuni tirajate de media aservită politic și financiar cu scopul de a-i scoate basma curată pe cei cinci verzișori cu pufușor pe botișor.

Filat ni se arată mai repetent ca oricînd la orice capitol, iar Leanca-Fleanca sa de buzunar e folosită, într-un mod ridicol și cinic fără egal, pe post de sperietoare pentru judecători.

Cît de prost poate fi, totuși, LuLeancă e clar.

Nu știm doar cît de naiv și ușor de prostit mai poate fi Poporul ce i-a ales și nu se știe de-i va mai alege vreodată în Parlament.

Nu cred însă  că judecătorii vor face pe ei cînd vor avea în față dosarele pldm-iștilor corupți din mileniul trei.

Ceva, totuși, mă face să  fiu optimist și să cred că-n  curînd vom avea Primele dosare de corupție finalizate, cu miniștri, șefi de Fisc, de Cancelarie și chiar un Prim-ministru, condamnați pentru ani buni, și foarte buni, la pușcărie!

Și cînd se întîmplă că tot mai multă lume cunoaște despre tentativele filateliștilor de influențare și intimidare a judecătorilor în cazul celor 5 mafioți, numai Păduraru, consilierul personal al președintelui Timofti  și Efrim, marioneta lui Vladimir Vasilievici din Justiție, parcă nu știu nimic.

Chiar nimic?

 Chiar nimic??

 Chiar nimic???

Revenim.

Anunțuri