Merg  trei  javre prin Chișinău.

Dau din coadă și fluieră.

N-au  mamă, n-au tată, n-au soție, n-au copii,  dar sunt fericiți că au fost și rămîn Killeri  ai rușilor, folosiți  împotriva României și a intereselor sale naționale în Basarabia.

Trei năluci  bîntuie prin R. Moldova, precum scria Marx,  năluci care  ieri își aveau  numele preluat de la ultima lor soție,  iar azi și-au luat drept porecle cîte-un nume de care știu să rîdă și ei, atunci cînd se văd la Casa Presei lui Vladimir Vasilievici Filat.

Trădători de meserie, de care mi-i scîrbă, aceștia vin dinspre Securitate, unde au fost să mai primească niște indicații prețioase, bineînțeles, și să mai depună niște scîrnăvii  contra românilor din Basarabia.

Dl Mihai Balan, tatăl lui Dan Balan, care a compus și  cîntecul ” Eu nu mă  las de limba noastră,/De limba noastră cea română”, pe versurile poetului român  basarabean Petru Cărare, nu poate să nu știe despre aceste  creaturi bipede, care au pe-acest plai doar  amici de pahar, cu care  beau și cîntă în fiecare noapte la terasele toate din tîrg.

 Și toți trei se laudă că  au trecut de la KGB și SRI/SIE la SIS, în tabăra antiromânismului, unde dl Balan, chipurile, trudește din mare greu.

Are zile dificile cu asemenea progenituri, îl  înțeleg.

Și trebuie să-i  tolereze de nevoie.

Fiindcă, pentru a-și păstra postul,  a trecut de la Ghimpu la Filat, care și-a luat cu el de la guvern la partid și întreaga agentură antiromânească ce-l deservește.

Din sursele noastre am aflat că  șeful de securitate moldavă dorește din tot sufletul să scape de aceste  vendete, dar nu se poate.

Așa îi răspunde tot timpul Filat:”Nu se poate! Înțelegi? NU se poate!

Am aflat că și noul său șef direct, Filat, a citit  materialele în care un agent fără botniță   îl acuza chiar pe Filat de contrabandă permanentă cu țigări și diamante.

Și altele de acest fel.

Nu cred să nu fi citit și ceea ce au scris agenții cu pricina și  despre toți patrioții români din Basarabia,inclusiv despre “meritele”  lui V. Butnaru, care acum îi publică tot rahatul  ce-l  înșiră agenţii  despre dușmanii lui Filat și Țopa  în  “Jurnal”.

Dacă o  fi  cei  contuzionați  mai mult niște agenți SECREȚIE, decît secreți, numai dl Balan știe  și încă vreo mie de persoane din semiMoldova.

Toți trei agenți  au la activ în permanență cîte-un grad de alcoolemie de 0074(ziarul “Cotidianul” din București, citat de tot mapamondul), cel mai gravid dintre ei  mai  și  fiind  decorat în decembrie 2011 de către președintele de atunci  cu Ordinul “Gloria Muncii”.

Pentru merite deosebite în lupta contra românilor din R. Moldova.

Ca și I.Gonța, pe timpuri, marele prieten al celor trei securiști, cel care  a fost găsit  într-o zi cu ștreangul de gît  planînd deasupra wc-ului Ambasadei Moldovei la Paris.

Înțeleg că SIS a primit  moștenire de la Reșetnikov o tonă de deșeuri umane aidoma agenților preferați ai lui Filat, deșeuri întrebuințate nonstop de Voronin contra României, în special, și contra mișcarii de eliberare națională, în general.

Nu înțeleg doar de ce actuala conducere a SIS-ului reutilizează deșeurile comuniste și nu face curat în propria casă, deoarece 7 aprilie 2009, pare-se, a trecut de mult și suntem în anul 2013, după Christos.

Nu-i așa, dle Balan?

Nu-mi vine să cred că Dvs ați fi anume acel șef de securitate, care, somat de Filat, ați dat ordin  personal ca toată agentura disponibilă, din care fac parte și acești deplasați notorii locali, să fie mobilizată de urgență pentru susținerea PLDM-ului și pentru nimicirea oponenților lui Vladimir Vasilievici  Filat de către killerii săi din dotare.

Deși  nu sunt decît  niște masculi de companie ai  lui Țopa-Filat, cei trei se cred  cei mai mari dintre serafimi, care știu și alfabetul Morse, și cele ce fi-vor inventate abia peste 3 mii de ani.

 Gradații ucigași mediatici din ziarul Guvernului  și din “Jurnal”, și din alte mijloace media, știind că în spatele lor e o structură militară puternică și un partid aflat la cîrma Guvernului,  trag, nestingherit, cît  dorește noul lor stăpîn,  din pistolul de serviciu, de care nu se despart nici în somn.

Dorm  sub pernă cu el.

Pozează cu el.

Scriu  amenințări cu el.

Știind  că nu poartă răspundere în Basarabia pentru nimic.

Au  pierdut mai multe procese, dar nici pînă azi nu au mai achitat cele cîteva mii de lei pentru prejudiciile morale cauzate unor personalități românești din Basarabia!

Nu au  achitat nici un leu fiindcă Vladimir Vasilievici Filat conduce brava Justiție moldavă.

Nu s-au conformat instanței supreme de Justiție pentru că așa vrea mușchiul agenţilor  și-al protectorului lor, Filat,  și-al lui Efrim?

Lumea zice că cei trei ar fi niște rebuturi, ca și patronii lor, de altfel.

Voronin –patronul de Ieri, Filat-patronul de astăzi.

Care-i  consideră cei mai tari scriitori de pe Bîc.

Cei mai tari în ce, dle Balan?

Eu cred, totuși, că au fost de-au rămas  doar niște trădători de meserie.

Care, fiind azvîrliți  ca niște păduchi din SRI, SIE sau KGB nu trebuiau nici contra plată înfiați de SIS, ce trebuie să fie odată și odată un serviciu în sprijinul românilor basarabeni, și nu contra lor.

Ca pe timpul lui Lenin și Stalin.

Și Brejnev, și Andropov, și Elțin, și Putin. Și Medvedev, și iarăși Putin.

Cînd această organizație era ba NKVD, ba KGB, ba FSB.

Sunteți Dvs, dle Mihai Balan, cu adevărat conducătorul unui Serviciu  național și nu al unei structuri-moștenitoare a vechii și odioasei organizații comuniste de cîndva?

Daca da, atunci la ce v-ar mai prinde bine în mileniul trei fără de bolșevici niște satrapi care și-au trădat și Țara, și Neamul, și tot ce are mai sfînt un om, din voia Moskovei și-a lui Voronin ajungînd și rămînînd agenți  ai Serviciului de Securitate din Republica Moldova?

P.S. Despre unul dintre cei 3 agenți  mai știm că a dus-o nespus de bine și sub Snegur, și sub Lucinski, și sub Voronin, și sub Timofti… Acesta, fiind șefuț  la o revistă  a Ministerului Culturii, a solicitat într-o zi de la ginerele regretatului poet Victor Teleucă 3 eseuri, spre a le publica.

I s-au adus.

După care nerușinatul a cerut și 3 mii euro pentru a le publica în revista de…stat.

Așa, pentru uz intern, a mai zis cel care e ferm convins că mai mare poet modovean ca Ion Bolduma n-a existat.

Autor pe care l-a publicat masiv în paginile revistei Ministerului Culturii  fără de 3 mii euro, bineînțeles.

Și, la braț cu prietenii lui de pahar și de agentură, a luat de și-a înscris candidatura la Premiul Național “Cărămida de Aur”.

Mă rog, poate se va găsi și pentru ei într-o zi cineva…cu ceva…într-o mînă.

Am zis și eu, pur și simplu așa, ca să-l neuit și pe lordul  Strîmbeanu, lăudatul de cei trei pezevenchi și hulitul de mai tîrziu.

De același trio apocaliptic, profund bahic și mitocănesc.

Să le zicem, de pildă, Mișu, Lae și  John.

Preferații lui Filea, la ore de zi și de noapte.

Și de noapte, mai ales, și de noapte…

 

Anunțuri