Alegerile parlamentare Anticipate vor fi!

Așa au prezis ieri la știri meteorologii.

Doar că dintre toate partidele reprezentate în actualul legislativ de pe Bîc nici unul dintre ele nu se bucură  de această veste nici cît îi luciul pe unghie.

Experiența  partidelor moldovenești ne demonstrează cu lux de amănunte că toate  o încep bine, dar, de fapt, o termină prost pînă la urmă.

PCRM-ul visează, dar realitatea nu e chiar așa roz cum li se năzare bolșevicilor lui Voronin.

PLDM-ul știe că nu poate  măslui mai mult de 6-7% din voturile electoratului.

Cu tot cu Ștefan Creangă, pe post de veghetor la CEC.

PD-ul știe că poate înhăța și mai puțin.

PL-ul a fost  la guvernare, e și la guvernare(ANRE, Banca Națională, SIS, Primăria Chișinău, unii ambasadori  etc) și-n opoziție(Parlament) și tocmai  datorită acestui „cameleonism” politic  ar putea să obțină cît obținea altădată Partidul Reformei.

De pildă.

PSRM are ceva bani, dar îi lipsesc celelalte lucruri absolut necesare unei formațiuni politice, care tare mai vrea să fie copia la xerox a comuniștilor, numai că Dodon nu poate fi nici măcar sosia lui Vlad Nicolaevici.

Partidul lui Mișin este perdant de la naștere, nici vorbă, pe un partid precum PLR-ul s-ar putea nici sediul impozant  cu 2 etaje, subsol  și garaj din str. Eminescu, 68(furat de Urechean de la Primărie și dăruit de el chiar lui, pe cînd mai era dînsul primar general al capitalei) să nu-l bage în viitorul Parlament.

Iar despre Partidul-Om cu numele PAD nici nu mai vorbim…

În ultima vreme s-au intensificat chemările la crearea unui puternic bloc al partidelor de opoziție, altele decît cel comunist, care ar putea, pe valul puternic  Anticorupție, să obțină o majoritate parlamentară în 2014.

Ni se spune ba de AntiProMafia condamnaților penali Țopa, ba de PP-ul  răsdesumflatului Oleinic, ba de Forța a 3-a a colonelului de KGB(poate deja general?) Chirtoacă(altul decît cel din Palatul Peleș al regelui prosovietic Mihai de Hohenzolern).

Doar că aceste partide  se plîng că n-au bani destui  ca să cîștige alegerile pretins libere și democratice.

Ce-i drept îi drept, zice și baba Catinca din Duruitoarea  cea Veche.

Ca să pui laba pe toți banii Moldovei  trebuie să ai mulți bani, nu?

Lumea zice că  Sturza- Patriciu, Stati,  Lucinski  și încă vreo doi bogătani, cu 3 ani înainte de alegerile din 2009 au tot pompat vreo 30  milioane de Euro în PLDM ca să obțină din 0 % tocmai 32% și încă din prima!

Și dacă  Lucinski s-a trezit din nou pe cal,  iar Stati, prin Leancă, Filat, Carpov și o duzină de ambasadori și-a recuperat, cel puțin, banii, apoi Sturza, care trebuia să fie președintele republicii, după Voronin,  s-a ales, în cel mai bun caz, cu un șut în turul Europei la ciclism.

De aia kgb-istul de Sturza, tot el fost consilier al lui Oleg Voronin din 2001-2009, a devenit  brusc nervos, vajnic opoziționist și  supărat pe toți, inclusiv pe farsorul Filat.

Iar România, prin Patriciu, chiar că s-a ales cu un mare Nimic.

„Cînd îți e foame desenează pește,

Cînd vine frigul–arestează clima,

Opriți istoria, cobor la prima,

Opriți la stația: Doamne-Ferește!”

era versul preferat din Mircea Dinescu, pe care Filat, Streleț, Tănase, Godea, Vieru(Călin), Nagacevschi, Ciubașenco, Ghelici, Palihovici și Butmalai îl știau pe de rost la orice oră de zi și de noapte, și-l cîntau pe la orice început și sfîrșit de adunare anticomunistă din fiece  sat sau tîrg al republicii.

Filat personal n-a “investit” decît 1 milion de lei,  ca păcălindu-i pe alții  să pună laba pe tot banul oficial și neoficial din acest stat, adică și pe buget, și pe fondurile europene, și pe mita din toate instituțiile controlate de el.

Ca să nu mai ridice laba de pe țîța Puterii 4 ani și mai mult!

Astfel că din omul de „afaceri” din top 50, locul 50, în doar 4 ani împliniți Filat a ajuns mafiotul nr.1 dintre Prut și Nistru.

Un salt epocal!

Unic, și care a luat piuitul mai multor multimilionari autohtoni.

Pînă azi nu poate să-i ierte acest urcuș spectaculos nici prietenul lui de Ieri, Sturza, și nici chiar Stati, numarul 1 de pînă la 2009.

Iată cum Filat le-a șters nasul multora dintre mafioți, el reușind, pentru prima dată în istoria Hoției politice moldovenești, să devină în doar doi ani de la preluarea guvernării din milionar în euro – marele miliardar!!!

Fiind prezent în vîrful piramidei Top Forbes Moldova.

Și atunci vă dați seama că n-are cine să mai investească un sac de bani pentru un bloc de partide antiAIE-1, AIE-2 și antiCoaliția europeană de guvernămînt?

Nimeni decît …același Filat.

Care crede că pompînd bani cu nemiluita în Partidele  lui Mișin, Chirtoacă, Urechean(Hadîrcă), Țopa(Mocanu) și Formuzal va reuși ca cei 5 crai de la răsărit să obțină măcar 32 %, atît  cît obținuse în 2009 PLDM-ul.

Plus cele 6-7 % de cît ar dispune acum eroicul lui partid de alaltăieri.

Plus 3-4 % pe care i le promite cu orice ocazie amicul lui de contrabande  Șevciuk.

43% minimum!

Ce ziceți?

Scor frumos, nu?

Numai că cineva undeva  aproape de el  nu doarme.

Nici la propriu, nici la figurat.

Și s-ar putea ca lovitura devastatoare să vină pentru Al Pierdone de Lăpușna și de KGB de unde nici nu se așteaptă.

Încît nu-l va salva nici MAI-ul, nici SIS-ul pe care și-l vrea în buzunarele sale, doar că fără Balan, nici Vămile toate, nici Elan Șor, Lucinski, Iernat Usatîi  ori  Iura CECan de la CEC!

Poate doar o fugă sănătoasă spre  Berna, Londra, Doha, Khartoum sau Al-Kuwait.

Dacă nu va dori să fie coleg de celulă cu Năstase, Becali, Micu, Patron, Nichifor, Makena sau Vîntu.

Anunțuri