Ieri, mama unor copii ce studiază la un liceu de stat din capitala REM m-a anunțat că și-n 2013 elevii români din fosta Basarabie mai sunt obligați de Guvernul LuLeancă să studieze în mod obligatoriu limba rusă.

Din clasa a V-a!

Și nu ca limbă străină opțional, ci ca a doua limbă de stat, de nu chiar PRIMA!!!

Fără a studia inițial alfabetul chirilic.

Se trece direct la scris și la citit în limba rusă.

Fără drept la alegere!

Fără drept la cuvînt!

Să înțeleg că acesta e un simbol primordial al libertății și independenței Republicii Europene Moldova?

Să aplaudăm această nobilă directivă liberal-democrată  și s-o acceptăm orbește  ca pe-o cerință indiscutabilă a Consiliului Europei, a Uniunii Europene, a SUA și NATO?

De ce nu ne răspund la această întrebare nici proromânul Timofti, nici naționalistul de Ghimpu, nici reformatorul Hadîrcă, nici elvețianul Filat, nici moldovenistul de Lupu?

Nici Godea măcar, nici chiar  Godea???

De ce Ana Guțu nu viscolește cu interpelări răspatriotice  la această temă Ministerul Educației condus de economista de Sandu?

Doar din cauza că ea însăși deține ILEGAL  funcția de prim-vicerector de universitate privată( http://ulim.md/en/vicerectori, agutu@ulim.md), deși legislația în vigoare îi interzice categoric cumularea a două funcții de înaltă răspundere(vorba eRectorului Galben) în stat?

De ce Saharneanu nu contestă această barbarie la Curtea Constituțională?

De ce nimeni dintre „românii Basarabiei Moldave” nu protestează nici în mileniul trei contra continuării ocupațiunii rusești cu acordul nostru tacit, bineînțeles?

Nu protestează nici după 22 de ani de la proclamarea independenței naționale față de velikoruși???

nou mat

P.S. Ana Huţu-Huţa este gravidă de frică. După lectura acestui material a lipit imediat o frază la pagina sa de pe site-ul Universităţii, unde ne anunţă cu o întîrziere de …4 ani  că e suspendată din postul de prim-vicerector pe „perioada deţinerii mandatului de parlamentar”.

Ruşinică, madam Huţu. Ruşinică. Dar banii primiţi din 2009 de la universitate cine şi cînd îi va restitui???

Anunțuri