381443_211721882243051_1819649573_n

(Nu mai rezist,  mă cutremur,  aşa că mai fac o pauză din lectura poveştii să beau puţină apă minerală nocivă „Filat”, cu gaze, desigur).

Totuşi, continui.

” Scopul nostru este  transformarea  agriculturii într-o ramură economică profitabilă,  dublarea fondului pentru susţinerea producătorilor agricoli, stabilirea subvenţiei de 500 lei la hectar(aţi aprobat-o la…40 lei, nu? îmi amintesc), începînd cu 2009,  scutirea de TVA a importului de maşini agricole, material semincer etc,  asigurarea transparenţei achiziţiilor de stat, modernizarea reţelei de căi ferate şi a parcului de trenuri, retragerea necondiţionată şi completă a trupelor ruse,  reintegrarea regiunii din stînga Nistrului în spaţiul ţării,  obţinerea regimului de călătorie fără vize în Uniunea Europeană pînă în 2011,  protejarea cetăţenilor R.Moldova aflaţi peste hotare,  promovarea în administraţia publică a persoanelor competente şi integre din punct de vedere moral, (auzi şi nu crezi), depolitizarea corpului de funcţionari publici,  implementarea strategiei de Guvernare Electronică (!), gazificarea tuturor localităţilor din ţară (tot din banii oamenilor? îmi ies din sine),  asiguarea cu apă potabilă curgătoare a gospodăriilor casnice,  realizarea unui program naţional de construcţie a reţelelor de canalizare  în localităţile rurale,  adoptarea legii privind Uniunile de creaţie şi a legii privind statutul artistului, renovarea a 200 case de cultură,  dublarea pînă la finele anului 2009 a salariilor lucrătorilor din cultură (tocmai invers, le-aţi redus cu 30% din 1 ianuarie 2010), dublarea alocărilor pentru cultură”.

(Fac penultima pauză de apă minerală „Filat” şi continui.

Atenţie  foarte mare! Fiţi numai ochi şi urechi. Iată informaţia-bombă).

„Una din sarcinile principale ale PLDM la guvernare va fi reabilitatea sistemului de diguri de protecţie afectat de inundaţiile din 2008 (cu alocarea unei treimi din bugetul Fondului Ecologic şi atragerea finanţărilor externe) şi realizarea altor acţiuni de prevenire a calamităţilor naturale”.

Recitiţi, Vă rog, fraza!

Copil-copil, dar anume aici m-am oprit din citit şi strig: „Mamă dragă,  d-apoi ce program fain are Filatul ista şi ce-a mai îndeplinit din el, sper c-aţi înţeles şi DVS, oameni maturi ce sunteţi!

Inundaţii special organizate,  spun vecinii,  ca să invadeze satele înlăcrimate ale Basarabiei verzii lui Filat,  în haine verzi,  cu drapele verzi şi-n camioane verzi,  spetindu-se pe banii „sponsorilor” impuşi de Filat să susţină cu milioane de lei  ” nereabilitarea sistemului de diguri de protecţie (vedeţi programul ecologic scris de pldm-istul Lazăr Chirică din ministerul de resort şi …implementat integral de Filat!)

Pentru nerespectarea acestui program de partid de guvernămînt Filat ar fi trebuit din banii săi şi ai partidului său să şteargă lacrimile oamenilor de la chiar baştina sa!

Se pare că nu doar Roşca, Cubreacov, Voronin şi Tcaciuk erau… capabili de asemenea scenarii.

O fi un blestem preelectoral?

Dumnezeu nu bate cu băţul, bate cu inundaţii pldm-iste, pentru care însă nu poartă răspundere Primul,  ci Băncile,  Firmele mari şi mici + Oamenii nevinovaţi!

Nu jecmănea la fel proprietarii Urechean?  Primar fiind,  a obligat toate persoanele juridice din Chişinău,  prin Inspectoratele Fiscale sectoriale,  să transfere minimum 3000 lei pentru Campionatul mondial de şah, din considerentul că el era preşedintele Federaţiei moldoveneşti de şah?

Atunci erau înregistrate 30.000 firme în oraş!

La fiecare hram al Chişinăului cum făcea?

Lupu n-a procedat la fel? Soma toate firmele mari  şi mijlocii să „ajute” pîn-la faliment cu minimum 50.000 lei la renovarea manăstirii Curchi.  Snegur, Lucinschi, Moţpan, Sangheli, Voronin şi Tarlev nu procedau la fel în cazul mănăstirii „Căpriana”, a Complexului Memorial Şerpeni, a Calamităţii naturale din 2008 şi multe-multe altele?

D-aia Filat se întîlneşte permanent la Guvern  cu Sangheli et Camarila?  Sorbindu-şi unul altuia experienţa?

Şi atunci spuneţi-mi voi,  dragi alegători pldm-işti,  care e deosebirea crasă dintre Urechean,  Lupu,  Voronin şi Filat?

Şi, vîrf la toate,  aceste matrapazlîcuri se produc în ochii voştri,  chiar dacă Guvernul (LuLeancă)Filat are un Fond de Rezervă pentru situaţii excepţionale, irosit în chiar a doua zi de la aprobarea Bugetului de Stat.

Cine l-a golit şi în ce scopuri?

Acela şi trebuie să fie tras la răspundere şi nu să fim veşnic martori la evaporarea sutelor de milioane pe apa lui Voronin şi Filat!

Mai ales pe apa lui Fialt, care va înghiţi… doar  400 milioane lei. Iniţial.

Asta da înavuţire de clan! Într-o noapte!!!

„Nu rupem digul”, zicea  Ion Lupu, şeful de ieri al  Agenţiei „Apele Moldovei”, deci, subalternul Primului.

„Rupem digul”, îl contrazicea  şeful cancelariei Guvernului, PLDm-istul Victor Bodiu, specialist de neegalat în domeniu.

Ce mari specialişti sunt şi pldm-iştii ăştea! Numai buni de instalat pe post de dig la Nemţeni, Sărăteni, Cotu Morii, Corjeuţi şi Obileni!

…Cinic, hidos, mincinos, rusofil ca orice dublu agent ,  inclusiv FSB-ist,  mai şi amnezic fiind, Primul uită să-şi condamne lipsa asumată (!) de implementare a propriului program de guvernare în gubernie şi ţipă fără ecou la „Publika TV”:

„Sunteţi băieţi mari, da chiar credeţi că în fiecare an noi trebuie să condamnăm cu busuioc comunismul?”

Nu,  dle Filat,  în fiecare zi trebuie condamnat comunismul din alde DVS,  ca acesta să nu mai ajungă niciodată în fruntea unui Guvern!

Şi-apoi,  mai zicem noi,  copiii înlăcrimaţi ai acestui pămînt, inundaţiile ce ni le-aţi făcut cadou prin nerespectarea programului DVS de guvernămînt  nu echivalează  tot cu o gravă crimă de stat,  îndreptată împotriva propriului popor,  iar DVS,  cu toţi rectorii,  scriitorii,  sportivii, comuniştii şi amn-iştii ce intră absolut „benevol” în buzunarul de la spatele pantalonilor DVS,  mai şi priviţi-vă în oglinda propriei „certitudini”,  căci e grav,   e foarte grav ce vedem noi,  copiii…

…Cu tot cu programul DVS utopic de partid ajuns la guvernare,  deveniţi,  încet,  dar sigur,  şi fără măcar să vă pese, o calamitate politică de proporţii inimaginabile,  cu consecinţe previzibile de pe acum pentru Voi, MATURII!!!!

P.S. La 26 noiembrie 2013 expiră contractul meu anual  cu Unimedia. La indicația UNUIA, mi s-a transmis că NU se va încheia un alt contract cu mine.

Cenzura e la putere. Filat  NU acceptă nici contra plată să public ceva pe blogosfera afiliată, cu foarte mici excepții, evident. 

Iată că nici 800 de euro pentru o simplă găzduire  NU le trebuie unora.

De la 27 noiembrie ne întîlnim zilnic pe VoxPublika.

Și pe unde mai dă Dumnezeu.

Și pe unde n-a mai pus laba păroasă Filat!

 

 

Reclame