maidan,1

E ora 4 dimineața, dar Prim-Mafiotul  guberniei  tot nu poate dormi.

Privește online revolta poporului  ucrainean contra atotputernicului pînă mai ieri președinte Ianukovici  și se înspăimîntă la gîndul că același lucru  S-AR PUTEA  să se întîmple și cu el.

Lumea  e supărată foc pe marile, dar invizibilele sale realizări social-economice din 2009 și pînă în 2014.

Lumea vede că televiziunile plătite de Vladimir Vasilievici îl laudă nonstop doar pe plătitorul liberal-democrat, exact ca pe timpul lui Ceaușescu.

Iar cum a terminat-o dictatorul de la Scornicești  lumea  ÎNCĂ mai ține minte.

Și rabdă, și rabdă, și rabdă orice reformă realizată de Vladimir Vasilievici  „în beneficiul direct al cetățeanului”, pe care  cetățenii o caută cu lumînarea, dar tot n-o văd  nicăieri.

Reforme implementate de miniștrii cu dosare penale la activ, după care plîng toate penitenciarele, cu excepția celui  pentru persoanele VIP,  aflat în construcție.

…E ora 5 și 55 de minute, dar ex-Prim-Ministrul  guberniei, demis pentru acte de mare corupție și pentru șantaj la adresa oamenilor de afaceri neliberal-democrați, nu poate închide un ochi.

Maidanele din toată Ucraina îl sperie cumplit.

Parcă ar sta pe jar luni întregi de zile și nopți nedormite.

Însă noaptea din 18 spre 19 februarie 2014 i-a luat darul vorbirii.

După ce-a aflat despre zecile de oameni omorîți de președintele-criminal  Ianukovici la Kiev, Vasilievici  nici nu mănîncă, nici nu bea, nici nu vrea să vorbească la telefon.

Fie că-l caută  LuLeancă, Streletz  sau Maria Ciobanu, ultima privighetoare afonă din pădurile Patriei sale, care tare mai vrea   să-i spună că pregătește un proiect de lege cu privire la interzicerea chiloțeilor de damă cu dantelă și ață verde între picioare pentru toate ziaristele din Parlament.

Vladimir Vasilievici, bineînțeles, nu împărtășește aceeași părere cu pasărea nici liberală și nici democrată din scorbura stejarului său împînzit de viermi.

Putregai  politic, nu altceva, numai că nimic nu-l mai interesează acum pe haiducul din fostul raion Kotovski.

Cînd era mic, Vasilievici tare mai visa, cînd o crește mare, să fie exact ca Grigorii Ivanovici, banditul sovietic, despre care i se spunea la școală c-ar fi fost un mare binefăcător al celor săraci, un fel de erou ce lua din bogăția boierilor și dăruia nevoiașilor de atunci.

De fapt, era o crasă minciună  tot ce i se spunea la școală.

Eroul meu literar din 2014 a însușit cu brio lecția legendarului  Kotovski  și pradă neîncetat gubernia, numai că din tot ce agonisește acesta nu cutează să se împartă cu nimeni.

Fiindu-i  în cot de poporul  care stă cu ochii în permanență la televizor și la internet, de unde află ce mai e nou  pe la maidanele din Ucraina, Vladimir Vasilievici numără  cu teamă  zilele ce-au mai rămas pînă la 30 noiembrie, cînd poftește  să fie organizate alegeri  parlamentare în gubernia ca și privatizată de el.

Baricadat în tăcere, urmașul direct al lui Kotovski  caută și găsește în internet filmele despre ultimele zile ale lui Ceaușescu.

Înfiorat la culme, se întreabă cam cum ar putea să fie ultimele zile ale lui Ianukovici…

Convins fiind că mămăliga la moldoveni  nu explodează  în fiecare an.

Dar atunci cînd explodează, ține-te bine, frate, că mînia dată în clocot a  cetățenilor  momiți cu eurointegrarea  ar putea să-ți pară floare la urechi  în comparație cu poporul răsculat al Ucrainei.

Sau poate că doar în povestea  aceasta   s-ar putea  să existe  așa un sfîrșit  pentru eroul  inventat de mine, dar în care se regăsește, fără pic de rușine, un ditamai  gangster de stat?

P.S. Tocmai terminasem de scris această creație literară cînd sună brusc telefonul.

De la nr. 060189419 la ora 18: 53 de minute un domn respectabil  s-a interesat dacă sunt domnul Vasile Traian, membru PLDM, invitat de președintele partidului  la o ședință ce urma să aibă loc mîine într-un local privat select  din Chișinău.

I-am repetat ceea ce spun de cîteva ori pe an altor și altor activiști din partidul părăsit de mine întîiul la 6 iunie 2010.

Că nu mă mai regăsesc  acolo de unde-am plecat și că n-ar trebui  să mai fiu invitat la PLDM nici eu, nici soția mea, care n-a fost nici în vis membru la vreun partid politic din Basarabia.

 A promis că va transmite cui trebuie  marea mea rugăminte  să fiu lăsat în pace de șeful său.

Dar… în aceeași seară, la 19: 16 de minute același domn mă telefonează  din nou , întrebîndu-mă  dacă nu sunt cumva Traian Vasilcău.

Îi spun că tot el m-a mai telefonat cu 23 de minute în urmă.

Și-a cerut scuze, zicînd că lista e de vină și că-n ea mă regăsesc  de 2 ori cu două  identități  diferite.

Dintre care una  ar trebui să fie falsă, bineînțeles.

A promis că va transmite  unde trebuie această gafă  colosală de partid, ca să nu mai fiu invitat la nici o ședință de-a președintelui  său din vreun local privat select din Chișinău.

Înfricoșat  LuLeancă de caz, vreau atît să vă-ntreb: O fi simțind telepatic  un  vajnic  șef de partid că l-am uitat  de prea mult timp și a hotărît să mă invite la un rendez-vous cu  gheișe și  alte favoruri, unde să mă implore să nu-l mai slăbesc din vedere și din auz?

O fi intuind șeful cu pricina că din cauza tăcerii mele îi cam scade ratingul politic și nu mai e demult omul nr.1  în stat?

Și nu cumva Excelența Sa  iarăși s-o fi regăsit în eroul meu literar, zisul Vladimir Vasilievici, așa precum  o fac mai  toți pigmeii  ingrați ai guberniei???

 Și  nu cumva Vladimir Vasilievici nu poate dormi  fiindcă știe că nu va putea  preda de bună voie Puterea?

CA ȘI IANUKOVICI?

19 februarie  2014

Foto: ria.ru

Anunțuri