al cui
În preajma fiecărui 7 aprilie, Filat se trezește brusc “din somn de moarte,/Ca viteazul din poveste”.
S-a trezit și-n 2014.
Și făcîndu-se că Justiția nu i-a aparținut niciodată lui din 2009 pînă-n prezent ia și modifică toate codurile penale și civile, trîmbițînd că cei care sunt vinovați de căsăpirea bobocilor revoluției ce l-a adus pe el la Putere trebuie urgent să fie puși la zid.
Un deputat PLDM-ist n-a fost de acord.
–Ce-i cu tine, băi Lilic, aaaaa?—l-a apostrofat cu sînii explodînd în ședință de Parlament Lilia Palihovici.
Și disidentul de frunză(verde, evident) a votat cum i-a poruncit madama preasiliconată.
Trăim timpuri vesel de triste, semn că viața socială, culturală și politică de la Caragiale pîn-la Butmalai nu s-a schimbat cu nimic.
Numele sunt altele, însă personajele sunt de nedemontat din spectacol.
Lui Filat, fățarnicul, ca să nu zic: pidosnicul, nu i-au ajuns 5 ani ca să facă dreptate unor tineri care și-au dat viața pentru ca el să fure tot ce-i vine la socoteală, fapt pentru care a și fost demis de Ograda Constituțională și de Parlament?
Ministerul Justiției, cu toate Ogrăzile de Apel și de Supremă Justiție, nu i-au fost suficiente?
Prin 2009 domnii Filatio și Godea ne anunțau că Dosarul Comunismului în 666 de volume cît carul e gata spre a fi trimis în judecată.
Inclusiv pentru cazul 7 aprilie 2009 și pentru falsificarea alegerilor parlamentare de atunci.
Se jurau că vor fi trîntiți pe banca acuzaților toți comuniștii, de la Voronin și pîn-la Papuc, Botnari, Gumeniță, Corduneanu, Perju și Reșetnikov.
În caz că ei vor veni la guvernare.
Iată c-au venit și nimeni nu are cătușe la mîini, iar Papuc, Botnari, Gumeniță, Corduneanu, Perju și Reșetnikov rîd de se tăvălesc pe jos de inconsecvența PLDM-iștilor.
Copiii revoluției anticomuniste zac în morminte, iar peste ele chefuiesc mafioții de ieri și de azi.
Rusia și Comuniștii întind capcane acestui neam răssfîrtecat la ospețele mai-marilor lumii, iar noi, drept mulțumire, le tot dăm în dar bănci, aeropoarte, centrale electrice, companii de import a gazelor etc., încît Putin rîde de se tăvălește pe jos de inconsecvența Guvernului de pe Bîc.
Procurorul PAD-ului condus de Godea citește acest strigăt de revoltă și tace.
Și își zice (doar) în sinea lui că dacă la viitoarele alegeri parlamentare va învinge PCRM-ul atunci de vină vor fi numai Filat, Lupu, Ghimpu, Hadîrcă și Godea.
Și brusc pe acoperișul Guvernului începe să prevestească ceva o cucuvea.

Anunțuri