Citeam ieri o știre și mă bucuram.
Cică în sfîrșit, pentru prima oară în istoria Republicii Moldova, Mitropolia moskovită dintre Prut și Nistru se va detașa de politicienii mafioți și corupți, și va aduce Focul Haric de la Ierusalim pe banii enoriașilor.
Foarte corect, mi-am zis, daca în baza Constituției Biserica e separată de stat anume așa și este logic, dar și creștinește să fie.
Din surse foarte demne de încredere am aflat însă că omul Kremlinului Vladimir(Nikolai Kantarean), prin acea știre a dorit doar să-i șteargă nasul lui Renato Usatîi, care s-a oferit să plătească oricît vrea vladîca pentru ca Focul Haric să fie adus pe banii săi, dar fără să-i fie barem pomenit numele.
Da, da, nestrăinul de KGB ierarh, prin acțiunea sa cu gust de crasă ticăloșenie n-a avut drept scop decît să-l trimită la origini pe Usatîi, ca pînă la urmă să facă jocul mîrșav al Moskovei în favoarea altui coțcar politic de-al …Moskovei, demis acum un an de către Parlamentul Moldovei pentru acte de corupție inimaginabilă din postul de prim-ministru al unui stat separat de biserica lui Kantarean.
Astfel…bucuria mea n-a durat decît o zi, fiindcă azi citesc despre componența Comisiei însărcinată cu aducerea Luminii Harice din Țara Sfîntă în țara lui Stalin și Molotov, unde suntem condamnați să trăim.
Iată cine face parte din lista minciunosului și ticălosului(cel puțin) Mitropolitruc:
1. Vladimir(Nikolai Kantarean)
2. Vladimir Filat
3. Vadim Cheibaș
4. Veaceslav Șpac
5. Eduard Banaruc(exact, tipul cel curat ca bălegarul din grajdurile PLDM-ului)
6. Tudor Popovici

Frumoasă listă, nu e așa?La cifra 6 mai lipsesc încă doi de 6 și Diavolul în sutană e în fața domniilor voastre. Cu Focul Haric în mînă, evident.

Ca și Voronin,  unul din tații lui ideologici, Filat își face PR și pe seama lui Dumnezeu, și pe seama lui Satan, dacă o cere orgoliul și mîndria lui nemăsurată, ca și pofta sa de Putere și Bani.
Cică și anul acesta cheltuielile sunt suportate de Filat, doar că le va plăti altcineva.
Probabil un alt om de afaceri decît Renato Usatîi, Mircea Eșanu, Chiril Lucinschi sau Veaceslav Platon.
Alții vor achita pentru Vladimir Filat, dar tot poporul cu televizorul va fi prostit că anume sărmanul și foaaaaaaaaarte cuviosul creștin Vladimir Filat a jertfit din puținii săi bănuți niște lovele pentru a aduce Focul lui Christos în fiecare casă de alegător basarabean.
Halal de așa mitropolit, zis Vladimir Ilici…Kantarean!!
Halal de așa profitor politic, zis Vladimir Ilici…Filat!
Divorțat și de soție, și de bun-simț, și de suflet, și de conștiință!
Și căsătorit cu Anhela Honta, nimfa tuturor milionarilor, în plin post și cu binecuvîntarea ÎnaltPreaNesfințitului său coleg de KGB!

 

 

Anunțuri