renato

Deschizi orice post de televiziune, românesc sau rusesc, și de-acolo te bombardează cu vedete și cu bani Batika Usatîi.

Deschizi “Pravda”, “Argumentî i factî”, “Panorama”, “Izvestia”, “Crocodil”, “Murzilka”, “Sovetskaia Moldavia”, “Gosudarstvo i Pravo” și celelalte ziare și reviste rusești de pe planeta Pămînt, care se difuzează și la Chișinău, iar de-acolo te trage de urechi doar un nene, zis Batika Usatîi.

Mergi prin orașele guberniei și-n loc să dai de un om dai de Batika Usatîi, cel de pe  panourile de publicitate  de de-asupra capurilor tuturor.

Pasat n-a procedat, oare, și el cîndva tot așa?

Tînăr, bogat și nestrăin Kremlinului condus de KGB-istul de Putin, Batika Usatîi vrea să ne oblige să-i spunem ca și țarului său belorus preferat, Lukașenko: Batika.

Adică: Tata poporului.

Văleu, dapoi cum să-i spunem noi Tată unuia care nici căsătorit nu e, nici recăsătorit  precum  Filat și nici divorțat ca Putin, Gherman și Lucinski?

Și-apoi să nu uităm că și cinovnicii de stat îi spuneau lui Voronin, pe cînd acesta era președinte: Papa.

Adică tot Tată, din rusă.

Iar lui Filat și pînă azi subalternii săi pe linie de partid din Guvern, Parlament și Președinție îi spun, ridicîndu-se  în picioare: „Da, Șăfu’!”

Și-atunci, tovarășe Usatîi, cum să avem noi mai mulți Tați într-o viață și mai mulți Șăfi?

Noi nu suntem bastarzi, adică un fel de copii din flori, care să zboare de la un tată pămîntean la altul.

Sau bastardul, de fapt, strigă: „Prindeți-mă, iubiți-mă și votați-mă, că eu vi-s Tata?”

Aduce a blasfemie și a păcat toată povestea aceasta cu Lukașenko și idolul său, cu nume profund românesc de… Usatîi.

Exact ca și numele  demnitarilor ce ne-au tot condus, fie că aceștia-și ziceau Snegur, Sangheli, Moțpan, Lucinski, Voronin, Ostapciuk, Tarlev, Greceannîi, Mișin și alții…

La această listă cu remarcabile personUlități mai rămîne să-l  adăugăm pe Usatîi și fericirea poporului său moldovenesc va fi una cu adevărat deplină și comparabilă doar cu cea a poporului belorus, condus pe vecie de Batika Lukașenko.

Din ziarele doldora de omul faptelor de la Fălești acesta ne asigură că „are toată pregătirea necesară pentru a-i întemnița în doar o singură zi pe toți hoții și oligarhii republicii, care în primii ani de nelibertate  se vor dedica restituirii miliardelor furate din buzunarele poporului moldovenesc. Numai după ce vor întoarce avuția furată statului  și societății, acești oameni vor avea șansa de a ieși cîndva, poate, din pușcării. Acest UNIC politician, care poate săvîrși minunea în cauză se numește Renato Usatîi.”

La citirea acestui avertisment dat în prealabil Filat a fugit cu oligarhul Șor în Elveția, Plahotniuc-pe insulele Belize, Lupu-la Kathmandu, Leancă—la Bruxelles, Voronin-în Botswana, ca să schimbe niște lei pe valuta națională de acolo(vezi Google), Ghimpu—la Huedin, Dodon- la Rostov-pe-Don, Ioniță—la Las-Vegas, Mișin—la Vladivostok, Ana Huța-Huța—în capitala Statului Tuvalu(vezi Google) și Godea–la Tîrșiței.

Batika Usatîi, urmat de Sofia Rotaru, Grigorii Leps, Dmitrii Malikov, Slava, Al. Lozanciuk, Gh. Țopa și ceilalți, venea călare și triumfător spre Piața Marii Adunări Naționale, unde trebuia  să celebreze cu poporul, prin Cîntec, Joc și Voie bună, Lepădarea semiMoldovei de coțcari, mafioți, bandiți, criminali, hoți, pungași, tîlhari, prostituate politice  și oligarhi.

Batika îl întrecu pe kgb-istul-academician Pasat.

Acela cumpărase la prețul solicitat toată răspopimea, dar Batika Usatîi numai cu 1001 de trandafiri albi și 1001 de artiști a pus  pe fugă tot ce reprezenta motivul Sărăciei și Mizeriei moldovenești din 1991 pînă-n 2014.

„E tînăr”, mai titra în mai 2014 un ziar plin de argumente și fapte de-ale făleșteanului nostru. „E tînăr, dar merită deja titlul de onoare de „Moldavskii Batika”. Și tot acest ziar nu uita  să ne spună ceea ce noi, de fapt, știam de mai demult. “Fiecare popor își merită conducătorii. Moldovenii, prin patimile  și răbdarea lor, au meritat să aibă un adevărat lider național. Acesta e Renato Usatîi. Naș Batika!”

Comentariile  chiar erau  de prisos.

Important era că gubernia îl avea, în sfîrșit, pe Usatîi.

Și uitînd de Batika din Cer, poporul moldovenesc avea alt Batika mai tînăr, mai bogat și mai mare luptător pentru Dreptate și Adevăr.

Așa credea Usatîi și poporul său.

Cel puțin.

 

 

 

Anunțuri