stalin-icoana
În seara zilei de luni, colegul meu de Suferință și Nădejde, Dmitri, îmi spune că e singur în salon de o săptămînă. Doar el, Biblia și Sf. Matrona.
Dar a doua zi va pleca acasă.
“Ah, va trebui să citesc într-o noapte toată cartea despre Sf. Matrona. Sunt abia la pag. 37 din 126, iar mîine urmează să ți-o restitui”, i-am zis.
Dmitri tace.
–Și te simți mai bine decît atunci cînd venisei?—l-am întrebat.
–Desigur, a fost răspunsul lui.
–Atunci slavă Domnului, i-am spus.
–Amin, încuviințează el, surîzător și adoarme pe loc.
Eu însă rămîn de veghe, citesc, luminat de unica lampă arzîndă din cele două instalate în salon, lampa fericit atîrnînd doar deasupra capului trimisului Sfintei Matrona în salonul cu numărul 3 din spitalul aflat în subordinea lui Vladimir Filat.
Citesc…
“Matrona însăși suferea groaznic din cauza vrăjitorilor, care-o vizitau și care-o mai și primeau să doarmă în casele lor, pentru că ea n-a dispus niciodată de bunuri, bani sau apartamente”.
„Războaie nu vor mai fi, fără războaie toți veți muri, vor fi multe jertfe, toți veți fi una cu pămîntul–morți. Seara toate vor fi pe pămînt, iar dimineața, cînd vă veți trezi, toate vor fi sub pămînt. Fără război războiul continuă!”
„Stalin a fost și el, la rîndul lui, un prizonier. Al lui Beria, Kaganovici și al altora din anturajul lui. Și poate că Dumnezeu îl va ierta. La moartea lui, Iosif Djugașvili(Stalin) va striga: „Ce-i cu voi? Ce-i cu voi? Dar de o parte a patului său va sta Koganovici, iar de cealaltă parte-sora lui.
Ce vreți să faceți cu mine?-va striga Stalin. Iar ei îl vor înăduși cu perna”.
Sfînta Matrona a spus acestea la 1943.
Despre conducerea URSS-ului a prezis următoarele:
„Va apare într-o vreme și Mihail(și a ridicat mîinile-n sus, a pus o mînă la inimă și una la cap)–iată așa va fi! Va dori să ajute, să schimbe totul, să restructureze, să transforme, numai de-ar ști că nimic el nu va mai schimba…Și va plăti pentru asta…De-ar fi știut Mihail nu s-ar fi apucat pentru nimic de asta.
Vor veni timpuri foarte grele. Vor reveni la Putere cei de demult și va fi mai rău ca pe timpul întîiei lor veniri la Putere. Va veni timpul cînd între voi vor pune Crucea și pîinea, și vă vor spune: Alegeți! Voi să alegeți Crucea, cu orice preț!”
„Nikolai al II-lea va merge după sfaturi și rugăciuni la Sf. Ioan de Cronștadt.
La penultima sa vizită Părintele i-a spus că are doar trei variante de ales: 1) să fugă peste hotare, lăsînd totul și să devină pelerin,
2)să rămînă în Rusia,
3) să devină mucenic.
Împăratul a ales calea muceniciei, fiindcă era dominat de o împotrivire deplină contra răului revoluției lui Vladimir Ulianov-Lenin, el cunoscînd dinainte calea sa și viitorul Rusiei. Nikolai al II-lea cunoștea o supunere totală în fața voii lui Dumnezeu, dar nu era lipsit de caracter, lucru ce i se impută azi de către clevetitorii săi de ieri și de azi”.
A doua zi, la amiază, cartea de 126 de pagini era citită.
Trăia deja în inima mea.
Lucra.
Semn că Dumnezeu mai avea multe planuri cu mine.
Semn că PreaCuvioasa Matrona veghea peste sănătatea mea încă în zbucium.
Tot atunci au mai adus un bolnav în salon.
Care nu ne-a salutat în nici o limbă.
L-au întrebat dacă e de acord să stea cu noi. După o pauză cam lungă de ezitare, acesta i-a spus asistentei medicale că Da, ceea ce înseamnă, bineînțeles, că Nu.
Apo a zis să-i spunem Vasile sau Vasilii. Că lui i-i totuna.
Dmitri din Ceadîr-Lunga își aștepta, după 8 zile, externarea.
La un moment observ că Vasilii seamănă leit cu Rogozin.
Mai fusese pe aici acum cîteva luni, are două cruci, una mai mare decît alta, la gît. După tratamentul anterior n-a ținut cont de sugestia șefei de secție și a revenit cu aceeași boală. Tensiunea lui arterială aleargă(vorba lui) de jos în sus și viceversa, dar pe el nu-l pune în gardă acest lucru.
Rogozin rupe românește, e supraponderal și mare pasionat de grătare, schi în Bulgaria și călătorii prin lumea întreagă.
Ce voi putea să vorbesc cu el, cînd ne unește parcă nimic?
Nimic e Totul?
Totul e nimic?
Cine știe?
Poate numai poetul Victor Teleucă cunoscu la-ntrebările astea răspuns.
12-21 mai 2014

Reclame