d-un-armasar-si-doua-iepe_f3d701b9936ad0

GABAR, alias Vladimir Vasilevici, eroul meu literar, este cel mai  infidel soț de sub soare.

De cînd s-a căsătorit a doua oară ochii îi fug ba la Ana Huța-Huța, despre care se spune c-ar fi dărîmat cu poftele ei toate mesele dintr-o universitate liberă și-ncă internațională, ba la Mila, aflată și ea în curs de veșnică reformare la cheremul profesorului emerit  Vlăduț de Lăpușna, ba la Olgutsa Roman.

Acesta, deși a fost botezat cu numele de Gheorghe, nu se știe de ce preferă să-și spună în fața oglinzii: Vlăduț.

Pentru cei care  sunt gata să-l confunde cu vreun politruc trebuie să spun că  Vlăduț îmi e frate, dar unul vitreg, bineînțeles.

Mama mea este româncă, mama lui e Moskova, dar tatăl nostru e cuvîntul dat și respectat în permanență.

Dacă înainte de 2009 Gabar-Kant cel filat era prorus și fustangiu, apoi acum dînsul, conform gurii lumii,  e numai proromân și bisexual.

Despre el se tot spune că ar fi mort după fel de fel de vendete, inclusiv poete de nici un ban.

Și tot despre el se mai spune că îi curg  alte două teleaste prin pat de la tot atîtea  televiziuni.

Teleaste care sunt mame căsătorite, dar acest detaliu nu-l împiedică pe  Vlăduț  să se dea în vînt după talentele lor desăvîrșite.

Altele decît cele de la ecran.

Nu le voi deconspira AICI  numele ca să nu-mi fie șters fragmentul de roman de administratorul acestui site.

Un copil al unei dive televizate seamănă leit cu eroul meu literar. E copia la xerox a fratelui meu vitreg, care de mic și pînă la accederea sa la cîrma  unui  guvern era convins că a fost mereu precaut în relațiile cu ibovnicele sale de ocazii multiple.

Din iunie 2011 în cuibușorul lui de nebunii se mai tăvălește, precum v-am scris, o poetă. Care are și ea un copil din 101 de trandafiri dăruiți de  Vlăduț  la una din nopțile ei de (re)naștere în amoriul libertin și democrat.

Pînă ieri această păpădie vindea bilete de avion într-o parcare, dar de cînd fratele meu a urcat în balconul Puterii pieptul Milei  lui s-a împovărat de toate premiile patriei sale, de toate ordinele și medaliile guberniei, recent republicîndu-i-se  pînă și cele două cărticele răspremiate și groase cît lama „Sputnik”   în colecția “Opera Omnia”  a unei edituri „din afară”(vorba ei).

Clar lucru, la porunca lui  Vlăduț, care a poruncit literaților  liberali și democrați să o bage cu toată încrederea  în listă fiindcă e cea mai bună poetă a sa din…pat.

Iată doar două fragmente epocale din „Opera Omnia”, despre care e vorba aici:

„Eu sînt poeta trupului tău verde ca iarba culcată de vînt./Spirit de jertfă erotică am în fiece noapte și zi pentru tine./Intră în lumea mea repede, intră avan, neînfrînt/Și zguduie cetățile instinctelor treze din mine”.

Sau „Iubitul meu, cu chip voievodal,/ De-acum nu-mi  place să sar peste cal,/Ci doar pe cal, în veci de veci pe cal”.

Pentru așa poezii minunate cine ar avea curajul să-i zică: „Nu se poate!?”

Pentru așa capodopere cine din șefii guberniei  i-ar putea închide telefonul cu stoicism?

Nimeni, domnii mei, pentru că s-a dus Kotovski, dar și-a lăsat un alt succesor de nădejde în persoana fratelui meu vitreg, domnul Vlăduț  de Lăpușna.

Și-a lăsat, să-i continuie meseria, un urmaș voievodal.

Cu cal cu tot!

Cea mai recentă creație genială a Pornoliricei sale dudui e cea publicată în gazeta ei de perete din baie, și sună așa: „Iubit Vlăduț, cînd te-acuprind în pat,/Parc-aș pluti prin liberal Palat”.

Politrucul, învățînd-o pe de rost, a dat imediat ordin compozitorului său de grajd, Ciobanu,  care mai e și deputat, să creeze  o uvertură pentru Teatrul de Operă din Madagaskar.

La pupitrul dirijoral  va fi maestrul Bănăruc, cel proaspăt decorat de mitropolitul Vladimir cu ordinul „Ștefan cel Mare și Sfînt”.

În rolul iepei stihuitoare se va produce deputata Ciobanu, iar în cel al lui Vlăduț–nimeni altul decît Ioniță, în cotețul suflorului fiind același Streletz.

Poeta lui  Vlăduț  e  fericită de sus pînă jos și dedesubt pînă deasupra Istoriei ce-o poartă-n șa fără-ncetare.

Pentru ea viața abia începe.

Premiul răsNațional e ca și asigurat.

Ca răsplată pentru munca rodnică, plină de abnegație și îndelungată, dublată și de un sacrificiu patriotic depus pe canapeaua poveștilor de succes ale fratelui meu vitreg.

Cel care (mai) conduce un partid, creditat în prezent cu tocmai 0, 01% din electoratul iepelor trudind întruna, pînă la 30 noiembrie 2014.

După Vlăduț.

 (Dacă vom exista va urma).

 

Reclame