judecatori_28751300

Dacă CnA-ul se teme încă să prezinte în instanță cele 9 dosare penale instrumentate pe numele cetățeanului român Iad Filat, aflați că DnA-ul condus de Laura Codruța Sovesti   și Curtea de Apple București au avut, totuși,  curaj,  și chiar dacă Filat a încercat să-i cumpere prietenia președintelui Traian Băsescu, ultimul oricum n-a comis nici o imixtiune în activitatea DnA și a Curții Bucureștene, care azi a pronunțat un verdict final mai mult decît neașteptat pentru întreaga clasă  politică de pe Bîc.

“Se putea și mai mult. Noi, politicienii moldoveni, am crezut că pentru toate contrabandele cu țigări, legate de numele lui Filat, acesta merita să ia și 20 de ani”, a declarat la aflarea veștii deputatul Igor Dondon.

„Iată că în sfîrșit și societatea moldavă o să cunoască numele celui cu care se  va deschide la 1 septembrie 2014 în școli   marea Carte a Corupției dintre Prut și Nistru”, a rostit pentru portalul nr.1 de știri „UnireMedia” omul de afaceri Ioan Sturz.

De aceeași părere a fost și politicianul Vlad Grozovan, care nu e de baștină din Lăpușna.

„Moldova fără Fiat, Moldova fără contrabanSISti!”-a declarat de la balconul apartamentului său din strada Serghei Lazo a Chișinăului  eternul politruc Vlad Voronin.

Conform unor surse guvernamentale Iad Filat a făcut cunoștință acum 30 de minute  cu  sentința definitivă și  executorie  a Curții de Apple București cu privire la condamnarea sa la 15 ani de închisoare cu executare și s-a predat benevol Inspectoratului Poliției sectorului 5 al capitalei României pentru a fi încarcerat în celula unde își  scrie de cîțiva  ani memoriile ex-prim-ministrul  Adrian Năstase.

În sentința definitivă mai e specificat că „vor fi confiscate toate averile  și terenurile  ex-prim-ministrului demis pentru Corupție, cît și ale rudelor și  complicilor săi, inclusiv ale cetățenilor români Ion și Vladimir Rusu, vor fi înghețate  toate  conturile bancare din Țară și din străinătate  ale condamnatului  și ale acoliților de partid”, cît și faptul că respectivul pușcăriaș „nu va mai avea dreptul să dețină funcții publice vreme de 10 de ani de la ispășirea termenului de detenție”.

Pînă la această oră LDPM-ul condus de Iad Filat nu s-a pronunțat nici într-un fel referitor la cazul de față.

 

Reclame