Din ziua semnării Acordului de Asociere telefonul prim-ministrului Leancă nu mai are odihnă.

Plahotniuc  primul  a înțeles despre ce-i vorba  și n-a stat cu mîinile-n șold.

Ca Filat.

Plahotniuc, alias Al Campione, alias Vlad Grozovan, cel care  în copilărie a debutat cu poezii despre iepuri, le-a propus imediat  celor de la Uniunea Scriitorilor să-l accepte ca director general al Casei scriitorilor, cu cafenea-grill-bar cu tot.

Răspunsul a fost:  “Nu! NUUU! NUUUUUU!”

Și din considerentul că iepurii de la 2009 sunt prioritatea nr.1 a lui Bănăruc, degetul mic de la piciorul drept al lui Filat.

Atunci Plahotniuc, să nu rămînă șomer și să moară de foame, s-a dus la piața de instrumente muzicale, de unde și-a cumpărat o trompetă.

Din mai 2013 pînă în august 2014 avu cîte 10 ore în zi de studiu  intens, profesor  fiindu-i un fost solist-instrumentist  în Orchestra “Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros.

Aseară Plahotniuc  a evoluat live în premieră, fiind acompaniat de Chișinău Youth Orchestra, iar succesul  fulminant l-a îmbolnăvit subit pe Filat, care se află în acest moment internat la un spital de neurologie din Elveția.

Acum Plahotniuc, cel retras din toate funcțiile publice și de conducere, are o singură problemă.  E în căutarea unui loc de prim-trompetist  într-o orchestră cu salarii ca la Berlin.

Plahotniuc, alias Al Campione, alias Grozovan, are o temporară problemă.

Vova Filat, alias Gabar, alias Kant, alias Contrabandistul  e-n totală dilemă.

Și-a comandat de urgență un contrabas din Mauritania, doar că ar dori să-i instaleze în el cineva  și vreun robot, încît dînsul  doar să mimeze faptul c-ar fi mare profesionist  și-n ale Muzicii.

Cine ca cine, dar Filat, care i-a pupat mîna lui Hulio Iglesias pe scena Palatului Național, dăruindu-i 101 trandafiri albi, nu poate accepta nici în vis ca la alegerile din toamnă  cîntărețul spaniol  să revină la Chișinău și să fie acompaniat la trompetă de Maestrul în Artă, cavalerul Ordinului “Gloria Muncii”, cavalerul  Ordinului Republicii , distinsul artist… Vlad Grozovan-Plahotniuc.

Și se tînguie Filea întruna…

 

 

 

 

Reclame