verde broasca

 

Mare-i grădina Ta, Doamne, și toată-i într-un partid al burtăverzimii moldave, își zice Filat, păpușa lui Șor, pentru care a lipsit un stat de Banca sa de Economii și de Aeroportul Internațional Chișinău.

Filat e urmașul fidel al banditului Kotovski, dar în fața oamenilor  se erijează drept stejar de-al lui Ștefan cel Mare, precum o fac și  Creangă, și  Rotaru, și Ioniță.

Ștefan Creangă, acel care mai bine de 4 ani a cumulat ilegal vreo 12  fruncții plătite de stat: de viceministru la Finanțe, de șef la Agenția Achiziții, de membru al Comisiei Electorale Centrale și de președinte ori membru al Consiliilor de Administrație la toate întreprinderile profitabile de stat.

Pitic om de statură, groaznic om de stat, nu?

Îl invidiază pînă și ex-ministrul filatist de finanțe Negruța, care la ordinul kgb-istului Gabar, tot el Filat ori Kant, l-a îmbogățit, ilegal și el, pe Sandulache, pionul de pe tabla de șah a Șefului de Lăpușna, cu niște vagoane  bune de euro.

De ce Negruța  n-a protestat atunci, dar o face acum, cînd trenul demult a plecat, iar  cu el și funcția sa de ministru de finanțe?

Ioniță a modificat toate virgulele  din Legile despre Cazinouri și alte activități economice, care aduc  venit țarului afemeiat și nesătul de bani din semiMoldova.

Cel mai recent urmaș de-al voievodului de la Putna, Vitalii Rotaru, face streap-teasse prin cluburile de noapte pînă cade  sub mese, dar e mîndru de faptele sale,  fiindcă sunt dedicate voievodului căruia i-a înălțat la prețuri PLDM-iste  un ditamai monument la Criuleni.

După ce a irosit tot bugetul raionului pentru inslalarea a 3 țevi de metal pe care a arborat  trei drapele să fluture-n vînt.

Moda aceasta lipsită de orice rațiune inițial s-a produs ca un scurtcircuit în  scăfîrlia  fără nici o circumvoluțiune a unui tip filat de Kremlin. Deși toate instituțiile de stat aveau din 1991 drapele arborate pe sediile lor, Prim-Mafiotul  republicii a hotărît nstalarea în fața fiecărei instituții de stat a încă trei țevi de metal, pentru care din bugetul de stat se vor transfera în bugetul lui personal sute de milioane de lei.

Cel mai recent caz e cel din fața sediului  central al Serviciului de Informații și Securitate.

Sediu în care urmașii lui Ștefan cel Mare ot PLDM  ascultă de Grigorii Ivanovici Kotovski-Filat ca de Mesia.

Căruia i se închină pîn-la rădăcină, rugîndu-l să instaleze țevi de metal cu tricoloruri înfipte în ele și pe sediile lor din sate, orașe,  raioane, școli, parcuri și spitale, în care să instaleze microfoane și microcamere video pentru a-i  depista pe toți cei care nu laudă numele și renumele  lui Filat.

Urmașul de drept și succesorul legitim al lui Ștefan cel Mare și Sfînt în Țara Moldovei!

Reclame