Citesc o scrisoare a procurorului general Scuratov din Federația Rusă, adresată  procurorului  moldovean  Postovan din 1996.

CARAUL!!!

În ea se confirmă  faptul că pe Aeroportul  Vnucovo a fost prins  cetățeanul  V. Mamei, care ascundea un pachet cu 125.000 de dolari nedeclarați  legal.

Suma enormă aparținea Nataliei Gherman, pe atunci numai fiica președintelui Snegur și  soția lui Artur Gherman, șeful Firmei  nr. 1 din acea vreme “Seabeco”, fondată de omul cu reputație reproșabilă Birstein, prietenul lui Snegur, Sangheli, Lucinski & Ko.

În urma acelui scandal, viitorul ministru PLDM-ist al Integrării Europene Natalia Gherman cu Mamei cu tot a șters putina, alegînd să înnopteze-ntr-un hotel de lîngă Kremlin.

La plecarea din Aeroportul  Vnucovo  aceasta n-a uitat să le strige FSB-iștilor: “Pașli von, russkie ocupantî!” și luîndu-l pe Mamei  de-o aripă s-au dus, bucuroși, la culcare.

Între timp tatăl ei, președintele  de atunci  Snegur, l-a rugat ceva la telefon pe Elțin, președintele de atunci al Rusiei, care, între două sticle de votcă și o damigeană cu vin Heres de Ialoveni, a acceptat pînă la urmă să-i permită viitorului ministru al Integrării Europene să transporte pe cale aeriană contrabanda cu cele 125 000 de dolari la Chișinău.

A doua zi procurorul general Postovan a fost somat să ardă acea scrisoare confirmativă trimisă lui de procurorul rus Scuratov.

A ars-o Postovan?

N-a ars-o  Scuratov?

În caz contrar ce-ar fi pus pe masă, ieri, în restaurant, spărgătorul  de Gherman și Filat, nimeni altul decît același Renato Usatîi???

Anunțuri