De cînd mă știu pe lume, iar eu mă știu din 1969, ca și eroul meu lifterar Gabar Kant- Filat de Lăpușna și de Niciunde, ador să citesc  revista  “SLIP Magazin” și, mai ales, să tremur de bucurie și de nerăbdare să aflu cine va fi Omul Banului în fiecare an.

Acum un an  mai n-am căzut de pe scaun cînd am citit din internet că  anume personajul meu, tovarășul de arme Gabar Kant-Filat a devenit  deținătorul  Trofeului  “Omul Banului 2013”, alături de Anhela  Kant-Filat, noua lui veche soție, care s-a ales cu trofeul “Prezentatoarea  Banului  2013”, iar între ei fiind nimeni altul  decît  sir Giosan, Managerul Banului Televizat, iar din urma ei nimeni altul decît Viorel, Bloggerul preferat al Banului și amantul, scuzați Omul-Acoperire al Anhelei pentru nunți și alte baluri, așa ca să nu   priceapă lumea  cu cine e, de fapt, ea  în preacurvie, scuzați, în concubinaj.

Tot lumea zice ca  acești 4  cavaleri de Lăpușna  puteau  să fie Oamenii  Banului 2013 doar contra unei  mari plăți acordate cash celor de la “SLIP Magazin”.

Noi, fiind slugile poporului, parcă n-am avea nici un motiv să nu-l credem…

Mai ales cînd poporul spune că suma alocată în acest caz ar fi de 600 000 euro, exact cît i-a oferit cash Gabar lui Dodonache pentru ca grupul  său de 4  deputați  să-l voteze pe Timnofti  președinte de gubernie în Parlament.

SIS și făcut, ar fi SIS Igor Dodonache după ce-a numărat un ditamai sac plin vîrf cu  frunze verzi, culese din Vămile lui ZăBalițki și transmise de Gabar cel scrîșnind din dinți socialistului numai cu numele.

Eh, dar asta a fost demult, rana lui Kant-Filat i-a cicatrizat-o Anhela, cea care i-a oblojit rănile și unui comisar de poliție din Botanica, și unor ziariști de televiziune, și lui Voronin  Senior și Junior, iar acum, cînd îi veni rîndul și lui Gabar, cum putea Anhela să zică: “Nu?”

Cînd ea, de fapt, dacă  vede vreun milionar în față este  pe loc  Dada-istă.

La Balul VIP-urilor în Slipi, organizat de celebra revistă “SLIP Magazin”  cei doi păreau nespus de fericiți.

Anhela era gravidă de bucurie–pentru că  Omul Banului 2013 era noua ei achiziție de saltea  și de card, Gabar Kant-Filat era în al 44-lea cer fiindcă Prezentatoarea  Banului era nimeni  alta  decît noua lui piesă de filatelie, pe care i-o  suflase  lui Voronin Senior chiar de sub nas.

Și tocmai cînd toate VIP-erele în slipi erau gata să aterizeze sub masă de-atîta extaz bahic, cei doi căsătoriți de o lună fac un pas  înainte spre scenă, de unde anunță, triumfători, dominați de păcatul capital al Mîndriei, că în cîteva luni ei fi-vor părinți, fiindcă Anhela a stat grea din cauza ciocanului care-a bătut  fierul  cît îi cald, vorba înțeleaptă a poporului din care ambii provin.

Asta după ce  dînsa a pierdut o sarcină în toamna lui 2012, la o clinică de specialitate din Elveția.

La aflarea veștii minunate, Mitropolia Moskovită, cea preferată a lor, a închis ochii neîntrebîndu-se de ce un asemenea cuplu face dintr-un act de preacurvie un mare tam-tam de presă și PR?

“Păi e vorba de preacurvie, PreaSfințite”, avea să-i spună  secretarul  Mitropoliei  Eibaș  lui Vlad, Mitropolitul Kremlinului la basarabeni.

“Cum se puteau căsători la 24 decembrie 2013 și la 28 ianuarie 2014 ea să fie deja  grea și în luna a  5-a de sarcină?

Nu era cazul, PreasFinția Ta, ca cei doi, care preacurvesc din 2009, să-și bage capul în nisip ca struțul și să nu dea  Imoralitatea lor  crasă  drept  Model  demn de urmat pentru Chișinău și întreaga Moldovă???”

“Știu și te-nțeleg, Vadime, fiindcă și eu îs de la țară și acolo cînd era vreo una ajunsă cu burta la gură era luată mai mult de rușine și de nevoie în căsătorie de către  cel de preacurvise cu ea.

Ca să nu-i facă pe părinți  și satul întreg de rușine.

Da eu, care merg la pescuit cu Gabar cum pot să-i spun drept în față că-i necreștinește c e face, cînd și eu, deși am fost călugărit,  sînt la fel ca Gabar și nu pot trăi fără o nouă femeie  în  zi?

E-he-he, de cîte ori am fost și eu tată din preacurvie, ca Vlad…”, conchide ÎnaltPreasfințitul  și-l telefonează pe prietenul lui, Gabar,  să-l felicite cu noul copil.

Și să-i ureze mulți ani cu sănătate celui demis  de Parlament  și  Curtea Constituțională  pentru acte de mare corupție și tocmai din aceste motive finii lui Mocanu  supranumindu-l  “Omul Banului 2013” la moldoveni.

Ce titlu de ORoare e acesta nu poate fi sesizat doar de  Gabar Kant-Filat, cel care nu știe că acest titlu procurat cu bani grei(vedeți suma de mai sus) nu-l va salva la alegerile parlamentare din 2014 cum nici pe Stalin, nici pe Voronin nu l-au salvat Cultul personUlității , Beria, Cultul pentru Anhela  și pentru Nimicul de Comunism.

Va trece puțin timp și scorul rîvnit de Gabar Kant-Filat  va fi zero și băiatul său nou-visat va fi…FATĂ blondă și semănînd mult cu un alt lider politic din stat.

Da, da, fată, ați înțeles corect.

Și care nu se va mîndri cu lipsa de renume  a “tatălui”/taților ei și din cauza asta se va mărita, precum romii: de timpuriu.

P.S. Acum 2 zile finii lui Mocanu au acordat titlul de Om al Banului 2014 tot lui Gabar-Kant-Filat. Pentru suma de 500 000 000  euro, zice lumea. Exact cît adăpostește seiful din Buncărul de sub piscina lui Filat. Numai că cel de-a pus pe butuci Banca poporului a condiționat  oferirea  sumei respective cu acordarea acestui titlu de carton lui și numai lui pentru vecie.

Chiar dacă la ediția din 2016 banditul cu seif, buncăr și fără bun-simț ar putea să primească acest titlu  chiar acasă la el.

În noua lui casă, mai bine zis.

Din pușcărie!