În doar 5 ani  Filatov  a reușit să transporte cu avionul său privat în Elveția atîta bănărit cît n-a reușit Papa Voronin în 9 ani!

Voronin a salvat deponenții Investprivatbank cu banii restituiți de Banca de Economii în 2009, Bancă de stat pe care Filatov a prădat-o de tot în noiembrie 2014.

În consecință, cu  banii tuturor Filatov  a ajuns miliardar, iar poporul—bișnițar. Stă la colț de stradă, vînzînd lapte, brînză, smîntînă, ouă, chibrituri  și cărți de demult.

Nu mai știe ce să cumpere cu leii care se devalorizează vertiginos în fiece zi.

Euro și dolari nu mai sunt la casele de schimb valutar.

Medicamente prin spitale nu-s, viață nu-i, moartea-nflorește la sat și oraș…

Iar Filatov  intră-n piscină cu noua lui amantă, Olguța, de 18 ani, apoi numai cu cîte-o bancnotă verde lipită pe bunul lor simț  intră-n buncăr, unde seiful duplit cu banii poporului jecmănit de bandit  îl excită mai abitir ca fătuca disponibilă la orice oră de zi sau de noapte.

Ce mai vorbă? Curva la curvar trage cum bou la alt bou rage(folclor popular).

Valeriu Pasat, ex-ministrul securității moldave, știa el ce știa în 2009, cînd la o emisiune a Lorenei Bogza a zis că dacă vom ajunge, ca prin blestem, să fim conduși de Filatov, păi atunci Voronin ne  va părea un vis de aur, un vis preafrumos.

Nu e de-acord cu aceasta numai don Sturza, care azi a propus “ca Filatov  să fie ales urgent  în una din cele trei funcții de mare șef în stat”.

„Fiindcă merită!”—a exclamat el.

„Fiindcă are toată calitățile necesare unui mare bandit, scuzați, șef-patriot și trebuie de urgență să-l alegem în una din cele trei funcții de șef.

Celelalte posturi-cheie, după Sturza, trebuie să fie oferite pe tavă numai lui Ghimpu și Plahotniuc. Sau viceversa.

Eu îmi cer scuze de la don Sturza, dar îmi permit luxul să nu fiu de acord cu Luminăția Sa.

Filatov nu poate deține nici o funcție publică de șef  în acest stat pînă la moarte. Nu eu o zic, este decizia Ogrăzii Constituționale din 2013. Pe care n-are cine-o sesiza referitor la calitatea de deputat a urmașului de drept penal al lui Kotovski.

Problema însărăcirii nemaivăzute a Republicii Papua Moldova nu e în Filatov, pînă la urmă, ci în poporul care dimineața-l urăște, la prînz  îl votează, iar seara, înainte de somn, îl vomită-n WC.

Și așa, vreme de peste 5 ani.

Filatov îl mușcă, Filatov îi face praf Viitorul,  Filatov îl fugărește de acasă în neagra străinătate și poporul, mulțumitor, îl alege. Apoi îl aplaudă la scenă deschisă, hulindu-l la bucătărie.

Iar Filatov, drept recunoștință pentru marea iubire-a poporului, îi are idioți pe toți moldovenii dintre Nistru și Prut.

Dar absolut pe toți!

Minus Olguța!

(Imaginea e realitatea zilei, întruchipată în Leul care face ravagii prin casele tuturor. Leul care ne amenință cu o cădere totală. În groapa cu lei, săpată pentru noi de același Filatov).

Anunțuri