De peste două decenii la conducerea R. Moldova se tot  perindă personaje cu diplome false de studii superioare, dar numai unul dintre ei a fost pedepsit pentru aceasta, fiindui-se retras mandatul de deputat ajuns în Parlament pe lista Convenției Democrate, alături de Snegur și Roșca.

Era cel mai obez deputat și lider de partid Național Țărănesc, Creștin și Democrat.

Îl chema Vlad Reus.

Rupea moldovenește, ca și Reidman, ca și cocota Radvan de pe divanul celor cu depozite alimentare en gros.

Dar justiția a fost nedreaptă cu Reus, fiindcă numai lui i-a fost interzis să se mai ocupe de politică și să dețină funcții de stat, deși batalioane întregi de miniști, deputați și șefi de tot rangul, fără diplome de studii superioare, au activat și activează bine-merci peste tot.

Se spune că în Parlament există mai mulți foști miniști  în guvernul Filat  cu studii medii. Unii sunt și  vice-președinți de partid.

Se spune că în Primăria Chișinău din 1992 activează  asemenea funcționari publici. Și despre asta a știut și Urechean, și Ursu, și Chirtoacă, și Procuratura, și Ministerul de Interne.

Și  Dodon.

Așa cum a știut și Voronin despre Tarlevici, un șofer de la Teatrul „A.S.Pușkin”, ajuns într-o zi prim-ministru.

Așa cum știe acum și Timofti, și Filat, și Voronin cine e repetentul prim-ministru al statului pruto-nistrean. Un tînăr picat la examenele de bacalaureat, care a studiat apoi doar pe la universități dubioase, ce nu sunt decît niște filiale ale șovinismului velikorus la Chișinău.

Numai un dunduc de Filat ni-l putea aduce în locul poliglotului Leancă pe corigentul de va(r)ză GaPurici.

Un agramat servil, bun de prășit podgoriile părăginite, pe care Voronin l-a promovat pînă în 2009, insistînd ca acesta să ne fie învățător, pe cînd locul lui e înapoi, la liceu.

Iată cine va da exemplu tuturor elevilor noștri că nu face să înveți defel ca să ajungi ditamai prim-ministru, că poți să fii prost, abia citind de pe foaia ce ți-au ticluit-o alții și să te trezești  șef la Moldcell, Azercell și apoi șef de executiv la moldoveni.

Cu așa repetent vrea Filat și Voronin să trezească pofta de carte și să sporească nivelul de educație al generațiilor tinere?

Cu așa repetent notoriu să ajungem să mirăm Europa și europenii mileniului trei?

Deschid televizorul și cînd îl văd și aud pe GaPurici îmi amintesc de Ion Creangă. Celui căruia îi aparține expresia următoare: „Sunt prost, dar cînd mă uit în jur prind curaj”.

Așa e, dragi elevi, care studiați pentru a lua drumul exodului, pentru export?

Așa e că Filat și Voronin au numai o singură circumvoluțiune pe creier și aia e de la chipiu?

Ca și GaPurici Chiril?

 

 

 

Anunțuri