Sărmanul om, ce zile a mai ajuns!

Se visa președinte de stat, după ce a jecmănit același stat de 13 miliarde de lei, apoi de alte 10 miliarde transferate de Banca liberalului Drăguțanu tot lui.

Sărmanul om a dat mîna murdară și cu dracul de Vor On In, numai să nu reajungă rivalul său prim-ministru.

Și n-a reajuns, numai că bucuria lui Vladimir Felazzio a durat o singură noapte.

A doua zi, cînd omul cu implant pe scăfîrlie s-a trezit din beție în buncărul său bucșit cu banii Dvs, Leancă vorbea pe divanul Lorenei, de unde își lansa un nou partid, ceea ce  pentru Felazzio echivalează cu moartea politică.

Și cu pușcăria!

În acele clipe a înțeles că nu-l vor  mai putea ajuta nici  miliardele, nici frăția cu Plahotniuc și Voronin, nici prelegerile citite celor de la Academia de Științe, care crezîndu-le cîntece de leagăn adormeau fără-ncetare văzîndu-l pe Felazzio în fața lor.

Simțind că îi fuge pămîntul de sub picioare, Felazzio a hotărît să amîne cît se poate ziua alegerilor locale, ca să nu ia mai mult de 5 %  acolo unde acum 4 ani avusese 20-30-40-50-60 %…

Și ce dacă anterior spusese că alegerile trebuie să fie organizate în mai-iunie 2015?

Păi atunci încă nu plecase Leancă din PLDM.

Și ce dacă acum 3 zile membrul CEC Ștefan Urîtu a zis că, în baza legii, alegerile locale pot avea loc în perioada 5 iunie-5 septembrie 2015?

Ieri  Vladimir Felazzio a mai făcut-o odată de oaie.

A zis că legea îi permite ca alegerile locale să fie organizate la 25 octombrie sau 25 noiembrie sau chiar 25 decembrie, nespecificînd care an, cu condiția ca și PDM, și PLM să fie de acord cu halucinațiile lui.

De ce n-a mizat pe comuniști n-a mai apucat să spună.

Și ca un rege împăiat s-a pornit gol  pe la ușile pe unde bătuse cu cîteva clipe în urmă don Leancă.

Numai că babele cînd îi vedeau goliciunea atîrnînd ca un castravete putred de verde exclamau: „Aracan de mine, dapoi aista îi chiar Antihristul!” și fugeau  de teamă să nu le violeze și bruma de demnitate ce-o mai păstrau undeva…tăinuită…în suflet.

P.S. Întrebuințez de cînd scriu mai multe licențe scriitoricești, una dintre care este cea de „PersonUlitate”. Am inventat-o în mod special pentru VladIMIR Felazzio, ai cărui saltimbanci  expirați mă citesc de pîrîie din toate părțile și mi-o întrebuințează cu de la sine putere peste tot,  inclusiv în titluri, uitînd să mai și citeze autorul licenței respective. La fel precum o face și don Ghimpu cu sintagma „Igor Kremlinovici”, derivată din „VladIMIR Kremlinovici Filat”, PersonUlitate  despre care scriu de vreo cîțiva ani.

În caz că nu vor repara gafa jur că o să ofer adresele de domiciliu ale acestora politicianului-iubăreț care umblă gol pe la ușile tuturor, în căutare de bărbați ai Neamului său moldovenesc, pe care să-i invite în locul lui Leancă în PLDM!