–Așa-mi vine să vomit peste toți politrucii guberniei!–mi-a triluit dis-de-dimineață, cu sapa și mătura-n mînă, un grădinar.

–-Și pe Usatîi?-îl întreb, și-am continuat mai departe să-i cînt.

Din decembrie 2014 marele luptător pentru dreptatea poporului său moldovenesc, nimeni altul decît Renato Usatîi, ba dintr-un restaurant, ba din casa-i din Moskova îi tot amenință pe Filat și Plahotniuc  cu un maidan.

Vremea trece, fanii lui din semiMoldova se răresc, da’ maidanul nu-i, și nu-i, și nu-i.

Maidan nu-i, partid are, altul decît „Patria”, dar la Chișinău, Bălți și Fălești e pace și liniște.

Semn că Usatîi ciocnește paharul cu votcă, privindu-se-n oglinda propriei sale minciuni.

Fricos ca nici unul dintre businessmani, acesta acum două zile și-a transferat  platoul de filmare din restaurant direct în baia casei sale.

Președinte ales prin skype, revoluționar înflăcărat din sălașul lui Ianukovici, acesta îi tot amenință pe Filat și Plahotniuc cu o revoluție, al cărui scenariu îl scrie în baie, cu votca-ntr-o mînă și cu alta sub…apă.

Un fel de clonă de limbă rusă a lui Mocanu și Roșka, acest revoluționar vreme de 4 luni tot vine și nu mai vine la Chișinău, unde toate sunt pregătite pentru o nouă revoluție, numai că liderul nu-i.

Consiliat de Mocanu, Roșka, Petrenko și Petkov, revoluționarul însă, turmentat de-a binelea, nu poate, cu forțele proprii, să evadeze din baie.

De unde, din 3 în 3 zile, imprimă cîte un nou mesaj pentru „Filea” și „Plohiș”, prin care nu uită să-i avertizeze că ” Ia Scoro vernusi”.

Ce înseamnă „Scoro” pentru Renato Usatîi nu știm. O fi însemnînd un an, doi-trei-patru-cinci? Poate zece?

Din partea noastră nu e nici o problemă, îl așteptăm.

Așa precum îl așteaptă  cu pîine, sare + votcă și „Filea”, și „Plohiș”, și Șor. Da, da, și Șor, cel care le-a oferit cadou celor doi mafioți cîte-un avion de 45 milioane de dolari fiecare, banii numărîndu-i însuși revoluționarul proeminent din baia moskovită.

Să înțelegem că data viitoare salvatorul nației moldovenești, tot el unul din butoanele de la telecomanda lui Putin, ne va amenința cu o revoluție dintr-un WC?

–-Păi cu așa patrioți Filat și Plahotniuc au șansa de a ne conduce pînă-n mileniul 4,–a concluzionat grădinarul cu mătura-n mînă. Din fața guvernului.

–Pînă-n mileniul 4, cel puțin!!!, l-am completat eu și-am urcat pînă sus.

La Chiril.

 

 

Anunțuri