Azi, în incinta PropaGANDKoffe, a avut loc Congresul I al Partidului Popular European din Moldova.

Delegatul Streleț l-a propus președinte pe delegatul Filat, Filat–pe delegatul Victor Roșka, pe post de cumnat și deputat, și șef de firmă de mezeluri, și secretar general de PLDM, adică barsetka lui Filat de peste tot.

Roșka a refuzat și l-a propus pe Leancă.

Acesta a acceptat, fiind votat în unanimitate drept președinte de PPEM.

Primul care a urcat nechemat la tribună pentru a-l felicita pe Leancă a fost președintele Putin în persoană, care, fiind rugat de emirul Qatarului, a sosit să-l îmbrățișeze pe noul președinte de partid moldovenesc, asigurîndu-l de tot sprijinul său…de mujic velikorus!

Dodon s-a supărat și a părăsit sala.

După asta Leancă l-a propus președinte de onoare al PPEM-ului pe Filat.

Roșka a propus ca să fie pusă la vot alegerea lui Filat ca președinte de onoare al PPEM-ului, așa cum e Diakov la PDM, Rădvan la PSRM, Ostapciuk-la PCRM și Brega la PLM.

S-a votat unanim. Filat, spre surprinderea sa, a fost ales primul președinte de onoare al PPEM-ului.

Ultimul subiect de pe ordinea de zi  a fost: Poziționarea PPEM, ca și fracțiune parlamentară de mîine, solidarizarea acestuia cu PLDM-ul, al cărui președinte e Filat și cu PSL-ul, al cărui președinte va fi deputatul Roșka(vezi propoziția a II-a din prezentul text).

S-a votat în unanimitate ca „cele 3 partide să renunța la Putere, devenind VERITABILE partide de opoziție, iar lozinca lor comună în alegerile locale din 7 iunie să fie: „Moldova fără comuniști și fără Plahotniuc!”

Ilan Șor s-a supărat că n-a fost ales nici într-o funcție de conducere și a părăsit de urgență Moldova, zbughind-o la Istanbul.

Din PropaGANDKoffe,

pentru INTERPOL

minuNATA Morari, prietena lui Tkaciuk,  Baghirov și Voronin ot FSB

(În imagine–Președintele Putin, felicitîndu-l pe președintele Leancă. Președinte de PPEM. Deocamdată.)

Reclame