Stimate autoritati, în mod special – în atenţia PLDM,

 Intreprinderea “Drebozaci”S.R.L., cod fiscal 1003604001610, cu sediul in satul Drepcauti din raionul Briceni se adreseaza cu rugamintea de a intreprinde masuri de stopare a actiunilor ilegale intreprinse de Membrul PLDM Ghenadie Ioxa din satul Criva, r-l Briceni si notarul din or. Briceni Guzun Aleona, care nu demult si-au facut aparitia in satul Drepcauti raionul Briceni si destabilizeaza prin metode ilegale situatia economica din localitate, stopand dezvoltarea normala a activitatii de antreprenoriat a intreprinderii “Drebozaci”S.R.L. şi blocând lucrările de primavară.

Totodata, rugam motivat  implicarea în Refuzarea în acordarea creditului finantat de Republica Polonia oricarei persoane s-ar adresa , daca va demonstra ca a procurat sau a luat in arenda loturi de pamant din satul Drepcauti raionul Briceni prin intermediul Membrului PLDM Ioxa Ghenadii.

In fapt relatam:

Intre “Drebozaci”S.R.L. si “Sudzuker Moldova”SRL s-a incheiat un Contract de colaborare privind cresterea sfeclei de zahar pe loturile de pamant arendate de la locuitorii satului Drepcauti.

 “Sudzuker Moldova”SRL a investit surse diferite, inclusiv mijloace banesti, in scopul colaborarii intreprinderilor pentru a crea noi locuri de munca si pentru a achita oamenilor din sat plata pentru cresterea si cultivarea recoltei.

Intreprinderea “Drebozaci”S.R.L. a incheiat un sir de contracte de arenda a loturilor de pamant cu locuitorii satului Drepcauti pentru a cultiva sfecla de zahar, achitand regulat persoanelor plata pentru arenda.

Membrul PLDM Ioxa Ghenadii a aparut brusc in sat si a inceput sa “procure” loturile de pamant de la pensionari, mintindu-i ca el ii ajuta in asa fel. Vanzarea-cumpararea loturilor se efectueaza prin Procura generala. Membrul PLDM Ioxa Ghenadii achita oamenilor din sat anumite sume de bani 300 lei, 6000 lei,  alte sume,  spunand ca el procura cota valorica ramasa si uzata dupa privatizare in schimbul eliberarii unei Procuri pe numele lui.

Pensionarului i se explica ca lotul de pamant nu se vinde dar ramane in arenda la Ioxa Ghenadii. Contract de arendă însă nu se întocmeşte, dar Procura este generala cu dreptul de vanzare-cumparare a loturilor si absolut cu toate drepturile.

Astfel, prin inselaciune, Membrul PLDM  Ioxa Ghenadie ii deposedeaza pe pensionari de unica lor avere:  de lotul de pamant.

Ioxa Ghenadii este fondatorul a mai multe intreprinderi care sunt pline de datorii. Conform Deciziei Curtii de Apel Balti № 2i-231/15 din 05.01.2015  itreprinderea “Partas”SRL, cod fiscal 1004604003851, unde Ioxa Ghenadii este fondator si administrator, a fost declarata in proces de faliment, insolvabila.

Ioxa nu are bani sa achite creditorilor la firma sa “Partas”SRL, dar are bani sa procure loturi de pamant de la pensionarii din satul Drepcauti.

Oamenii isi pun intrebari: De unde are Membrul PLDM Ioxa asa bani, daca el are datorii in cuantum de 32 756 224 lei?          

A amagit un sir de creditori prin firma sa si acum se pregateste sa amageasca un sat întreg de persoane, majoritatea pensionari si bolnavi ?

Acum recent Membrul PLDM Ioxa Ghenadii  ne-a comunicat ca banii nu sunt ai lui si ca el actioneaza in numele altei persoane care detine o functie importanta in Guvernul RM si ca aceste cote de pământ se cumpara pentru a se castiga un credit acordat de Republica Polonia.

Pana in present sau intocmit 340 de Procuri generale pe numele Membrului PLDM Ioxa Ghenadii. Ulterior acest Ioxa va vinde toate cotele ce apartin acestor 340 de pensionari unui cetatean, care deja sa înteles cu persoanele care sunt responsabile de acordarea creditului din fondurile Republicii Polonia.

Pensionarii sunt mintiti, ei risca sa ramana fara unica lor sursa de existenta.

Procurile sunt intocmite de notarul Aliona Guzun, din orasul Briceni cu grave incalcari ale legislatiei:

Notarul n-a intocmit procurile in biroul sau, dar a trimis secretara sa care s-a deplasat în sat si umbla prin casele oamenilor cu automobilul lui Ioxa si strangea buletinele.

In Procura nu este indicat cine din parti este Mandant si cine este Mandatar, astfel omul de la tara este incurcat total, iar la sfarsitul textului se indica ca doar Mandatarul are dreptul sa anuleze aceasta procura informandu-se pe sine insusi despre acest fapt.

Procura este scrisa din partea proprietarului cotei de pamant, dar la finele procurii este scris ca procura este data din numele lui Ioxa (mandatarul):

«In cazul revocarii (anularii) prezentei procuri, eu mandatarul, ma oblig sa anunt in scris toate organele si institutiile interesate, inclusiv mandatarul, asumindu-mi intreaga responsabilitate in situatia in care voi omite acest lucru».

Astfel, notarul a dus in eroare mai mult de 340 de persoane, toti locuitori ai satului Drepcauti, majoritatea pensionari, bolnavi, “fara carte” si care acum risca sa ramana fara unica lor sursa de existenta.

Aceasta Procura este o capcana pentru oamenii din sat, care vor ramane fara pamant, daca Dvs. nu veti stopa actiunile ilegale ale Membrului PLDM Ioxa Ghenadii.

Conform legislatiei, actul juridic nu trebuie sa contina lacune de acest gen. Oamenii au mers la Briceni la notar să anuleze aceste procure, dar notarul a încuiat uşa şi n-a vrut să-i primească.

Acum Membrul PLDM Ioxa Ghenadie umblă prin satul Drepcăuţi cu dl Blânda Victor, inspector de poliţie, şi ameninţă oamenii.

Ne-am adresat catre Ministerul Justitiei, CNA si Procuratura sa oprească acţiunile ilegale ale Membrului PLDM Ioxa Ghenadie, să anuleze  aceste procuri ilegale, dar oragnele de stat n-au intreprins nimic. Acest fapt ne permite sa concluzionam, ca si organele de stat sunt in legatura cu acest individ – Ioxa Ghenadie.

Contractele de arenda a cotelor de pamant sunt  incheiate cu “Drebozaci”S.R.L. pe termen de 10 ani.

“Drebozaci”S.R.L.a respectat  legislatia si a inregistrat contractele de arenda la “Cadastru” or.Briceni.

“Drebozaci”SRL a respectat Legea cu privire la arenda № 198-ХV din 15 mai 2003, conform careia arendasul are dreptul preferential la procurarea lotului de pamant.

Notarul urma sa  informeze “Drebozaci”S.R.L.despre intentiile Membrului PLDM  Ioxa Ghenadii si sa solicite acordul“Drebozaci”S.R.L. de instrainare.

 

In baza celor expuse, solicitam implicarea Dvs. si:

 –       Intentarea unui proces penal cu stoparea actiunilor ilegale ale Membrului PLDM  Ioxa  Ghenadii si a notarului Guzun Aliona din Briceni.

–      Anularea Procurilor ilegale intocmite de notarul Guzun Aliona, din data intocmirii lor.

–      Refuzarea in acordarea creditului finantat de Republica Polonia oricarei persoane s-ar adresa , daca va demonstra ca a procurat loturi de pamant din satul Drepcauti raionul Briceni prin intermediul Membrului PLDM  Ioxa Ghenadii.

 

Cu respect,

 

Colaboratorii  “Drebozaci”S.R.L. Drepcăuţi, r-l Briceni

 

 Telefon de contact: 0 692 42144 – Rotaru Galina

 

Reclame