Acum cîteva zile regele pesticidelor moldave, Valerică Streleț, a declarat la un post de televiziune că bugetul statului dintre Prut și Nistru pentru un an întreg, furat pe timpul guvernării lui Leancă, ar putea fi restituit doar parțial.

Acum două zile, regele democraților moldavi, Marinică Lupu, a profețit: “Sunt absolut convins că banii furaţi de la Banca de Economii pot fi restituiţi. Tehnologiile moderne permit acest lucru. Este imposibil de ascuns tranzacţii cu sume atât de mari. Este clar că vor fi probleme cu numerarul, adică cu acei bani care au reuşit să-i scoată din conturi. Dar experţii susţin că aceste sume nu vor fi prea mari”.
Tot în acea emisiune Marinică Lupu  a mai recunoscut:” În furtul de la BEM sunt  implicaţi factori de decizie din guvern. Dimensiunile sumei furate arată că a fost imposibil de făcut acest lucru fără implicarea unor persoane suspuse din structurile guvernamentale”.

Scurt pe doi: Marinică ne dă de înțeles că CNA-ul și Procuratura Generală nu dorm, și că sunt cu ochii pe scenariștii, regizorii  și actorii din megaspectacolul “Jaful Secolului la moldoveni!”

Să înțelegem prin aceasta că Marinică în cel mai scurt timp ne va spune și numele marilor vinovați?

Să înțelegem că aceștia vor fi  și arestați pînă va înflori liliacul–floarea preferată a regelui democraților moldavi?

Și după ce statul va recupera miliardele furate de gangsterii din Guvern, Marinică Lupu va fi proclamat de popor drept Erou național?

Și acest eveniment epocal, transmis în direct de toate posturile de televiziune din stat, se va întîmpla în chiar preajma alegerilor prezidențiale din martie 2016?

Sau cu mult mai devreme, cu mult mai devreme, în următoarele trei luni???–mă întreb.

(video) Gestul lui Marian Lupu în Parlament. Ce mesaj a vrut să transmită?

 

 

Reclame