Un deputat al unui partid nici liberal și nici democrat cu adevărat, e de profesie Cioban, de vocaţie–şarlatan.

Soția sa, Irenne, deși oficial e tot divorțată de cioban, locuiește în tîrla acestuia cu 3 etaje din strada Rareș, 41. Madama cu pricina știe că păstorul-păcurarul-mocanul-ciobanul deputat își cunoaște oile mai abitir ca notele muzicale și tot nu-l cunoaște de tot!

Ciobanul, ajuns deputat pentru o plată de 500 000 lei achitaţi oficial partidului, în visul său mai e încă ministru în guvernele Sturza, Braghiș-1, Braghiș-2 și, desigur, Filat-III.

Coșmar, nu alta!

Tocmai de aceea scandalul public, în care a …căzut Boris Focșa, i-a retrezit mocanului dorința de-a refi ministru peste cultura oilor lui fericite că scăpaseră în sfîrșit de muzica lui GENIALĂ.

Ghiogarul, cum ia-ți zice Dvs, e un maestru fără artă, e un glorios fără muncă și e un om fără probe elementare în acest sens.

De 6 ani, prin minciuna ce-l caracterizează la modul pregnant, a lipsit de 5 500 euro un autor de versuri, care i-a suportat îngăimările muzicale și le-a-nveșmîntat în straie de verb, uitînd că ciobanii Moldovei, din ziua cînd ajung deputați, nu mai răspund la telefoanele nedeputaților/neminiștrilor pe linie de partid și, la comanda mai marilor, dau cu piciorul în oameni ca într-un sac de box, fără milă.

“Ministrul Culturii, zice el, ar trebui să fie un etalon, un exemplu. Dacă unui om simplu astfel de lucruri îi pot fi iertate, unui ministru—nu. Dacă Focșa nu poate fi ministru, să rămînă un om simplu! Da, cred că Focșa trebuie să-și dea demisia!”, ejaculează verbal într-un ziar nerușinarea crasă a ciobanului-deputat-ex-ministru, care nu știu de ce uită c-a lăsat un copil fără tratament medical necesar în iunie 2010, pe care tot el, cu Irenne, l-au botezat în 2006, cînd erau divorțați oficial, dar nu știau nici ei de aceasta.

Care uită, că în timpul cînd a fost ministru a privatizat cu sora sa, Ana, ex-președinte de partid, un combinat întreg al Actorilor, transformîndu-l în ocină personală…

Care uită, că în timpul cînd era ministru, s-a pricopsit cu un lot de pămînt GRATIS, acordat de Primarul de atunci, client de buzunar al lui Lucinski-Vodă, unde, pe banii nu știu CUI și-a înălțat ditamai tîrla din valea lui Rareș-Împărat.

Uită continuu, și divorțat fiind de mocăniță mănîncă, totuși, dintr-o farfurie, dorm într-un pat, răspund la un număr fix de telefon, și cîte și mai cîte, deși, conform buletinului de cioban e…nedivorțat de Irenne iarăși din clipa aderării acestuia la partidul nici liberal și nici democrat cu adevărat.

Născut la 6 aprilie 1957 în Edineț, e căsătorit la 7.05.1997 și divorțat de urgenţă la 23.01.2001, în ziua debarcării sale din postul de ministru și la venirea imediată a comuniștilor, ex-soția sa revine urgent la numele ei de fată, pe care-l purta încă pe cînd huzureau în apartamentul mai mult decît încăpător din str. Alba Iulia, 206, unde i-a suportat ciobanului stridențele pretins muzicale pînă-n 2001, iar din 16.07.2002 brusc, după înstrăinarea Combinatului de care vă scriam și înţolirea cu lotul oferit de serafimii tereștri, deşi era lepădată oficial de cioban, intră, totuşi, şi vieţuieşte în tîrla cu 3 etaje din Rareș, 41.

Ce bine e să fii ministru pe timpul lui Lucinski, Sturza, Braghiș-1, Braghiș-2…

Ce rentabil e să fii deputat pe timpul lui Filat-1, Filat-2…

Cioban să fii, noroc să ai, nu?

Acesta mi-e atît de drag, încît m-am săturat pînă-n originile extrateresre ale liderului său de partid să-i mai pronunț lipsa de nume și de renume, bineînțeles, mondiale.

…Bietul de el, s-a recăsătorit abia la 10 februarie 2007, și tot cu aceeași persoană, pre nume tainic Irenne…

Ajuns aici cu întristare mă-ntreb:”Oare acum, la aflarea tragicei vestiri că revin în forță comuniștii, or fi fiind din nou ciobanii pe-un timp fără timp divorțați?”

Şi partidul nici liberal, şi nici democrat, din care face parte nu s-o fi lehămetit să-l suporte printre parlamentarii săi, cu behăitu-i caracteristic cu tot?!

P.S. Filat iată că s-a săturat de Cioban și i-a dat un șut în fund. Și atît de mare a fost șutul că ciobanul s-a trezit direct în brațele lui Leancă.

Cel care l-a pupat pe gură și i-a zis, mieros, fără teamă: „De cînd te așteptam, Ciobanule drag! Hai să facem la noapte…Schimbarea!”

Anunțuri