Lumea demult vorbea că Filat e împuns  deseori pe la spate  ba de Tkaciuk, ba de Bodiu, ba de Voronin.

Lumea de-acum zice că Filat sîmbătă n-a mers deloc din întîmplare cu Valeriu Streleață în Israel.

A mers și cu Bănăruc, și cu Păduraru, și cu Agache drept martori.

L-a luat și pe Moskovici să cînte la bairamul organizat cu acest prilej epocal: cea de-a 3-a căsătorie a Primului dintre bandiți!

A dorit să fie mînă-n mînă și cu Voronin, și cu Taisia lui, pe post de nași.

Și cu mitropolitul Moskovei Vladimir, delegat în gubernia zisă R. Moldova ca să strîngă dijma și s-o transfere țarului Putin, într-un mod absolut cuviincios și pravoslavnic.

Vladica Vladimir și secretara lui, Vadim, la Ierusalim i-au binecuvîntat pe cei doi grav îndrăgostiți de același ideal: Comunismul liberal-democrat din Moldova!

După care cununie verde-nroșită  Voronin, albastru ca o cicoare, de atîta extaz, își pierdu pe loc darul vorbirii și n-a mai găsit pentru cei doi decît un singur cuvînt, luat cu împrumut de la Taisia Mihailovna: „Aминъ!*”

 

 

P.S. Mă uit atent la fotografie și înțeleg că Filat iar complotează contra lui Plahotniuc. Ca-n mai 2013, cînd era sugur că împreună cu PCRM-ul demolează PD-ul, PL-ul și tot ce mai mișca pe atunci în politica moldovenească. Era sigur și pînă la urmă din șaua calului s-a trezit sub cal. În imagine Președinția e reprezentată la Ierusalim de Păduraru, secretarul general al instituției. PLDM–de Filat, Streleț și Agache, PCRM-de Voronin și Moskovici, Femeile–de Taisia Mihailovna, Guvernul–de Bănăruc, Popimea–de Vladimir și Keibaș, dar PD-ul, ca partid de guvernămînt, de ce lipsește cu totul?

Înțeleg că președintele Lupu are un motiv serios  să nu fie prezent: i-a plecat maica la Domnul. Dar Plahotniuc de ce nu este în poză? O fi anticreștin? N-o fi ortodox? O fi răcit? Dar Diakov? Dar Sîrbu? Să înțelegem că Filat, la braț cu Voronin, pune la cale excluderea PD-ului de la Putere și crearea coaliției PLDM-PCRM-PSRM?

Din cauza că CNA-ul e pe cale să-i aresteze lui Filat toți necurații din partid?

*-Amin!(rus.)

Reclame