Robi au fost moldovenii, de la 1812 încoace, cu o excepție de cîțiva ani, și mai sunt.

Au fost conduși de toți satrapii bolșevici pînă la 1991, iar de atunci exponenții KGB-ului sovietic și toți criminalii i-au înrobit într-atît încît din plaiul înfloritor al fostei U.R.S.S., Republica Moldova a devenit cel mai sărac stat al Europei, iar din 27 noiembrie 2014 e cel mai iobag stat și din lume.

Din acea zi moldovenii nu mai sunt confundați nici cu cei din Republica Autonomă Rusă Mordovenească, nici cu locuitorii Insulelor Maldive.

Din 27 noiembrie moldovenii sunt unici în univers!

Sunt peste 5 luni de la demararea Jafului mileniului la moldoveni.

Și nici o mișcare.

Și nici un semnal că vocea robilor e auzită. Și respectată.
Iar robii moldoveni vor numai să le dea în cap unora dintre bandiți cu Raportul Kroll.
Vrea prea mult iobăgimea, dlor Chiril Gaburici, Nicolae Timofti și Andrian Candu?

Remarcăm faptul că moldovenii sunt pe locul II în lume în Topul MegaJafurilor Financiare.

Pe primul loc e Irak-ul, de pe timpul lui Saddam Hussein, care cu cîteva zile înainte de-a fi prins de americani a ordonat ca toți banii din țară să fie transferați pe un cont privat din străinătate. Banii au ajuns acolo, dar în cîteva zile, după capturarea dictatorului, au fost restituiți statului.

Fără intervenția companiei americane KROLL.

La moldoveni miliardele de dolari nici nu sunt măcar căutate, iar robii de moldoveni sunt tot duși cu roaba minciunii de stat, încît nici nu au acces la Raportul KROLL, pentru care tot din bugetul robilor s-au plătit 200 000 de dolari!(300 000 de euro, conform unor ziariști).

Frumos gest, nu?

Oscilarea stăpînilor de robi, aleși parcă pe cale democratică, totuși, nu duce decît la revolta robilor, LIBERI parcă, din cel mai sărac și nedreptățit stat de pe glob.

Ori că guvernanții trăiesc în alte lumi și nu văd ceea ce văd robii lor, că de simțit nici nu face să vorbim, ori că guvernanții sunt complici sau chiar scenariști-regizori-actori ai propriului lor spectacol numit: Jaful mileniului la moldoveni.

Altfel cum să explici lipsa de acțiune practică a TUTUROR instituțiilor statului la crima crimelor economice și sociale a R. Moldova?

În cazul cînd parcursul european e ca și îngropat de ministrul de externe Gherman în favoarea ralierii Moldovei la Paradele velikoruse ale dictatorului Putin, iar robii sunt condamnați să moară, nefiind în stare a plăti nici facturile pentru electricitate și căldura din calorifere, conducătorii acestora se fac că ninge atunci cînd plouă și sunt convinși că Minciuna de stat e tot ce ar putea ține de foame și sete, și chiar de Ideal, la moldoveni.

Ceea ce uită conducătorii de robi e că, din vreme în vreme, în lume se mai produc și crize sociale cînd cei de sus NU mai pot să conducă pe nou, iar cei de jos, din roabă, NU mai vor să trăiască pe vechi.

Iată atunci, din acest scurtcircuit, se și întîmplă unde și unde cîte o revoluție.

Numai că noii stăpîni de robi moldoveni, chiar dacă poartă alte nume, au, pînă la urmă, aceeași mamă ce-i plodește la nesfîrșit: KGB!

P.S. La mitingul de azi am auzit o femeie-nrobită de mizerie și necaz. Aceasta, la un moment dat, a chemat ca toți străpînii de robi să fie aruncați în fîntînă.

Părerea mea e că este incorectă ideea.

Nici creștinește nu e, și nici drept. Apa e izvorul Vieții și nu merită a fi spurcată de nimic, dar aceasta nu înseamnă nici că aș fi de acord cu propunerea lui Costel(vorba lui Durbală) Cheianu de a ne mînca propriii stăpîni.

Doamne, Ferește-ne de asemenea tradiții tribale în mileniul III!

P.P.S. Dacă omul protestatar din Basarabia seamănă cu Costandachi atunci e belea pe capul tuturor! Acest om dorea să mă acționeze în judecată acum un an pentru că nu-l iubeam pe idolul lui: Vlad Filat, pe care nu-l critică nici azi în Ziarul Național! Să însemne că și PLDM-ul a fost implicat, ușor camuflat, în acest protest?

P.P.P.S. Mă telefonează un om de departe și-mi spune că impresia lui după ce-a privit live Marea Adunare Națională de azi e că doi criminali condamnați și fugari prin Europa(verii Țopa)+Ghimpu+Dodon+Usatîi au protestat contra altor criminali de la Putere.

Cu ajutorul robilor, bineînțeles.

Dacă a ajuns Angela lui Roșka să organizeze un miting de protest contra criminalilor atunci e grav. De ce s-au prezentat însă și PL-iștii, și PSRM-iștii, și cei de la Nasa Partia într-un cor? Plus Antimafia? Lipsesc, nu se știe de ce, doar comuniștii. Sau nu lipsesc?  MoȚopii+ PL+PSRM+Nasa Partia+PPCD(unele vreascuri) au profitat de Jaful mileniului, pe care nu-l elucidează guvernarea și aici e marea gafă a Puterii.

Un lucru, totuși, e cert: Guvernanții riscă să se sufoce în scurt timp dacă nu găsesc banii urgent și nu arestează câțiva gangsteri +publicarea Raportului Kroll e iminentă!

În caz contrar criminalii din conducerea statului vor avea alte nume, dar mama lor va fi tot: KGB!

Doamne, refă-ne Liberi, așa precum ne-ai creat! Să nu mai fim robi ai Diavolimii politice de orice culoare, să nu mai fim carne de tun pentru alți criminali odioși de aici și de pe aiurea!

 

Reclame