Primesc azi o scrisoare, de la Igor Tuleanțev, președintele Ligii tineretului rus din R. Moldova,  persoană care la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014  a figurat pe locul 7 din lista lui  Renato Usatîi.

Scrisoarea  reprezintă, de fapt, un comunicat de presă al Ligii, prin care omul Moskovei Tuleanțev declară că Liga sa va susține Festivalul homosexualilor și lesbienelor din 13-17 mai 2015, mai ales Marșul din 17 mai curent.

Vă amintim că apropiatul lui Renato Usatîi în ultimii ani a organizat mai multe acțiuni antistatale, dar n-a fost sancționat prin nimic de SIS, MAI și Procuratură.

A cerut ca limba rusă să fie decretată drept limbă de stat în R. Moldova.

L-a susținut pe Rogozin și pe Formuzal în acțiunile acestora separatiste.

I-a susținut pe separatiștii din Ukraina, fiind bătut, frățește, pe umeri de Jirinovski.

Iată ce mai scrie ziarul „Național” despre nr. 7 din lista de candidați în deputați ai eroului Renato Usatîi: „În 2011, în preajma Marșului Unirii din Bălți, Igor Tuleanțev a anunțat că Liga Tineretului Rus va asigura transportarea gratuită a tuturor doritorilor din Chișinău pentru a curma această manifestație unionistă.

Amintim că Marșul Unirii de la Bălți s-a încheiat cu violențe. Mai mulți unioniști au fost împroșcați cu pietre, iar o jurnalistă a fost rănită.

În 2012, la inițiativa lui Tuleanțev, pe fațada mai multor clădiri din Chișinău au fost amplasate bannere în susținerea lui Vladimir Putin, candidat la funcția de președinte al Federației Ruse.

Pentru „meritele deosebite” aduse în consolidarea prieteniei și colaborării dintre Rusia și R. Moldova, Tuleanțev a fost decorat de Federația Rusă cu Ordinul „Lomonosov”.

Igor Tuleanțev mai este cunoscut și pentru declarațiile sale antieuropene. El a participat, de rând cu Mihail Garbuz și guvernatorul Găgăuziei Mihail Formuzal, la mai multe întâlniri secrete cu episcopul de Bălți și Fălești Marchel. Amintim că aceste întâlniri au atras atât atenția SIS-ului, cât și a Procuraturii Generale.(și atît-n.n.)

Igor Tuleanțev are o colaborare strânsă cu Partidul „Patrioții Moldovei” al lui Mihail Garbuz.(dar și mai strînsă cu Partidul lui Usatîi–n.n.)

Acesta a fost surprins la mai multe acțiuni ale formațiunii, dar și în compania unuia dintre membrii partidului, Oleg Bețian, pe care Ziarul NAȚIONAL l-a identificat ca fiind vicepreședintele unei organizații de lupte conduse de un fost reprezentant al lumii criminale. Membrii organizației au fost surprinși la mai multe proteste organizate de „Patrioții Moldovei”, la care a participat și Tuleanțev.”

Vă place de el și de Usatîi?

Susțineți și voi Festivalul Sodomei și Gomorei, pe care-l adoră Usatîi prin oamenii lui?

Poftiți scrisoarea de adeziune a Ligii tineretului rus la Marșul  homosexualilor și lesbienelor din R. Moldova  din 17 mai 2015:

  «ЛИГА РУССКОЙ МОЛОДЕЖИ РЕСПУБЛИКИ МОЛДОВА»


ПРЕСС-РЕЛИЗ


Исходя  из  уставных  целей  и  принципов  деятельности  «Лиги  Русской  Молодежи Республики  Молдова»  по  защите  прав  молодежи  Молдавии,  гарантированных Конституцией,  от  имени  нашей  организации  выражаем  нашу  горячую  поддержку гражданам,  активно  участвующим  и  симпатизирующим  проведению  фестиваля сообщества ЛГТБ в Молдове «Радуга над Днестром», который пройдет в период 13-17 мая 2015.
Виду  необходимости  создания  общего  фронта  по  противодействию  проявлениям фашизма  и   неонацизма  в  республике,  Лига  Русской  Молодежи  заявляет  о  своей солидарности с участниками марша мира ЛГТБ, запланированного на 17 мая.
В  этой  связи  обращается  к  другим  организациям  с  призывом  принять  участие  в мирном шествии ЛГТБ, чтобы дружно продемонстрировать нашу приверженность миру, демократии  и  гарантированности  равных  прав  для  всех  представителей  общества независимо  от  этнической,  расовой,  половой,  религиозной  и  сексуальной принадлежности. Мы  считаем,  что  никто  не  должен  быть  дискриминирован  на  основе  его сексуальной ориентации или половой идентичности.
«Радуга  над  Днестром»  является  ярким  событием  в  жизни  нашего  общества,
придающим  особый  импульс  деятельности  по  защите  прав  человека  и  толерантности, праздником освобождения от ненужных стереотипов, обусловленных различиями между людьми, а также публичным отречением от гомофобии.
В  том  числе,  данное  шествие  демонстрирует  тысячам  гомосексуалистов  и
лесбиянок по всей стране, что они не одиноки.
В  этой  связи,  Лига  русской  молодежи  делегирует  несколько  своих  членов  для
участия в марше, а также предпримет необходимые меры по защите его участников от провокаций со стороны агрессивно настроенных лиц.
Лига с Вами!!!
Совет Лиги Русской Молодежи
ЗАРУ Андрей
КУЗНЕЦОВА Татьяна
ХАРАБАДЖИУ Елена
ХОЖМИКЬ Вячеслав

P.S. Din cîte spune lumea, Usatîi, Petkov și Dodon vor participa la Marș.

Dar Zinaida Greceannîi?

Va fi???

Reclame