Năduf politic peste românii dintre Nistru și Prut.

Kremlinul i-a prelungit misiunea lui Uri, adică Usatîi, în R. Moldova.

Rusia speră, prin Renato Usatii Partidul Nostru si Igor Dodon, să reînființeze gubernia rusească: Bessarabia cu centrul la Bălți. Ori la… Kișiniov!

Ilan Shor și-a amintit și de existența mea și notează: Кто такой Траян Василкэу? И почему он столько обо мне пишет?(Cine mai este și Traian Vasilcău? Și de ce scrie atîta despre mine?)

Groparul miliardelor statului n-are de unde să știe că despre om trebuie să se scrie continuu, ca să nu fie uitat. Dacă e om…

Rusia speră, prin Ilan Shor, să reactualizeze lozinca din timpul URSS-ului: „Orgheev–gorod ăvreev”(Orhei–orașul evreilor).

Consilierul municipal cică liberal Topală, după ce-a acționat în judecată Primăria liberală Chișinău și a deposedat-o de numai 10 milioane de lei, a mai înhățat niște hectare de lîngă Circ, iar acum, la sfîrșitul mandatului său, a mai dezbrăcat-o de-un alt lot de pămînt.

–Nu e al meu! E al soției mele!–strigă Actorul fără diplomă de studii în domeniu, iar spectatorii îl aplaudă cu sîrg. Ore în șir!

La așa popor–așa topali.

Rusia speră, prin Zinaida Greceannîi, să readucă Siberia în Chișinău, așa precum a readus recent Habarovsk-ul la Komrat, iar de peste 2 decenii menține Sahalin-ul la Tighina lui Ștefan cel Mare.

Poporului plin de topali însă îi este în cot de aceasta. El se iubește pe sine. Se adoră la culme. Poporul i-a votat pe cei care seamănă leit cu el.

–- Apăi să ceară de la cei ce au votat. Pe mine nu m-a votat nimeni, nici nu am pretins să fiu ales–mărturisește cetățeanul grăbit Gabri Călin, în trecerea lui accelerată prin univers.

E mare năduf peste tot. Poporul votează cu reprezentanții multicolori ai lui Necuratu’, dar vrea să-și ducă traiul numai  în Rai.

Și cînd îmi amintesc de cîte ori i-am spus poporului să se ducă la Vlad Criminalovici Gonța, în Buncăr!

De-acolo să-și aburce Raiul ce i se cuvine în spate.

Și să și-l ducă acasă ori în cele 3 bănci ale lui Shor!

Reclame