Filat nu se poate astîmpăra după alegerile parlamentare trecute, cînd i-a reușit, prin Cecan și Recean, să excludă partidul lui Renato Usatîi din campania electorală.

Azi, după ce i-a fost prezentat ultimul sondaj sociologic comandat, Filat a dat ordin lui Balan și Cecan să invoce motive peste motive ca să anuleze pe ultima sută de metri participarea lui Dodon și Ghimpu la alegerile de duminică, 14 iunie 2015.

Dacă vă amintiți, acum 10 zile PSRM-ul a fost supus unor controale drastice din partea Inspectoratului Fiscal. La comanda directă a lui Filat.

Acum 2 zile ofițeri cu cagule pe cap au dat busna în Primăria Chișinău, de unde au plecat cu un ZIL de acte care ar fi suficiente pentru încropirea a 720 de dosare penale contra PL-ului.

Asta s-a întîmplat după declarația lui Ghimpu în care acesta a jurat că PL-ul nu va face niciodată Alianță cu bandiții pînă cînd aceștia nu vor restitui  miliardul de dolari furat și nu vor accepta un procuror general european neafiliat politic.

În aceeași oră, în cabinetul său de la sediul PLDM-ului, Filat, pe un ton absolut disperat, a ordonat lui Cecan de la CEC și lui Balan din MAI să invoce tot ce vor numai ca cele 2 partide „să  zboare din campania electorală cu muci cu tot”(citat închis).

La moment numai Plahotniuc îl mai poate opri pe Filat să nu căpieze de tot și să nu calce a doua oară pe aceeași greblă, din noiembrie 2014.

Surse sigure apropiate lui Filat ne-au comunicat că la această oră la sediul PLDM-ului se redactează de zor textele de hotărîri ale MAI-ului și CEC-ului cu argumentările de rigoare privind excluderea celor 2 partide din campanie.

Să sperăm că membrii CEC-ului care nu sunt dependenți de Filat nu vor vota, precum au făcut-o în 2014, pentru a-i face hatîrul lui Vladimir Vasilevici.

Plahotniuc, fiind solicitat să se expună asupra acestei noi tentative de derapaj democratic moldovenesc, n-a răspuns la nici unul dintre cele 7 aparate de telefon.

 

Anunțuri