După marea Victorie de ieri a Rusiei, repurtată în plin centrul Chișinăului, dar și la Orhei, țarul Putin i-a sugerat patriarhului Kirill că n-ar fi rău deloc să mediteze la faptul cum ar putea să mulțumească emisarilor săi din gubernia Bessarabia pentru concertele  de pomină organizate cu doar două zile înaintea noii eliberări a poporului moldovenesc de sub jugul burghezo-moșieresc al europenilor.

Patriarhul Kirill n-a închis un ochi toată noaptea.

Și dis-de-dimineață i-a scris Mitropolitului Vladimir din Кишинев următoarele:

Dragul meu Vovan, este un pricaz de la președinte. Trebuie de-i canonizat urgent pe marii luptători pentru încreștinarea moldovenilor. Pe Dodon, Șhor și Usatîi. De construcția a 3 lăcașuri sfinte  cu hramul lor să nu-ți faci probleme. Sfîntul Mare Mucenic Shor s-a oferit, din miliardul șterpelit în noiembrie 2014, să-și ctitorească el sieși o mănăstire. Sfîntul Mare Mucenic Dodon își va înălța o ditamai catedrală din creditele neperformante pe care și le-a acordat pînă în 2009, de la BEM. Iar Sfîntul Mare Mucenic Usatîi din banii cică împrumutați de la Gorbunțov își va zidi cea mai înaltă biserică din lume, cu 1812 etaje, care să simbolizeze anul alipirii Bessarabiei noastre pravoslavnice  la Patria-Mamă–Sfînta Rusie. Te acuprind cu foc. Numai al tău, în veci, Kiriușa.

Peste doar 2 zile, adică Duminică, precum ne-a confirmat chelarul Mitropolitului, Vidma Keibaș, va și avea loc ceremonia de canonizare a celor trei Sfinți Mari Mucenici, aprigi luptători contra păgînilor europeni.

Evenimentul tridimensional va fi organizat de la ora 8 pînă la 21:00.

În fața cabinelor de vot din Chișinău și din întreaga Moldovă.

AMIN?

 

 

Reclame