Îl admir de mai mulţi ani pe domnul Vladimir Filat.

Încă elev fiind, de pe băncile şcolii din satul natal, am intuit că salvarea din criza politică, socială, culturală şi economică a Republicii Moldova ca stat independent, liber, suveran şi democratic va veni de la acest om, fruntaş al vieţii publice, care e foarte activ, calitate înalt apreciată de tov. Vladimir Voronin, ce, sincer fiind, ştie să laude rar şi pe mai puţini.

Pe timpul îndelungatei sale domnii, preşedintele Voronin l-a elogiat doar pe Tarlev, Lupu, Dodon, Greceanîi şi Roşca, iar după ce n-a mai fost preşedinte, pe umăr l-a bătut doar pe Filat.

Şi idolul meu Filat, şi domnul Iurie Roşca, spre deosebire de ceilalţi politicieni enumeraţi, au o calitate exemplară: ei pentru nimic în lume nu pot trăda.

De aceea domnul Roşca a şi fost felicitat de domnii Filat şi Dodon cu prilejul celor 50 de ani de slujire cu devotament Patriei noastre—Republica Liberal-Democrată Moldova.

Tustrei sunt ca nişte fraţi, iar poporul apreciază în mod deosebit acest lucru.

Sunt mai mult decît ferm convins că noi, moldovenii.md, de la origini şi pînă azi, n-am avut un conducător mai bun, mai lucid, mai pragmatic şi mai tolerant ca domnul Filat.

Alt lider politic în locul lui de mult acţiona în judecată toţi ziariştii, analiştii şi bloggerii din R. Moldova, care se vede că nu au altceva de făcut decît să lovească zilnic în domnul Filat, cel ce reprezintă pe deplin prea chinuitul popor moldovenesc, şi lovindu-se necruţător în domnul Filat, volens-nolens, se loveşte, fără pic de ruşine, şi în popor.

Iar poporul, spre deosebire de domnul Filat, tocmai asta nu va tolera la nesfîrşit!

P.S. Am scris acest material. L-am citit. L-am recitit. Mi-am tras o palmă la conştiinţă şi am zis: ” Doamne, ce lesne e să devii cameleon la români!”

 

Reclame