Merg zilnic parlamentarii, inclusiv cei din PSRM, la Palatul Republicii și nu văd coliba în care protestează contra Puterii un om.

Căruia i s-a furat totul, în afară de inimă.

Căruia nimeni nu-i face dreptate cu anii.

Merg zilnic prin fața lui liberalii, al cărui sediu e la cîțiva pași de coliba invalidului de război. Război pentru apărarea independenței și integrității R. Moldova. Din 1992.

Merge zilnic pe acolo ex-președintele Ghimpu, care își are unul din apartamentele sale alături, trece de zeci de ori pe zi prin fața lui Tudor Pînzari ex-prim-ministrul Filat, al cărui sediu e chiar în fața colibei de lemn a familiei unui invalid de război declarat de Rusia contra Moldovei.

Nici Ghimpu, nici Filat nu-l văd însă pe Tudor.

Culmea ipocriziei e că zboară cu mașina zilnic prin fața lui Tudor  actualul președinte al R. Moldova, Nicolae Timofti, reședința căruia e la numai 20 de metri de colibă.

Are și dînsul doi ochi, dar nu vede.

Și dacă nici socialiștii,  nici liberalii, nici liberal-democrații, nici democrații, nici comuniștii, nici grupul Leancă nu-l văd pe invalidul de război Tudor Pînzari și familia sa, care din 2010 nu mai are unde trăi decît într-o improvizată colibă de lemn atunci cum toți aceștia să mai poată vedea mizeria în care se scufundă întreaga republică?

Cu această ocazie fac un apel către Zinaida Greceanîi, care pe timpul cît a fost prim-ministru comunist a dăruit apartamente multor artiști care au cîntat pentru PCRM și Voronin în campaniile electorale: Doamnă Greceanîi, poate faceți o vizită pînă la coliba lui Tudor Pînzari și găsiți, împreună cu Igor Dodon și cu Putin, o SOLUȚIE pentru un om. Că despre o SOLUȚIE pentru 700 000 de oameni e cam greu să vă credem.

Tot cu această ocazie mă adresez și lui Dorin Chirtoacă, cel care a oferit și el multe loturi de pămînt și apartamente în cei 8 ani de domnie în divanul municipal, ba unor secretare, ba unor artiști, ba unor scriitori, ba unor familii cu probleme, cheile fiind înmînate și la serbările de Crăciun organizate de Lorena Bogza-Nastas și Pro TV: Domnule Chirtoacă, poate bateți la ușa colibei din fața Palatului Republicii și a PLDM-ului, poate îl întrebați pe Tudor Pînzari cum a putut scăpa viu din cele 6 ierni cumplite pe care le-a întîlnit și suferit în chiar centrul Chișinăului, condus de Dvs?

Poate îl mai întrebați cum suportă, vreme de 6 ani, căldurile insuportabile ale primăverii și verii fără sistem de apă și canalizare, la care nu e conectată coliba…

Ajutați-l odată și pe invalidul de război Tudor Pînzari, și-n acest mod mă veți ajuta și pe mine să cred că Schimbarea pînă la capăt nu e doar un slogan de doi bani.

Ajutați un om, care a luptat la Nistru pentru ca voi să puteți azi candida, în mod liber, la postul de primar general al municipiului Chișinău, în care un invalid de război nu are casă!

Oare nu vă este rușine că în mileniul trei un biet om, cu inimă de erou în el, mai trăiește-n colibă, iar voi treceți indiferenți pe lîngă el și n-aveți ochi să-i vedeți sacrificiul?

Tudor Pînzari și-a sacrificat sănătatea pentru mofturile a doi președinți.

De ce îi sacrificați, cu o plăcere sadică, de neimaginat, și anii ce i-au mai rămas de la Domnul?

Votul meu și-al familiei mele, de duminică, depinde strict de faptul cine dintre cei doi candidați la postul de pîrcălab al Chișinăului va hotărî problema lui Tudor Pînzari.

Tare mă tem însă că și Zinaida Greceanîi, și Dorin Chirtoacă vor tăcea, și vor sări în ajutorul invalidului de război, care trăiește dintr-o pensie de doar 500 de lei, ori Vlad Plahotniuc cu Fundația pentru dezvoltarea R. Moldova „Edelweiss”, ori Renato Usatîi, cu Fundația-i în curs de înregistrare.

Pînă în ziua alegerilor  au mai rămas 4 zile!

Ce ziceți, dle Filat?

Treceți drumul, la Tudor Pînzari?

La invalidul care e de acord să se ducă în orice sat, numai să i se dea un acoperiș de-asupra capului său.

 

Reclame