O zicală din popor glăsuie: „Bate șaua să priceapă măgarul”.

Filat se crede căruțaș notoriu, iar cînd e plecat prin Elveția, să care miliardele dispărute din băncile R. Moldova, atunci alți căruțași de serviciu  îi bat șeile din dotare.
Mai corect ar fi: bat apa-n piuă.
Ultima mare invenție a  stăpînului lor, Filat, e ca să pregătească terenul revenirii banditului de la Lăpușna în fruntea guvernului.
SIS și făcut!
Imediat a fost găsit Ion Sturza, care a și fost de urgență teleportat în emisiunea „InterPol” a Natei Morari de la Televiziunea lui Filat-Lucinski-GazProm.
Acolo, ideea lui Filat a fost buciumată de ex-prim-ministrul de numai 8 luni(născut precoce sau nenăscut!): Filat-speaker, Plahotniuc–prim-ministru sau invers.
–Bravo, Sturzule!-i-a scris printr-un sms Filat. Ai dat și-n mine, pentru prostime, dar ideea a fost lansată, ca o rachetă, deasupra Ucrainei.
A doua zi, la altă  emisiune a Natei, dar de la aceeași televiziune, avocatul Midrigan și analistul unilingv Andrievski au repetat aceeași frază: Filat-prim-ministru, Plahotniuc-speaker sau invers.
SIS și făcut!
Aseară, de-acum ex-ambasadorul R. Moldova la ruși, Țăranu, a repetat, ca un al patrulea papagal, același lucru, doar că omițîndu-l din listă, cu de la Filat putere, pe Plahotniuc.
În viziunea vizuinară a lui Țăranu, Candu trebuie demis, iar în locul lui urmează să fie reîntronat speaker Marian Lupu, un ex-speaker.
Filat, la rîndul său, trebuie imediat reîntronat în fruntea Guvernului, de unde a și fost alungat în mai 2013, de către Parlament și Curtea Constituțională.
SIS și făcut!
Să înțelegem că Filat, în loc să fie tras demult în țeapă de CNA, Procuratură și Tribunal, ne crede pe toți măgari și-și bate șeile pre nume Sturza, Midrigan, Andrievski și Țăranu ca să pricepem  și noi, cele cîteva milioane de măgari moldoveni trudind pe plantațiile de robi ale lui?
 
Reclame