Scriam ieri că Filat e în fața gropii.

La un pas de neant.

Numai mila lui Plahotniuc putea să-i mai amîne, nu și să-i anuleze, Căderea.

Într-un stat cu destin sinucigaș, unde zilnic se aruncă de la etaj în brațele Morții mai mulți cetățeni decît se nasc, iată că Prim-Mafiotul Filat  va fi din nou Prim-Ministru.

Chiar dacă acesta va purta un alt nume și prenume.

Va fi votat de o Alianță pe muchie de cuțit, formată din doar 52 de deputați.

Filat și  Ghimpu sperînd să-i convingă și pe cei 3 deputați din Grupul Leancă să fie buni și să voteze guvernul, oferindu-le în schimb un șut drept în turul Europei la ciclism.

Ce va fi–va fi.

Acum însă  Filat  triumfă.
E viu,  liber, nedisperat  și pe cal.
Filat și partidul său, cît n-ar părea de straniu, au fost resuscitați tocmai de Plahotniuc și de Ghimpu.
Lumea zice că Plahotniuc  n-a avut suficient curaj… Și lui Al Capone de Grozești(licența îmi aparține!) i s-a făcut, pînă la urmă, milă de Filat.  Nici Lupu cică n-a demonstrat destulă viclenie, iar Ghimpu a jucat mînă în mînă cu călăul lui, Filat. Cel care i-a zmuls în mai 2013 tocmai  7 deputați din 12. Și a exclus PL-ul de la guvernare.
Deloc întîmplător, pentru acest joc în comun Filat  l-a tot lăudat pe Ghimpu în ultima lună exact cît l-a și terfelit din 2009 pînă în iunie 2015.
Acum însă, repet: Vlad Filat, datorită lui Ghimpu și Plahotniuc,  jubilează.
Filat care nu spera, nici în vis, ca PD-ul și PL-ul să-i dăruiască atîtea fotolii.
Burdușite cu noi miliarde.
Astfel Filat a prins la puteri și vrea ca  prima decizie a noului său prim-ministru să fie eliberarea  necondiționată din detenție a tuturor rudelor lui, dar și eliberarea imediată din post a lui Chetraru și Gurin. Plus arestarea și întemnițarea lui Plahotniuc în aceeași zi!
Ghimpu i-a promis să se gîndească foarte serios la aceste trei  propuneri.
Ca și Voronin. Ca și Dodon.
Se pare că Ghimpu, în timpul negocierilor,  a schimbat ideea unui procuror european pe Ministerul Transporturilor, iar transparența negocierilor–pe Ministerul Educației.
Pe ce a schimbat însă Ghimpu ideea că nu va face nici o Alianță cu bandiții, pînă ce aceștia nu vor restitui poporului miliardul de dolari făcut dispărut din Banca de Economii?
Iată despre aceasta Omul de Colonița promite să ne spună numai după ce dă foc Parl(i)amentului.
De care molimă nu se  poate lepăda nicidecum.
Precum nu se poate lepăda nici de Satana de la guvernare!
 
Anunțuri