Zilele  trecute citisem despre miezul unei tragedii care ne locuiește.

Corect am spus: nu noi o locuim, ea ne locuiește.

O tragedie!

În 1992 populația Republicii Moldova  era de 4 milioane 500 mii de locuitori.

Datorită capitulării în războiul ruso-moldav, la Tighina și peste Nistru au rămas circa 600 mii de locuitori.

Datorită sărăciei și NeUnirii continue, din semiMoldova au plecat în România, Italia, Spania, Grecia, Franța, SUA, Canada și alte țări circa 1milion-1 milion 500 mii de locuitori.

În doar 23 de ani au rămas în afara acestui stat 2 milioane 100 mii de români.

Dacă sărăcia și mizeria nu vor fi stopate, ritmul exodului masiv al forței de muncă din republică va crește considerabil. Actualmente 1 din 3 oameni vor să părăsească pentru totdeauna această poveste de succes a Europei, ca să-l cităm pe ex-prim-ministrul de oribilă faimă Vladimir Filat.

Astfel  Organizația Națiunilor Unite  prognozează că populația Republicii Moldova pînă în 2050 va fi sub două milioane de locuitori, 1 milion dintre care vor fi în Chișinău.

Bănuim că în acest calcul optimist, totuși, al celor de la New York  s-a inclus și populația ca și pierdută din regiunea transnistreană, de  circa 600 mii de locuitori.

Trebuie să  spunem că, în cazul păstrării ritmului actual  al depopulării, populația Republicii Moldova  în 2050(peste 35 de ani) nu va constitui nici pe aproape  2 milioane de locuitori, precum proorocesc  statisticienii de la ONU,  ci 0(zero) locuitori.

Și acest lucru se va întîmpla puțin mai devreme: în următorii 30 de ani.

Adică pînă în 2045!

Maximum!

Asta dacă nu se va lăți populația rusolingvă din enclava kremlinoidă cu capitala la Tiraspol și cea găgăuză cu capitala la Komrat peste semiMoldova de azi.

Sau moscalii și  haholii din Odesa și din toată Ukraina.

Și dacă nu se va reuni Republica Moldova cu Țara.

Și cu cît mai repede–cu atît mai bine, chiar dacă rușii, nemții, englezii, italienii, francezii, ungurii, ucrainenii și americanii nu vor fi de acord cu aceasta.

Tot mai multe voci spun că din cauza  cifrelor dezastruoase  Biroul Național de Statistică nici pînă azi nu a făcut public Recensămîntul din 2014.

Reamintim doar un fapt și anume, că în teritoriul dintre Prut și Nistru tot mai multe grădinițe și școli se închid în fiecare an, sunt sate unde nu există nici măcar 40-50 de copii de vîrstă școlară și preșcolară, sunt tot mai multe sate care pînă în 1991 aveau mii de locuitori, iar acum numără doar 100-150 de suflete. Sunt sate, și deloc puține, unde nu mai trăiește de mult nici un om.

Sunt și destule sate care mai numără 2 locuitori în etate.

Așa precum e și cazul satului Vîsoca din raionul Soroca.

Dar asemenea exemple sunt de găsit cu duiumul de la Naslavcea pînă la Giurgiulești.

În ultimii 3 ani, exodul celor din orașe și sate  în străinătate  parcă se mai stăvilise, fiindcă cei cu bagajele pregătite voiau să creadă că partida europeană nu va fi ca cea comunistă, dar din 2015, profund dezamăgiți,  toți vînd ce mai au și evadează pe-un cap din semiMoldova.

Adevăr care nu poate să nu pună pe jar fundurile troicii guvernatoare, care luni vrea cu Moskova, marți cu Bruxelles-ul, iar miercuri–cu toți împreună.

Și nici în vise cu propria lor Țară istorică!

Nu credeți, oare, că acest concubinaj politic fluctuant aduce perfect a dezmăț sexual în grup, aidoma violului săvîrșit de cei 7 orangutani din Vaslui asupra unei nevinovate copile?

 

 

 

Reclame