Cineva s-a rupt definitiv de realităţi şi trăieşte undeva într-o lume a sa, unde există doar cifre cu multe zerouri, conturi bancare, SWIFT-uri şi denumiri englezeşti de firme off-shore. Devine clar că aceşti oameni bolnavi trebuiesc internaţi şi trataţi. Nu la psihiatrie, la penitenciar!

Share this:

Veaceslav Balacci

Filat_Franzeluta_1Nu ştiu dacă atunci când a furat BEM, împreună cu Shor, Filat s-a gândit şi la efectele economice pentru ţară, pe care inevitabil urma să le aibă furtul secolului. Nu ştiu dacă Plahotniuc atunci când i-a lăsat pe cei doi să fure BEM s-a gândit şi la alte efecte decât la faptul că îi prinde pe cei doi în capcană. Conştient pentru ei sau mai puţin, pentru Moldova jaful secolului a avut efectul bomba secolului.

Atacul la Banca de Economii a declanşat un mecanism periculos, pasibil în câteva luni să detoneze bomba plasată sub Republica Moldova. Atacul la BEM a provocat o serie de efecte în lanţ, primul fiind prăbuşirea cursului leului. A urmat imediat un alt efect inevitabil, provocat de primul, scumpirea tuturor produselor de import, cumpărate şi aduse în ţară pe valută străină, în primul rând fiind vorba de gaz şi energie electrică. Efectiv, ultimele două produse sunt…

Vezi articolul original 543 de cuvinte mai mult

Reclame