Văd niște artiști tineri, care atunci cînd pleacă peste Prut la concerte sunt pro Unire, iar la Chișinău strigă: „La mulți ani, Republica Moldova! Să fii fără moarte!”

Adică sunt antiUnire!

Dîndu-se mari și tari, și mîndrindu-se cu imnul Republicii  Moldova, care e poezia „Limba noastră”.

De s-ar ridica din mormînt Mateevici,  și ar auzi că poezia sa despre Limba română a ajuns imnul mascaradei lui Hitler și Stalin, cu limbă moldovenească în constituție și politică antiunionistă peste tot!

Dar preotul unionist tace, compozitorul Al. Cristea, pro Unire și el, nu poate nici dînsul protesta și numai tinerii artiști, români de formă, nu și de conținut, sunt cameleoni și-și bat joc de lucrarea lor, întrebuințînd-o în scopuri separatiste, așa-zis stataliste, neromânești.

Luni, acești tineri artiști  sunt pro Unire cu Patria-Mamă, marți sunt pro Unire cu Rusia lui Usatîi și Șor, iar miercuri pocnesc șampania, toarnă-n pahare și strigă, s-audă și moțPanul Streleț: „La mulți ani, statul Republica Moldova! La mulți ani, iubită Țară! La mulți ani, Patrie-mamă–Republica Moldova!”

Nu contează idealurile lui Mateevici, Cristea, Eminescu și Porumbescu.

Important e să fie plătiți pentru ceea ce spun.

Halal artiști!

La ce să ne mai mirăm că politicienii nu ne vor binele, atîta timp cît  poeții, și cîntăreții sunt de acord pîn-la primul cîntat al cocoșilor să-și renege mama și țara de 1500 de ori!

Important e să curgă premii, inclusiv naționale, ordine și medalii, loturi de pămînt și apartamente.

Că-n rest cameleonului îi e în cot că Republica hitleristo-stalinistă Moldova e doar o farsă pe harta lumii.

Da, da, o farsă, dacă a doua zi de la proclamarea independenței sale față de Rusia nu a votat și ReUnificarea cu unica ei Patrie-mamă.

Cu România!

Reclame