Ministrul Șalaru s-a pornit contra Rusiei.

Mai întîi l-a declarat persona non grata la Ministerul Apărării pe atașatul militar al lui Putin în gubernie, apoi a început a detrona tancurile rusești, de tip sovietic, de pe postamente.

Credeam că le va topi, confecționînd din ele jucării și cărucioare pentru invalizi.

N-a fost să fie.

Ministrul a ales să le păstreze în muzeul Armatei, ca în caz de revenire la Putere a stîngii velikoruse  tancurile să fie din nou aburcate pe postament.

Primarul general de Bălți Renato Usatîi, noul favorit al Rusiei, e întîiul ce o va face, dînsul deja amenințîndu-l pe ministrul Șalaru că dacă se va atinge de tancurile de la nord atunci acesta îl va pedepsi foarte dur pe demnitarul liberal.

Ieri am citit o nouă declarație revoluționară, de astă dată  a președintelui de legislativ, democratul Candu.

El declară  război deschis mafiei și modificării substanțiale a Constituției.

„Vom modifica și articolul 13, vom include limba română ca limbă de stat a republicii!”–astfel ni se sugerează să înțelegem că se va întîmpla pînă la Crăciun.

Aceasta înseamnă că dl Lupu a fost convins, în sfîrșit,  că limba moldovenească a murit și că româna e  din punct de vedere politic și științific limba adevărată, nu cea inventată, a neamului românesc din Basarabia?

Aceasta înseamnă că au fost convinși pînă și comuniștii de acest adevăr?

Și PSRM?

Nu putem crede aceasta. Oricum, pentru modificarea Constituției nu sunt necesare doar 51 de voturi ale Alianței+3 voturi ale grupului Leancă+ votul independentului de ieri Știrbate.

Sunt necesare 75!

Și atunci de unde le iai, domnule Candu?

Mai ales acum, cînd jumătate din parlamentarii actuali nu sunt  decît o armată de tancuri sovietice, care stau în fotoliile legislativului ca în muzeul Armatei.

Tancuri cu salarii lunare de 10 mii de lei, cu prime mari, acordate din bugetul de stat, la Paște, la Crăciun și pentru cele două vacanțe anuale.

Tancurile rusești, domnilor Candu și Șalaru, ar trebui să le ducem la topit. Să facem din ele, precum am mai scris, jucării și cărucioare pentru invalizi.

Și să uităm în vecii vecilor de războaie.

Și să fim solii Păcii pe continent.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

 

 

 

Reclame