Există în lume un președinte de stat care parcă nici nu există.

A fost toată viața șef fiindcă e poslușnic, știind să nu iasă din cuvîntul superiorilor săi.

Acum cîțiva ani, printr-un joc de noroc, a devenit președintele semiMoldovei.

Funcția de președinte revenea PL-ului și atunci au fost aruncate niște bilețele cu diferite nume într-un coș.

De gunoi, să zicem.

Filat, șiret fiind de la naștere, i-a propus lui Ghimpu să aleagă ce bilețel vrea.

Ghimpu, lăudîndu-se că e din domeniul jurisprudenței și cunoaște bine judecătorii a zis că el votează cu ambele mîini pentru un om dăruit nouă de Dumnezeu.

A tras bilețelul, care în limba lui se cheamă: asul din mînecă și a strigat să răsune pînă la Colonița: Timofti!!! Timofti e omul dăruit nouă de Dumnezeu!

Filat a zis: „Cu certitudine DA!”

Lupu n-avea de ales. Erau 2 contra 1.

Iată așa a fost ales candidatul moldovean la președinție.

Dar pentru a fi votat în Parlament nu-i ajungeau cîteva voturi.

Trebuiau cumpărate la greu.

Ghimpu a zis că el nu e specialist la cumpărat deputați.

Lupu s-a abținut de la comentarii. A dat de înțeles că nu e afacerist de tejghea.

Atunci prim-ministrul  Filat, în lipsă de voturi, s-a angajat el să remedieze cazul și a trebuit să dea Grupului DAdon suma de 600 000 dolari cash printr-o geantă tip diplomat, în chiar cabinetul său din Casa Guvernului, fapt recunoscut și de ex-consilierul său, actualul președinte de partid și primar de Bălți Renato Usatîi, copartener de revoltă autumnală al lui DAdon.

Din acest considerent, pur de afaceri, președintele Timofti e pînă acum sluga lui Filat. Cel care deține, ca șef de partid, și funcția de prim-ministru și cea de președinte de stat.

Interesant e că azi și Dodon cere demisia lui Timofti, dar și Platforma DAdonistă(licența pe care mi-o preiau toți gazetarii grozavi și vizuinari), în spatele căreia stă nimeni altul decît Filat și ciurda lui.

Și toți în cor strigă pe cît îi țin puterile și mai ales Banii: „Du-te acasă, omule invizibil Timofti! Fă măcar un bine acestei republici și pleacă benevol din post! Dacă nu vrei să sufere sănătatea matale, destul de firavă. Noi îți dorim mulți ani, dar în afara postului de președinte al semiMoldovei. Pentru care post Filat a pregătit alte 600 000 de dolari cash. Pe care-i ține în buncărul său de acasă. Post la care visează chiar el, pușcăriabilul–cavaler al Ordinului Republicii și al Ordinului Steaua României.

Acordate pentru merite excepționale în furtul unui miliard de dolari, din avutul de stat.

Reclame